Închide meniul

Un nou caz de dopaj în sportul românesc! Baschetbalista Diana Ignat, depistată cu aceeași substanță ca Maria Boldor: „Este un coșmar!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 27 ianuarie 2023, 12:53 / Actualizat: 27 ianuarie 2023, 15:52

Un nou caz de dopaj în sportul românesc! Baschetbalista Diana Ignat, depistată cu aceeași substanță ca Maria Boldor: „Este un coșmar!

Diana Ignat a fost găsită dopată cu osterină

Diana Ignat a fost găsită dopată cu osterină / Facebook Diana Ignat

Un nou caz de dopaj în sportul românesc! Baschetbalista Diana Ignat a fost depistată cu aceeași substanță ca floretista Maria Boldor. Sportiva de 20 de ani, legitimată la CSM Târgoviște, a fost testată pozitiv la ostarină, un steroid anabolizant interzis de WADA în urmă cu 15 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportul românesc a fost cutremurat de un nou caz de dopaj. După Simona Halep și Maria Boldor, acum Diana Ignat a fost depistată cu o substanță interzisă în organism.

Un nou caz de dopaj în sportul românesc! Baschetbalista Diana Ignat, depistată cu aceeași substanță ca Maria Boldor

Potrivit ziarulunirea.ro, Diana Ignat a ieșit pozitivă la ambele probe. Sportiva a fost suspendată provizoriu de ANAD pe 20 decembrie 2022 și a așteptat rezultatul probei B, în speranța că în primă fază a fost vorba de o greșeală.

Rezultatul final a fost anunțat pe 20 ianuarie și a ieșit tot pozitiv. Sportiva născută la Alba a primit motivarea pe 26 ianuarie și a rămas complet șocată. „Inexplicabil! Nu am luat nimic!”, se apără Diana Ignat.

Diana riscă o suspendare de 4 ani. Ea are la dispoziție 3 variante: să accepte suspendarea inițială, să își recunoască vinovăția – situație în care primește o suspendare redusă la 3 ani – sau să facă apel în instanță, la organismele internaționale.

Reclamă

Diana Ignat s-a arătat complet șocată de vestea că a fost prinsă dopată. Tânăra sportivă susține că n-a luat niciodată vreo substanță care să-i îmbunătățească performanțele sportive.

„Inexplicabil! Nu am luat nimic, nu știu cum a ajuns substanța în corpul meu. Eram la antrenament la Târgoviște, la sală erau și oficiali ai Federației Române de Baschet. Am văzut că se uită așa, mai ciudat, la mine, credeam că e vorba de o convocare la lotul național, însă la finalul antrenamentului a venit bomba! Președintele clubului m-a întrebat dacă am citit emailul, unde era anunțul făcut.

Nu am luat nimic, nici pastile de slăbit, nici altceva pentru masă musculară. Eu, prin conformație am o costituție solidă. Singurele medicamente au fost Advil și Septosol, pentru menstruație și răceală.

Reclamă 4 / 0/3

Am fost într-o video-conferință cu reprezentanți ai Ministerului Sportului și ai Agenției ANAD. Mi s-au explicat pașii care trebuie să-i urmez. Este un coșmar, nici nu știu ce să fac ca să-mi dovedesc nevinovăția”, a spus Diana Ignat, potrivit ziarulunirea.ro.

Ce efecte are substanța cu care au fost găsite dopate Maria Boldor și Diana Ignat

Directorul general al Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Gabriela Andreiașu, a explicat ce efecte are asupra sportivilor ostarina, substanța cu care floretista Maria Boldor și Diana Ignat au fost prinse dopate.

Conform declarațiilor reprezentantei ANAD, ostarina ajută la creșterea masei musculare și refacerea după accidentări. Aceasta se întâlnesțe în suplimentele alimentare,

„Este o substanță nespecifică, de cele mai multe ori se întâlnește în suplimentele alimentare, poate fi etichetată sau nu în componența ingredientelor. Este încadrată pe lista interzisă la alți agenți anabolici, deci este o substanță cu efect anabolizat. Orice este posibil, trebuie să o lăsam pe Maria… să vedem ce identifică, cum ar fi ajuns substanța asta în organismul ei.

Este procesul în curs de gestionare și nu putem să facem mai multe comentarii în momentul de față. A fost o testare în afara competiției și este în perioadă de suspendare provizorie din 11 ianuarie. Substanța aceasta ajută la creșterea masei musculare, refacerea după accidentare„, a spus directorul general ANAD, Gabriela Andreiașu, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Spre deosebire de Diana Ignat, Maria Boldor încă n-a primit rezultatele probei B. Până atunci, floretista care i-a adus României bronzul la Campionatul Mondial din 2022 este suspendată provizoriu.

Reclamă
Recomandări
  • Un nou caz de dopaj în sportul românesc
  • Baschetbalista Diana Ignat, depistată cu aceeași substanță ca Maria Boldor

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și