Închide meniul

Neymar a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de fraudă şi corupţie

Reclamă

Publicat: 13 decembrie 2022, 14:51

Neymar a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de fraudă şi corupţie

Neymar, achitat în dosarul de fraudă şi corpuţie

Neymar, în timpul unui meci pentru Brazilia/ Profimedia

Neymar a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de fraudă şi corupţie. Un tribunal spaniol l-a achitat, marţi, pe starul brazilian Neymar în procesul de fraudă şi corupţie cu privire la transferul jucătorului de la Santos la FC Barcelona, în 2013. Şi ceilalţi pârâţi au fost achitaţi, relatează Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizia vine după ce în octombrie Parchetul spaniol a renunţat la toate acuzaţiile împotriva lui Neymar şi a celorlalţi pârâţi.

Neymar a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de fraudă şi corupţie

Iniţial, Parchetul ceruse ca starul brazilian de la PSG să fie condamnat la doi ani de închisoare şi să fie amendat cu 10 milioane de euro pentru corupţie.

În afară de Neymar şi de părinţii săi, au fost judecaţi doi foşti preşedinţi ai FC Barcelona – Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu, dar şi un fost oficial al clubului Santos, Odilio Rodrigues Filho.

Procesul a fost intentat de societatea de investiţii braziliană DIS, deţinătoarea a 40 la sută din drepturile jucătorului când brazilianul juca la Santos. Aceasta susţine că a fost escrocată la transferul lui Neymar la FC Barcelona.

Reclamă
DIS, care a apelat la instanţă în 2015, consideră că a avut de suferit din transfer şi susţine că FC Barcelona, Neymar şi familia sa, iar apoi Santos, s-au aliat pentru a ascunde valoarea adevărată a transferului. DIS le-a reproşat pârâţilor că nu a fost informată cu privire la existenţa unui contract de exclusivitate semnat în 2001 între jucător şi FC Baarcelona, care a împiedicat alte cluburi să lupte pentru achiziţionarea jucătorului, scrie news.ro.

FC Barcelona a anunţat suma de transfer ca fiind de 57,1 milioane de euro (40 de milioane pentru Neymar şi familia sa şi 17,1 milioane pentru Santos). Justiţia spaniolă a estimat însă că suma reală ar fi de cel puţin 83 de milioane de euro.

DIS, care a primit 6,8 milioane de euro în urma transferului, a reclamat 35 de milioane de euro.

Neymar, la pământ după eliminarea Braziliei de la Campionatul Mondial din Qatar

Neymar a oferit prima reacție după eliminarea-șoc a Braziliei de la Campionatul Mondial din Qatar. Atacantul de 30 de ani a plâns în hohote pe teren, după ce Selecao a fost învinsă dramatic de Croația, la loviturile de departajare, scor 1-1 (2-4 d.l.d.), în sferturile de finală.

Reclamă 4 / 0/3

Neymar a fost întrebat de jurnaliști dacă se gândește să se retragă de la naționala Braziliei, după șocul din această seară.

Starul Selecao a declarat că este confuz după eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială, iar din acest motiv nu poate anunța o decizie finală “la cald”.

“Sincer, nu știu (n.r. – dacă e ultima sa Cupă Mondială). E rău să vorbesc acum, capul meu ‘arde’”, a spus Neymar, potrivit TNT Sports BR.

Ulterior, atacantul lui PSG revenit cu mai multe explicații după eliminarea Braziliei:

Înfrângerea încă mă doare foarte tare, eram foarte aproape, foarte aproape. Din nefericire sau din fericire, nu am învățat încă să pierd. Înfrângerile mă fac mai puternic, dar mă rănesc prea tare și nu m-am obișnuit încă.

Trebuie să mergem mai departe. Viața ne face să mergem înainte, chiar dacă doare, iar rănile au nevoie de timp pentru a se vindeca. Vreau să le mulțumesc încă o dată suporterilor brazilieni pentru susținere și dragoste.

Să auzim din partea voastră că am luptat și am dat totul până în ultimul moment ne face să ne simțim mai bine. Mulțumim Qatar pentru tot. Cupa a fost frumoasă și ar fi fost frumos să meargă în Brazilia.

Reclamă

Acum este momentul să luăm o pauză, să ne bucurăm de timpul petrecut cu familiile și cu prietenii noștri, să ne reîncărcăm cu energie. Să trăim cu această înfrângere va fi foarte dificil”, a spus Neymar, potrivit Globo.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil Vezi toate știrile
Citește și