Închide meniul

David Popovici, lăudat în celebrul L`Equipe: „Un înotător fantastic. Ne întrebăm până unde poate merge”

Dan Roșu Publicat: 22 iunie 2022, 13:03

David Popovici, lăudat în celebrul L`Equipe: „Un înotător fantastic. Ne întrebăm până unde poate merge

David Popovici, lăudat în celebrul L`Equipe

David Popovici, în semifinalele probei de 100 de metri liber / Profimedia Images

  • David Popovici, lăudat în celebrul L`Equipe
  • Popovici are doar 17 ani

David Popovici a fost lăudat în celebrul cotidian L`Equipe de Alain Bernard, dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012. Înotătorul de 17 ani a câştigat titlul mondial la 200 de metri liber şi are şanse mari să repete performanţa şi la 100 de metri liber, acolo unde a obţinut cel mai bun timp în semifinale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alain Berbard i-a făcut o caracterizare lui David Popovici, care a doborât recordul la juniori la 200 de metri liber. „Ne întrebăm până unde poate merge”, spune francezul de 39 de ani, care este şi campion european în cinci rânduri, în bazin lung şi bazin scurt.

David Popovici a fost lăudat în celebrul cotidian L`Equipe de Alain Bernard

”Popovici este extraordinar. Un înotător fantastic, este o plăcere să îl urmărești cum evoluează. Foarte abil și foarte eficace, cu o enormă lejeritate în apă, are modalități impresionante de a înota.

Reclamă

Ne întrebăm până unde poate merge. Chiar dacă este dificil de spus, cred că poate înota sub 46.80 secunde sau chiar 46.70. Mă impresionează! A trecut mult timp de când evoluează la un nivel ridicat.

David este un băiat foarte concentrat și implicat. Și când te gândești că nu are decât 17 ani… Cred că există o marjă de progres importantă. Am văzut rar un asemenea tânăr. Chiar și Kyle Chalmers, care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice la 18 ani, nu a scos decât 47.50. El deja este la 47.13”, a spus Bernand în L’Equipe.

Reclamă

Eduard Novak: Performanţa lui Popovici este ieşită din comun

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, miercuri dimineaţă, că David Popovici a reuşit o performanţă ieşită din comun şi a subliniat că sportul românesc trebuie privit cu seriozitate.

„Este o performanţă ieşită din comun, având în vedere cu ce sportivi concurăm. Trebuie să privim cu seriozitate sportul românesc. Având în vedere comparaţia cu celelalte ţări, România cheltuie mult pe cap de sportiv, dar avem probleme în zona rurală. Trebuie să vedem cum rezolvăm acest lucru.

Probabil, din 2000 încoace, a fost lipsa unei strategii în sport, vrem să corectăm aceste cauze, să avem o strategie unitară. Statul cheltuie pe sport, dar pe infrastructura sportivă, vrem să schimbăm paradigma”, a spus ministrul la Digi24.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, campion mondial la 200 metri liber, va evolua în această seară, la 100 metri liber, proba „regină” a nataţiei, unde s-a calificat cu cel mai bun timp.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie