Închide meniul

Incredibil! ”Europenele” de la Torun au infectat zeci de sportivi, deși toți au fost ”negativ”! România a trimis 20 de oameni!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 17 martie 2021, 17:07

Incredibil! ”Europenele” de la Torun au infectat zeci de sportivi, deși toți au fost ”negativ”! România a trimis 20 de oameni!

facebook

Marina Baboi a participat, fără succes, la cursa de 60m

Titlul poate părea ușor exagerat, dar marea parte a delegațiilor prezente la ”Europenele” indoor de Atletism desfășurate la Torun, Polonia, între 4 și 7 martie, nu știe ce să mai creadă: au zeci de sportivi cu COVID-19, deși toși aceștia au fost depistați negativ la controalele de dinaintea startului competiției. Și atunci?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cifrele sunt înfricoșătoare: italienii au anunțat, deja, 15 cazuri (în două zile numărul acestora a crescut de la 8 la 15), englezii au 10, olandezii, nouă. Ucrainenii, polonezii, irlandezii și francezii au anunțat, și ei, cazuri printre cei care au participat la întrecerile de la Torun, fără a preciza numărul exact. Spaniolii nu au declarat, deocamdată, nimic.

Pe de altă parte, federația britanică de specialitate, UKA, a anunțat că va trimite o interpelare la forul european, pentru a cere socoteală cu privire la respectarea protocolului și la aplicarea acestuia la jocurile din Polonia, indicând lipsa de securitate, nerespectarea distanței dintre participanți, precum și nepurtarea măștilor protectoare.

Și federația franceză s-a arătat indignată. Toate aceste cazuri depistate pozitiv au dus la carantinarea sportivilor și la sistarea antrenamentelor acestora, cu doar patru luni înaintea startului Jocurilor Olimpice, ceea ce a dus la alertarea tuturor federațiilor europene. ”Dacă asta s-a petrecut la o competiție indoor de mici dimensiuni, ce se va întâmpla la Jocurile Olimpice și care va fi nivelul de control?”, s-au întrebat francezii. Interesant este faptul că Polonia va găzdui, din nou, o competiție atletică – Mondialele de ștafetă – pe 1 și 2 mai, la Chorzow.

La Torun, România a prezentat o delegație de 15 sportivi, nouă la masculin, șase la feminin. De asemenea, au fost trei antrenori, un kineto și un șef de delegație. Din păcate, nu am reușit să cucerim nicio medalie. Deocamdată, Federația Română de Atletism nu a precizat dacă există astfel de probleme în rândul lotului deplasat în Polonia. 

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și