Închide meniul

Statele Unite se gândesc să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, 2022!!! ”Noi și aliații noștri!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 7 aprilie 2021, 12:15 / Actualizat: 11 mai 2021, 20:31

Statele Unite se gândesc să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, 2022!!! ”Noi și aliații noștri!”

Ucrainenii au primit sfaturi înaintea Jocurilor Olimpice 2022

Profimediaimages

Statele Unite ar putea boicota Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, de anul viitor. Conform purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, ”este ceva la care ne gândim pentru viitor”, care a detaliat că va fi o acțiune comună a americanilor, dar și a aliaților săi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”O decize luată în urma unei coordonări perfecte ar fi atât în interesul nostru, cât și al partenerilor noștri”, a mai adăugat Price. ”Jocurile sunt în 2022, acum e abia parilie 2021, așa că mai avem timp de gândire. Nu avem stabilit un termen limită, dar discuțiile au pornit la drum. Pe moment, nicio decize nu este luată”.

Declarațiile reprezentantului SUA vin pe fondul deteriorării relațiilor diplomatice cu China. După ”războiul comercial” declanșat de fostul președinte american, Donald Trump, actualul locatar de la Casa Albă, Joe Biden, a continuat să pună presiune pe guvernul chinez, cu sancțiuni alături de UE, acuzându-l pe acesta că violează drepturile fundamentale ale populației musulmane din Xinjiang. SUA au pornit discuții cu aliații din Europa pentru a stopa ambițiile econimice și militare ale gigantului asiatic.

Interesant este că la reuniunea celebrată luna trecută în Alaska, atât secretarul de stat american, Antony Blinken, cât și șeful diplomației chineze, Yan Jiechi, s-au ascuzat reciproc de violarea acestor drepturi. 

Moda boicotului a apărut la finalul Războiului Rece. Supărați că sovieticii au atacat Afghanistanul, americanii și prietenii lor au absentat de la JO de la Moscova, din 1980. Rușii s-au ”revanșat” peste patru ani, la Los Angeles, unde ei și alte 17 țări ”prietene” au spus ”pas”. 

Reclamă
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:39 FCU Craiova – Dinamo, LIVE TEXT, 17:30! Duel „de foc” pentru evitarea retrogradării! Echipele probabile 15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:45 LIVE VIDEOBari – Pisa se joacă ACUM, în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar Vezi toate știrile
Citește și