Închide meniul

Mihai Covaliu, cele mai noi detalii despre procesul în care sunt implicate Jordan Chiles şi Ana Maria Bărbosu

Publicat: 24 septembrie 2024, 9:53

Reclamă
Mihai Covaliu, cele mai noi detalii despre procesul în care sunt implicate Jordan Chiles şi Ana Maria Bărbosu

Mihai Covaliu, în timpul unui eveniment - Profimedia Images

Mihai Covaliu a dat cele mai noi detalii despre procesul în care sunt implicate Jordan Chiles şi Ana Maria Bărbosu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana Maria Bărbosu a primit la TAS medalia de bronz, dar Jordan Chiles a contestat decizia la Tribunalul Suprem Elveţian. Sabrina-Maneca Voinea a contestat şi ea la TAS nota primită la sol, dar contestaţia ei a fost respinsă.

Mihai Covaliu, cele mai noi detalii despre procesul în care sunt implicate Jordan Chiles şi Ana Maria Bărbosu

Sabrina-Maneca Voinea e şi ea nemulţumită de rezultatul finalei, în ciuda faptului că a fost premiată ca şi în cazul în care ar fi obţinut medalia de bronz. Voinea a primit aceeaşi notă ca şi Bărbosu, 13.700. Departajarea s-a făcut la nota de la execuţie. Bărbosu a avut acolo o notă mai mare.

Nadia Comăneci declara că speră ca rezolvarea situaţiei să fie una în care toate cele trei gimnaste să primească o medalie de bronz. Jordan Chiles a urcat pe podium imediat după încheierea finalei, dar TAS a decis că nu a depus contestaţia în timpul regulamentar, aşa că medalia de bronz a mers la Ana Maria Bărbosu. Românca a şi intrat în posesia medaliei, într-o ceremonie la care au participat premierul Marcel Ciolacu, preşedintele COSR Mihai Covaliu şi Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România.

”Săptămâna aceasta vom avea o întrevedere online cu partenerii noștri din Statele Unite, e mai mult o întâlnire tehnică, cu federația americană de gimnastică. În primul și în primul rând, vom discuta despre ceea ce se întâmplă cu aceste sportive, pentru că ele au suferit foarte mult la nivel emoțional.

Reclamă
Reclamă

După aceea o să vedem o cale comună în care putem să închidem tot acest caz cât mai curând posibil. Deocamdată lucrurile stau așa cum știe toată lumea, România are o medalie de bronz la gimnastică prin Ana Maria Bărbosu.

E adevărat că cealaltă sportivă care a fost pe podium, Jordan Chiles, a depus în memoriu prin avocații personali și nu numai. Noi, Comitetul Olimpic și Sportiv Român suntem în contact, Guvernul României sprijină acest caz, care este departe de a se fi încheiat”, a declarat Mihai Covaliu, citat de fanatik.ro.

„Trebuie să apărăm ceea ce am câştigat până acum”

”Noi trebuie să apărăm ceea ce am câștigat până acum și vorbim de o medalie pe care o sportivă din România a câștigat-o și de asemenea trebuie să apărăm onoarea și să protejăm cealaltă sportivă din România, care la un moment dat putea să câștige și ea medalia de bronz, dar după aceea a intervenit tot acest proces.

Reclamă

Toate părțile implicate colaborează, se informează reciproc, și până acum lucrurile stau bine din punctul nostru de vedere. Nu este o poveste fără sfârșit, este o poveste care s-a încheiat odată cu Jocurile Olimpice, dar se pare că verdictul nu a fost cel așteptat de către ceilalți participanți.

Așa că lupta continuă și în afara terenului de sport, de data aceasta prin avocați. Important este că noi ne-am făcut lecțiile, suntem în contact cu tot ceea ce se întâmplă și cu partea americană, și cu partea din Elveția.

Sunt lucruri care se schimbă de la o zi la alta, ce avem până acum este o medalie de bronz la gimnastică individual pentru România. Și de aici încolo trebuie să fim atenți la tot ceea ce se întâmplă, și vă asigur că suntem.

Cu Sabrina Voinea este o altă discuție, ea a avut o șansă foarte mare acolo, în timpul competiției la Jocurile Olimpice. Dar, din motive tehnice, și nu le comentez eu aici, pentru că nu sunt de specialitate, lucrurile s-au întâmplat așa cum s-au întâmplat, și acum este o altă competiție care nu știm cum se va termina”, a mai susţinut Covaliu.

Jordan Chiles, apel la Tribunalul Suprem Elveţian. A contestat decizia care i-a adus bronzul lui Bărbosu

Jordan Chiles a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian. Ea a contestat decizia TAS de a-i acorda bronzul de la sol de la Jocurile Olimpice 2024 Anei Maria Bărbosu.

Avocaţii gimnastei americane Jordan Chiles contestă retragerea medaliei de bronz care i-a fost acordată iniţial americancei la Jocurile Olimpice de la Paris. Chiles, în vârstă de 23 de ani, terminase iniţial pe locul al treilea în proba de sol. Punctajul său a fost revizuit în urma contestaţiei depuse. Acest lucru i-a permis să o depăşească pe românca Ana Bărbosu.

Echipa României a contestat decizia în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) şi a câştigat, pe motiv că Chiles a solicitat o reevaluare a punctajului său cu patru secunde prea târziu. Prin urmare, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) i-a acordat bronzul lui Bărbosu.

Avocaţii lui Jordan Chiles au anunţat că vor face apel la Tribunalul Suprem Elveţian. Ei susţin că au dovezi video că americanca şi-a făcut cererea la timp. Ei au denunţat, de asemenea, un „grav conflict de interese” în favoarea lui Bărbosu. Au declarat că şeful juriului care s-a ocupat de caz a lucrat timp de mai mulţi ani în calitate de consilier pentru România.

„În lumina acestor probleme incontestabile, Chiles cere Tribunalului să îi restabilească punctajul pe care l-a obţinut pe bună dreptate în ultima probă la sol”, au susţinut avocaţii americancei de la Gibson Dunn. „Fiecare element al Jocurilor Olimpice, inclusiv procesul de arbitraj, trebuie să respecte fair-play-ul”, a adăugat avocatul Maurice Suh.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:25

Daniel Bîrligea, în extaz după ce a marcat primul său gol la FCSB: „Asta am vrut să arăt!”. Cui a dedicat victoria

0:21

Darius Olaru, prima reacţie după „dubla” de vis din FCSB – RFS 4-1: „Era cel mai uşor meci!” Mesaj pentru Ştefănescu şi Bîrligea

0:09

„Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali

23:55 26 sept.

Cum arată clasamentul din grupa de Europa League, după prima etapă! FCSB, peste favoritele competiţiei

23:50 26 sept.

Tottenham, victorie clară cu Qarabag, după ce Drăguşin a fost eliminat! Ajax a făcut spectacol cu Beşiktaş! Rezultatele serii

23:45 26 sept.

Darius Olaru, dublă de senzaţie în FCSB – RFS! Florin Tănase i-a dat un assist genial căpitanului roş-albaştrilor

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 FotoAdelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?” 3 FCSB – RFS 4-1. FCSB a dat recital la debutul în grupa principală din Europa League. Darius Olaru, „dublă” spectaculoasă! 4 FotoLewis Hamilton şi-a ales favoritul dintre Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo: „La finalul zilei sunt fanul lui” 5 Program prelungit şi trasee modificate pentru mai multe linii STB, pentru meciul FCSB – RFS. Anunţul făcut 6 Prima reacţie a lui Răzvan Lucescu, după Galatasaray – PAOK 3-1: „Am luat două goluri din cauza naivităţii”
Citește și