Închide meniul

Tragedie în Argentina. Un motociclist a murit la doar 23 de ani. Concura cu o singură mână. "Zboară la înălţime, prietene!"

Antena Sport Publicat: 7 aprilie 2021, 9:42

Tragedie în Argentina. Un motociclist a murit la doar 23 de ani. Concura cu o singură mână. "Zboară la înălţime, prietene!"

Instagram "Wey" Zapata

"Wey" Zapata, un moticiclist argentinian cu o singură mână, a încetat din viaţă la 23 de ani

  • “Wey” Zapata a murit la 23 de ani
  • Anul trecut a scăpat dintr-un accident grav

Moartea lui "Wey" Zapata a produs reacţii dure în Argentina. Autorităţile sunt arătate cu degetul pentru că i-au permis să concureze, deşi avea o mână amputată. "Nebunie în Argentina. L-au lăsat să concureze cu o mână", scrie şi Gazzetta dello Sport.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alberto “Wey” Zapata Bacur a murit la 23 de ani

"Zboară la înălţime, prietene!", "Geniu total! Luptător cu sufletul!", "De pe altă planetă". Sunt doar câteva dintre mesajele scrise fani pe contul de Instagram al sportivului.

Acesta a încetat din viaţă la finalul săptămânii trecute. Concura într-o competiţie regională, în provincia Cordoba. Tânărul în vârstă de 23 de ani a pierdut controlul motocicletei în timpul unui salt. El a fost lovit de alţi doi piloţi care veneau din urmă.

Reclamă

Zapata a primit îngrijiri medicale şi a fost transportat de urgenţă la un spital din apropiere, dar nu a mai putut fi salvat.

În luna noiembrie a anului trecut, acesta a scăpat cu viaţă dintr-un grav accident de maşină. "A fost un miracol", scrie semana.com. Atunci, Alberto şi-a pierdut însă braţul stâng. În decembrie, era din nou pe moticletă!

Reclamă
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Geronimo Alberto Zapata Bacur (@weyzapata124)

"Probabilităţile ca eu să revin pe motocicletă pe care le-au făcut medicii, psihologii şi psihiatrii erau practic zero", a povestit tânărul citat de aceeaşi sursă.

Pe 15 martie, el a ajuns să termine pe primul loc o cursă rezervată juniorilor şi tinerilor piloţi. "Primul loc la categoria MX2, încă nu-mi vine să cred", spunea "Wey" Zapata, în urma acelei curse.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider Vezi toate știrile
Pe același subiect
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina - Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Fotbal extern • 27 mart., 14:35
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina – Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Lionel Scaloni: "Cum ar fi să-i spun eu mereu lui Messi să paseze?"
Fotbal • 28 ian., 13:24
Lionel Scaloni: „Cum ar fi să-i spun eu mereu lui Messi să paseze?”. Discurs despre fotbalul modern
Argentina retrage tricoul cu numărul 10 după ce Lionel Messi îşi va încheia cariera
Fotbal • 2 ian., 10:56
Argentina retrage tricoul cu numărul 10 după ce Lionel Messi îşi va încheia cariera
Mesajul lui Lionel Messi, la exact un an după ce a devenit campion mondial cu Argentina
Campionatul Mondial 2022 • 18 dec., 18:01
FOTO
Mesajul lui Lionel Messi, la exact un an după ce a devenit campion mondial cu Argentina: „Cea mai frumoasă nebunie a carierei!”
S-au stabilit grupele pentru Copa America 2024
Fotbal extern • 8 dec., 8:52
S-au stabilit grupele pentru Copa America 2024! Dueluri de foc pentru Argentina și Brazilia