Închide meniul
Foto

Dezvăluiri şocante despre un celebru miliardar! Fostele angajate ale acestuia au rupt tăcerea şi i-au adus acuzaţii grave

Publicat: 22 septembrie 2024, 14:41

Reclamă
Dezvăluiri şocante despre un celebru miliardar! Fostele angajate ale acestuia au rupt tăcerea şi i-au adus acuzaţii grave

Dezvăluiri şocante despre un celebru miliardar!

Mohamed Al-Fayed / Profimedia Images

Dezvăluiri şocante despre un celebru miliardar! La mai bine de un an de la moartea miliardarului Mohamed Al-Fayed, au reapărut în atenţia publică aspecte necunoscute despre acesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Într-un documentar BBC, mai multe foste angajate ale lui Mohamed Al-Fayed l-au acuzat pe acesta de repetate agresiuni fizice şi sexuale.

Dezvăluiri şocante despre un celebru miliardar! Fostele angajate ale acestuia au rupt tăcerea şi i-au adus acuzaţii grave

Femeile au lucrat pentru magazinul Harrods din Londra, pe care Mohamed Al-Fayed l-a cumpărat în anul 1985 pentru 615 milioane de lire sterline.

Actualii proprietari ai faimosului magazin s-au declarat „absolut îngroziţi” de ce au putut auzi despre Mohamed Al-Fayed.

Era parcă ireal. M-am simţit norocoasă şi onorată. Aveam şedinţe cam o dată pe săptămână, în biroul lui de sus, de la Harrods.

Reclamă
Reclamă

A venit la birou într-o zi, în sala mare de şedinţe. Practic m-a târât acolo să mă salute. M-a îmbrăţişat şi apoi a început să se frece de pieptul meu”, a povestit una dintre presupusele victime ale lui Mohamed Al-Fayed.

Victimele îi acuză pe cei care se aflau în managementul Harrods că l-au protejat pe miliardar

Cazul presupuselor abuzuri fizice şi sexuale ale lui Al-Fayed ar fi fost investigat şi în 2018 de către jurnaliştii britanici de la Channel 4 News.

Victimele le acuză pe persoanele care se aflau în managementul Harrods în perioada în care Al-Fayed controla magazinul de muşamalizarea scandalului. Ele susţin că nimeni nu ar fi intervenit şi că, mai mult, ar fi contribuit la protejarea lui Al-Fayed.

Reclamă

Mohamed Al-Fayed avea, la momentul decesului, o avere estimată de Forbes la 2 miliarde de dolari. În afară de magazinul Harrods, de hotelul Ritz din Paris, Mohamed Al-Fayed a deţinut şi clubul de fotbal Fulham. Al-Fayed e cunoscut şi pentru faptul că era tatăl lui Dodi Al-Fayed, fostul iubit al Prinţesei Diana, care a decedat alături de aceasta în teribilul accident de maşină din 1997.

Mohamed Al-Fayed a acuzat familia regală britanică, şi în special pe Prinţul Philip, de o conspiraţie în cazul morţii celor doi. Al-Fayed susţinea că serviciile secrete MI6 ar fi fost şi ele implicate în conspiraţie. Al-Fayed nu a prezentat însă nicio dovadă care să îi susţină afirmaţiile.

Omul de afaceri Mohamed Al-Fayed, fost proprietar Harrods şi al echipei de fotbal Fulham, a murit în 2023, la vârsta de 94 de ani

Mohamed Al Fayed, fostul proprietar al magazinului britanic Harrods, a murit pe 30 august, la 94 de ani. Născut în Egipt, acesta a construit un imperiu de afaceri în Orientul Mijlociu înainte de a se muta în Marea Britanie în anii 1970. Nu şi-a îndeplinit însă niciodată visul de a obţine un paşaport britanic, relata news.ro.

După ce fiul său cel mare, Dodi, a murit într-un accident de maşină alături de prinţesa Diana, Mohamed Al-Fayed a petrecut ani de zile punând la îndoială circumstanţele acelei tragedii. Decesul său a intervenit la o zi după ce se împliniseră 26 de ani de la moartea fiului său, Dodi Al-Fayed.

În ultimul deceniu, el rămăsese în mare parte în afara atenţiei publice. Locuia în conacul său din Surrey, împreună cu soţia sa, Heini. Mohamed Al-Fayed a vândut Harrods către Qatar Holdings în mai 2010. Trei ani mai târziu, a vândut şi FC Fulham omului de afaceri american Shahid Khan.

„Povestea clubului Fulham nu poate fi spusă fără un capitol despre impactul pozitiv al lui Al-Fayed”

Fulham i-a adus un omagiu miliardarului după moartea acestuia. „În numele tuturor celor de la Fulham Football Club, transmit sincere condoleanţe familiei şi prietenilor lui Mohamed Al-Fayed la aflarea veştii decesului său la vârsta de 94 de ani. Povestea clubului Fulham nu poate fi spusă fără un capitol despre impactul pozitiv al lui Al-Fayed în calitate de preşedinte. Moştenirea sa va fi amintită pentru promovarea noastră în Premier League, o finală de Europa League şi momentele de magie ale jucătorilor şi ale echipelor deopotrivă”, declara succesorul său, Shahid Khan.

Mohamed Al-Fayed s-a născut la Alexandria în 1929. A fondat o companie de transport maritim înainte de a se muta la Londra. În scurt timp, a devenit prietenul familiei regale şi al înaltei societăţi şi a cumpărat afaceri de profil înalt, precum hotelul Ritz din Paris în 1979 şi Harrods în 1985. Ulterior, a cumpărat Fulham în 1997 pentru 6,25 milioane de lire sterline.

Al-Fayed a devenit prietenul prinţesei Diana prin sponsorizarea de către acesta a unor organizaţii de caritate şi a unor evenimente la care au participat membri ai familiei regale.

Relaţia miliardarului cu familia regală a fost prezentată în sezonul cinci al serialului The Crown. Momentul în care Al-Fayed, interpretat de Salim Daw, face cunoştinţă cu Prinţesa Diana e relatat în serial.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:49

LIVE TEXTDinamo – Botoşani 1-0! Selmani a dat lovitura cu un lob excelent, după greșeala lui Pap! Gol anulat pentru „câini”

21:39

Mihai Stoica a venit cu o replică pentru Marius Șumudică, după ce antrenorul nu s-a declarat surprins victoria FCSB-ului cu RFS

21:10

LIVE VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-0. Supercupa CAF este în direct în AntenaPLAY

20:57

VideoAlex, fratele lui Edi Iordănescu, le-a pus gând rău celor de la FCSB în Cupa României: „Cred că avem o şansă”

20:38

Petrolul – Hermannstadt 4-1! „Lupii” lui Mehmet Topal au făcut spectacol! Mihnea Rădulescu, „dublă” de senzație

20:37

VideoNicolae Stanciu şi-a amintit ce greu i-a fost când a început fotbalul: „Nu aveam echipamente, mergeam cu haine normale!”

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 FotoAdelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?” 3 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 4 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 5 FCSB – RFS 4-1. FCSB a dat recital la debutul în grupa principală din Europa League. Darius Olaru, „dublă” spectaculoasă! 6 Tottenham, victorie clară cu Qarabag, după ce Drăguşin a fost eliminat! Ajax a făcut spectacol cu Beşiktaş! Rezultatele serii
Citește și