Închide meniul
Foto

Cine este Gavi, eroul Barcelonei din finala Supercupei Spaniei cu Real Madrid: „E un animal competitiv”. Cifrele incredibile

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 16 ianuarie 2023, 10:24

Cine este Gavi, eroul Barcelonei din finala Supercupei Spaniei cu Real Madrid: „E un animal competitiv”. Cifrele incredibile

Gavi, puștiul-minune al Barcelonei

Gavi, puștiul-minune al Barcelonei / Profimedia

Cine este Gavi, eroul Barcelonei din finala Supercupei Spaniei cu Real Madrid. Puștiul-minune al catalanilor, în vârstă de 18 ani, a răpus marea rivală în meciul de la Riad.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Barcelona a învins Real Madrid cu 3-1, într-un meci în care Gavi a strălucit din nou. Tânărul mijlocaș de pe Camp Nou a marcat primul gol al meciului, în minutul 33, apoi a pasat decisiv la reușita lui Robert Lewandowski, din minutul 45.

Cine este Gavi, eroul Barcelonei din finala Supercupei Spaniei cu Real Madrid

Pablo Martín Páez Gavira, cunoscut în lumea fotbalului drept Gavi, este unul dintre cei mai promițători jucători care au ieșit vreodată din academia Barcelonei, „La Masia”.

Născut la Los Palacios y Villafranca, un orășel de numai 35.000 de locuitori, Gavi a început fotbalul la La Liara, iar în 2013 a ajuns la academia celor de la Betis Sevilla.

Gavi a atras repede privirile cu jocul său de la mijocul terenului, iar în 2015 a făcut un pas uriaș. Un pas care avea să-i schimbe cariera și, implicit, viața. Barcelona l-a adus la „La Masia” pentru a-l „șlefui” și pregăti pentru fotbalul mare.

Reclamă

Mijlocașul spaniol a impresionat și la echipele de tineret ale catalanilor, iar în vara anului 2021 a fost promovat la echipa mare, pe vremea când Ronald Koeman se afla pe banca tehnică.

Gavi și-a continuat prestațiile solide și la prima echipă a Barcelonei și i-a cucerit repede pe fanii blaugrana. Tehnic, muncitor și modest, puștiul-minune al catalanilor și-a făcut repde loc în primul „11”, iar în prezent este om de bază în echipa lui Xavi.

Per total, Gavi a marcat 3 goluri și a oferit 11 assist-uri în tricoul Barcelonei, în 71 de apariții.

Reclamă 4 / 0/3

Gavi a scris istorie la naționala Spaniei, la numai 18 ani

Tânărul jucător face furori la numai 18 ani, reușind să lege excelent jocul defensiv de cel ofensiv al formației catalane.

Evoluțiile sale remarcabile l-au propulsat la naționala Spaniei, alături de care a fost prezent la Campionatul Mondial din Qatar. Mijlocașul de 18 ani a reușit să marcheze un gol la turneul final din 2022, în meciul cu Costa Rica, din faza grupelor.

La 18 ani și 110 zile, Gavi a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Spaniei la Cupa Mondială și al treilea per total în istoria turneului, după Pele (17 ani și 249 de zile în 1958) și Manuel Rosas (18 ani și 93 de zile în 1930).

17 selecții și 3 goluri sunt cifrele lui Gavi de la prima reprezentativă a Spaniei.

Gavi, cel mai bun tânăr jucător din lume! Xavi: „Băiatul n-are limite!”

Răsplata lui Gavi pentru prestațiile de vis reușite în primul său an la nivel de profesioniști a venit în toamnă. Mijlocașul iberic a primit trofeul Kopa 2022, oferit celui mai bun jucător sub 21 de ani.

„Este o onoare să primesc acest premiu. Vreau să le mulțumesc tuturor persoanelor care au fost lângă mine în vremurile bune și rele. Mulțumesc tuturor celor care au jucat un rol în viața mea și care m-au ajutat să obțin acest premiu. Încerc să dau tot ce este mai bun din mine. Încerc să mă port în cel mai bun mod”, a spus Gavi, după ce a primit prestigiosul trofeu.

Despre talentul uriaș al lui Gavi a vorbit și căpitanul Barcelonei. După finala Supercupei Spaniei, de duminică seara, Sergio Busquets a transmis un mesaj superb la adresa puștiului de 18 ani.

Reclamă

„Gavi e un animal competitiv, la vârsta asta jucătorii sunt la academie sau la echipa de tineret, în timp ce el joacă deja la un nivel incredibil, marcând goluri și oferind assist-uri. I-aș spune să continue să învețe și să asculte. Sper să marcheze o epocă la Barca”, a declarat Sergio Busquets, potrivit Mundo Deportivo.

La rândul său, Xavi l-a lăudat la scenă deschisă pe tânărul său mijlocaș, după Real Madrid – Barcelona 1-3.

„Am rămas fără cuvinte. Este pasiune pură, suflet pur. Nu îmi place când nu joacă. El influențează echipa, la numai 18 ani. Pasiunea pe care o pune în joc este incredibilă. Gavi este un băiat care ne încântă pe toți.

Pune mult suflet și caracter și ‘infectează’. Este un lider înnăscut și asta vine din interiorul său. Furia care iese din el este spectaculoasă. Niciodată nu obosesc să-l laud. Băiatul n-are limite”, a spus Xavi, citat de Marca.

Recomandări
  • Cine este Gavi, eroul Barcelonei din finala Supercupei Spaniei cu Real Madrid
  • „E un animal competitiv”. Cifrele incredibile

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:35 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-1. Cisse, lovitură de cap perfectă! Dan Nistor a egalat din penalty 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei (19-21 aprilie, AntenaPLAY). Calificările, sprint-ul și cursa sunt pe Antena 3 CNN 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! Vezi toate știrile
Citește și