Închide meniul

Alex Filip a fost accidentat în timp ce se deplasa cu bicicleta. Atac dur al pilotului: "A virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi"

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 19 august 2020, 10:07 / Actualizat: 11 mai 2021, 19:43

Alex Filip a fost accidentat în timp ce se deplasa cu bicicleta. Atac dur al pilotului: "A virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi"

Facebook Alex Filip

Alex Filip a suferit un accident

A doua zi după accident, după ce s-a mai calmat, pilotul nostru a dezvăluit, prin intermediul unei postări pe Facebook, prin ce a trecut, dar şi că şoferul maşinii care l-a accidentat l-ar fi lovit intenţionat. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alex Filip, lovit intenţionat de un şofer auto

"De ani buni încerc cu toată forța să promovez condusul responsabil, defensiv, civilizat, calm, cu maniere. Cu toate astea, iată c-a venit și rândul meu să mă tăvălească un șofer care n-are ce căuta pe drumul public. Zic asta pentru că a lovi un biciclist in mod voit denota lipsă de discernamânt.

Ieri am iesit cu bicicleta la antrenamentul de seară și aveam în plan bucla mea clasica de 75km. Din păcate am parcurs doar vreo 5km pentru că șoferul unei mașini a decis la un moment dat să mă tot șicaneze, totul, pe scurt, terminându-se cu faptul c-a frânat brusc și a virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi. Ceea ce s-a și întamplat, mașina lui m-a proiectat intr-o alta parcată și apoi alte câteva tumbe până intr-un cap de pod. Episodul a avut loc aproape de casă, la mine-n comuna Corbeanca.

A sosit Poliția, SMURD-urdul, am fost la spitalul Elias unde am poposit vreo 4h. În urma CT-ului și a radiografiilor a rezultat că pot pleca acasă. Însa leziunile, echipamentul distrus, bicicleta avariată, dar, mai ales, ceea ce se putea întâmpla mă face să-mi crească pulsul și acum la cafea

Sigur, poate trece total neobservat, însă pericolul ne privește pe toti. Pentru unii șoferi, a fi biciclist e semn de inferioritate. Cum adică să opresc în spatele unuia și să-l depașesc abia atunci când am spațiu de 1.5m? Păi ce mă, vă credeți în Elveția?

Reclamă

Dacă tot am văzut asfaltul de foarte aproape, profit de ocazie și zic:

– biciclistul este un participant la trafic precum oricare altul
– biciclistul are drepturi și obligații clare
– pentru ca Romania nu are piste pentru bicicliști, ne deplasăm pe șosele sau strazi
– obligația șoferului este să-i acorde biciclistului spațiu de siguranță de min 1.5m
– în orice context, o tamponare dintre un biciclist și o mașină il va ‘avaria’ pe biciclist, fie ca e de vină, fie ca nu
– în țările civilizate, bicicleta este un mijloc de transport des folosit, dar și o modalitate eficientă de a face sport și de a te relaxa

În cazul meu, șoferul care m-a ‘avariat’ va avea dosar penal, mai ales că m-a lovit intenționat.

Reclamă 4 / 0/3

Postarea asta fiind făcută pe pagină și nu pe profil, ca să poată ajunge la cât mai mulți, ar fi de apreciat un share.

Mulțumiri publice celor care mi-au acordat primul ajutor, personalului medical de la Camera de Gardă a Spitalului Elias și echipajului SMURD.

Dragi șoferi, grijiți la noi, va rog!
Alex.

 

Recomandări
  • Alex Filip a fost accidentat în timp ce mergea cu bicicleta
  • El se afla în comuna Corbeanca

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 22:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-0. Răzvan Lucescu luptă ACUM pentru semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în cupele europene 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (vineri, ora 10:30) 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet Vezi toate știrile
Citește și