Închide meniul
Foto

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului! Anunţul a fost făcut de Nicolae Ciucă

Dan Roșu Publicat: 23 iunie 2022, 14:27

David Popovici a câştigat două medalii de aur la Budapesta

David Popovici, mesaj pentru copiii români de Ziua Educaţiei

David Popovici a câştigat două medalii de aur la Budapesta / Profimedia Images

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului României. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că dublul campion de 17 ani va primi un milion de lei (200.000 de euro) pentru cele două medalii de aur de la Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ciucă susţine că performanţa uimitoare a lui David Popovici nu putea să treacă neobservată. El a intrat în istoria nataţiei româneşti şi mondiale.

David Popovici va încasa o sumă uriaşă din Fondul de rezervă al Guvernului

„Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Ciucă după şedinţa de guvern.

Reclamă

Pe lângă anunţul lui Ciucă, Popovici va fi recompensat pe măsură după ce i s-a cântat de două ori imnul. Se întoarce în ţară cu primele medalii de aur ale nataţiei masculine din România.

De la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel, va încasa 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro.

Reclamă

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în proba de 100 m liber, miercuri, şi în cea de 200 m liber, luni, la care a stabilit şi un nou record mondial de juniori.

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Preparatorul fizic al lui David Popovici, doar cuvinte de laudă pentru sportiv

Dragoş Luscan este preparatorul fizic al lui David Popovici, şi a fost alături de sportiv la Campionatul Mondial din Budapesta. Acesta a mărturist că David continuă să fie modest, chiar şi după ce a scris istorie pentru România.

Reclamă 4 / 0/3

„În ultima cursă a fost destul de obosit şi s-a simţit asta. Moralul este una dintre cele mai importante calităţi ale lui David. A obţinut o performanţă incredibil de mare. E destul de matur, mai emoţionaţi am fost noi, cei din jurul lui”, a declarat Dragoş Luscan.

Totodată, preparatorul fizic a dezvăluit ce i-a răspuns David Popovici, după ce a fost întrebat cum se simte în postura de dublu campion mondial.

„L-am întrebat cum e sa ai două medalii, şi el mi-a răspuns că este aceeaşi persoană. O luăm din competiţie în competiţie, şi cu siguranţă va fi bine. Se pregăteşte doar să câştige. A câştigat tot ce se putea la acest Campionat Mondial”, a mai mai spus Dragoş Luscan.

Dragoş Luscan îl pregăteşte pe David Popovici din 2017. Preparatorul fizic a fost şi în echipa Simonei Halep, alături de care a participat la Turneul Campioanelor, din 2016. Totodată, Luscan a fost alături de Horia Tecău şi Florin Mergea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, când tenisemnii români cucereau medalia de argint la dublu. De asemenea, kinetoterapeutul a pregătit şi naţionala de handabal feminin în 2015, când „tricolorele” au câşstigat medalia de bronz la Mondial.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie