Închide meniul

Efectul pe care steroizii îl au asupra creierului! Mărturia cutremurătoare a unuia dintre cei mai musculoși oameni din istorie

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 5 iulie 2020, 9:41 / Actualizat: 11 mai 2021, 20:31

Efectul pe care steroizii îl au asupra creierului! Mărturia cutremurătoare a unuia dintre cei mai musculoși oameni din istorie

Dorian Yates Facebook

Dorian Yates

Dorian Yates este o legendă a culturismului. Acesta a câștigat cel mai prestigios concurs de culturism din lume, Mister Olympia, de 6 ori, între 1992 și 1997. Britanicul este al cincilea în istoria culturismului, cu 6 titluri, după Lee Haney și Ronnie Coleman, care au 8 titluri, Arnold Schwarzenegger și Phil Heath, cu 7 titluri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Yates a povestit într-un podcast efectul pe care îl au steroizii asupra corpului, dar mai ales asupra creierului. Acesta a spus că substanțele dau o dependență foarte puternică.

Este un aspect psihologic puternic, o dependență. Mulți oameni se apucă de culturism din nesiguranță, vor să se simtă bine în pielea lor, iar apoi iau steroizi și asta amplifică totul. Steroizii te duc la nivelul următor. Iei steroizi o perioadă și apoi nu o să vrei să te oprești, pentru că nu vrei să pierzi toți acei mușchi acumulați. Dar nu o poți face la nesfârșit, iar atunci când te oprești intervine o cădere enormă, fizică dar și psihică”, a spus Yates pentru London Real.

Acesta a povestit că atunci când s-a lăsat de steroizi nu a putut face copii timp de 2 ani, din cauza testosteronului care avea un nivel foarte scăzut.

O altă legendă a culturismului, Ronnie Coleman, a vorbit recent despre același subiect. Acesta a spus că steroizii duc la multe sinucideri din cauza depresiei în care cad oamenii ce folosesc aceste substanțe iar apoi renunță la ele.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:12 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-0. De Moura şi-a dat autogol, Abdallah a ratat un penalty! „Câinii” au avut şi un gol anulat 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” Vezi toate știrile
Citește și