Închide meniul

Benny, pregătit pentru meciul vieții cu Badr Hari: ”Abia aștept să îl văd în ring în fața mea!”

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 2 aprilie 2020, 18:15

Benny, pregătit pentru meciul vieții cu Badr Hari: ”Abia aștept să îl văd în ring în fața mea!”

Facebook

Benny Adegbuyi

Benny Adegbuyi este de mai mulți ani cel mai bine cotat român din kickboxing. Acesta a reușit să cucerească tot în Glory, mai puțin centura de campion, ce stă pe umerii lui Rico Verhoeven de ani buni. Acesta a fost la un pas să fie învins de Badr Hari la ultima confruntare, marocanul accidentându-se când era aproape să îl facă KO pe Rico.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Următorul adversar al lui Benny este chiar Badr Hari, cel mai cunoscut kickboxer din lume la ora actuală. Cei doi au programat un meci in iunie, iar promoția Glory i-a anunțat că meciul nu se amână, sperând ca până atunci să treacă criza provocată de Coronavirus.

Iată un interviu cu Benny, în care românul vorbește despre meciul cu Badr Hari, despre cum se antrenează acasă dar și despre boxul profesionist la categoria grea, cel cu care s-a intersectat deja de mai multe ori.

Salut. Cum iți petreci timpul în această perioadă?
Benny: La fel ca majoritatea românilor, îmi petrec timpul în casă, cu familia, cu cel mic. Sunt casnic în această perioadă.

Cum te menții în formă. Ai unde și cu cine să te antrenezi?
Benny: Din păcate, nu prea am cu cine să mă antrenez, nu sunt închise sălile. Fac ce pot acasă, exercitii fizice, am și un TRX cu care lucrez. Pentru partea de kickbox și box cu umbra mă duc în subsolul blocului pentru a avea mai mult spațiu.

Reclamă

Te-au anunțat ceva cei de la Glory despre meciul cu Badr Hari? Se ține la aceeasi dată, se amână, ce se întâmplă? Când ai primit vestea acestui meci? Știu ca era meciul pe care ți-l doreai cel mai mult. Au durat mult negocierile?
Benny: Momentan nu s-a schimbat nimic, lupta e pe 20 iunie. Dacă scăpăm de pandemia asta mai repede nu se va modifica nimic, dar evident dacă durează mai mult de luna aprilie e posibilă o amânare. Negocierile au început în februarie, am semnat repede amândoi, abia aștept să urc în ring.

Crezi că te subestimează Badr Hari?
Benny: Cu siguranță mă subestimează, dar mă așteptam la asta. De când am început cariera am luat mereu meciuri grele în care nu eram favorit și am demonstrat contrariul. Dar dacă a acceptat meciul cu mine e clar că mă consideră un adversar de calitate.

Cum te pregătești să faci față amenințărilor sale. Are o atitudine foarte agresivă la conferințele de presă. Ce o să faci dacă te împinge, cum a făcut cu mulți adversari?
Benny: Mă aștept să fie agresiv cu mine, nu știu cum voi reacționa, nu e genul meu să vorbesc urât sau să îmi împing adversarii, dar voi vedea la momentul respectiv.

Reclamă 4 / 0/3

Ce o să însemne pentru tine o victorie cu Badr Hari, având în vedere ce a însemnat acesta în istoria kickboxingului? Ar conta mai mult decât centura de campion?
Benny: Evident, un succes ar însemna enorm pentru mine, ar fi una dintre cele mai mari victorii din cariera mea, dar totodată sunt foarte interesat de centură. Meciul cu Badr Hari mi-ar crește notorietatea, dar este doar un pas în cariera mea, țelul este de a deveni campion.

Știu că te-ai apucat mai târziu de acest sport. Când tu incepeai kickboxingul, Badr Hari îi facea KO pe Schilt și Overeem. O să conteze asta?

Benny: Are mult mai multă experiență, dar am și eu deja 10 ani de carieră. Se poate întâmpla orice, știți vorba aia, ”ringul e pătrat și în interiorul corzilor nu sunt limite”.

Să vorbim puțin și despre box, o carieră unde ai deja câteva meciuri, ce planuri de viitor ai?

Benny: Boxul este o pasiune mai veche de a mea, dar momentan mă axez pe kickbox. Am acest meci cu Badr Hari care este unul greu, iar apoi sper să urmeze altele la fel de grele așa că mă concentrez pe kickbox.

Cum ți s-a părut Fury vs Wilder 2. Știu că te-ai antrenat cu Fury.

Benny: A fost unul dintre cele mai tari meciuri de box din ultima perioadă. Fury a avut o altă abordare, l-a presat pe Wilder care a cedat într-un final. De când m-am antrenat cu el mi-am dat seama că este unul dintre cei mai talentați boxeri din lume. Am simțit asta pe pielea mea și asta a demonstrat și el în ring, a arătat ca poate schimba tactica în orice moment. Îl consider unul dintre cei mai mari boxeri din lume.

Reclamă

Cum i-ai caracteriza pe scurt pe greii boxului la ora actuală? Fury, Joshua, Wilder și Ruiz.

Benny: Joshua este un atlet dar se vede lipsa lui de experiență. Fury, extrem de talentat, îl ajută mult înălțimea și faptul că poate să schimbe tactica oricând. Wilder este foarte puternic, foarte ”savage”, dar s-a demonstrat că poate fi învins de un luptător cu un fizic mare. Ruiz este foarte talentat, îl trădează fizicul dar poate oricând să facă o surpriză plăcută cu marii boxeri ai lumii.

Ce mesaj ai pentru fanii tăi?

Benny: Să fim optimiști, să trecem peste perioada asta cât mai repede și să ne reluăm viețile normale și să mă susțină pe viitor pentru că vor fi meciuri foarte grele, în special cel cu Badr Hari.

Câteva lucruri, să te cunoască fanii mai bine.

Recomandări
  • Benny si Badr Hari vor lupta în iunie
  • Glory i-a anunțat că meciul va avea loc
  • Românul se antrenează acasă și în subsolul blocului

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și