Închide meniul

Ce pensie ia Nadia Comăneci de la statul român. Are o casă de vacanță de două milioane de dolari și o avere uriașă

Antena Sport Publicat: 30 martie 2023, 9:26 / Actualizat: 19 aprilie 2023, 20:15

  • Nadia Comăneci are o avere de 25 de milioane de dolari
  • Nadia deține în California o casă de vacanță estimată la 2 milioane de dolari

Ce pensie ia Nadia Comăneci de la statul român. Nadia Comăneci are o pensie uriașă, raportată la nivelul pensiilor din România. ”Zeița de la Montreal” primește lunar de la statul român 13.149 de lei. În prezent, fosta mare gimnastă locuiește în Statele Unite, împreună cu soțul ei, Bart Conner, și de fiul lor, Dylan Paul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aproximativ 2.800 de dolari încasează lunar Nadia Comăneci (61 de ani) de la statutul român, pentru meritele sportive deosebite. Nadia a intrat în istoria sportului românesc și mondial în 1976, la Montreal, când a reușit să obțină prima notă de 10 la Jocurile Olimpice. Per total, marea noastră campioană a câștigat 5 medalii olimpice de aur, la Jocurile Olimpice din 1976 și 1980.

Ce pensie ia Nadia Comăneci de la statul român

„Zeița de la Montreal” a fugit din România pe 27 noiembrie 1989, cu o lună înainte de Revoluție. Fosta mare sportivă trăiește în Norman, un orășel de lângă Cleveland, capitala statului Ohio. Acolo, cei doi locuiesc într-o casă de 310 metri pătrați, estimată la 400.000 de euro, susține cancan.ro.

Reclamă

Sursa citată anunță că Nadia are o avere estimată la 25 de milioane de dolari, iar vila spectaculoasă este unul dintre bunurile de suflet. Construită în 1992, locuința are 4 dormitoare, 4 băi și o piscină. Bart și Nadia au și o casă de vacanță în California, estimată la 2 milioane de dolari.

„Comoara” pe care Nadia Comăneci a ținut-o ascunsă peste 45 de ani

Nadia Comăneci, una dintre cele mai importante sportive din istorie, a scos de la naftalină o imagine cu „comoara” pe care o deține de aproape 50 de ani.

Reclamă

Nadia Comăneci a fost cuprinsă de nostalgie în primele zile din 2022. „Zeița de la Montreal” a postat pe contul de Instagram o fotografie cu „păpușa Nadia”, o jucărie foarte cunoscută în România pe vremea comunismului. „Mica mea bucățică de istorie!”, a scris Nadia Comăneci, alături de imaginea cu celebra păpușă.

În 1976, fabrica „Arădeanca” a început să producă o păpuşă personalizată, dedicată Nadiei Comăneci, potrivit adevărul.ro. Era anul în care gimnasta de 14 ani tocmai se transformase în „Zeița de la Montreal”, după Jocurile Olimpice din acel an. Aceasta a fost prima și singura astfel de jucărie din România, pe vremea comunismului. Păpușa a fost fabricată pe baza unui corp comun, cu o faţă uşor modificată, dar care nu semăna foarte mult cu Nadia la vârsta de 14 ani.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal
Gimnastică • 20 mart., 17:54
Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal: „Erau 10.000 de oameni la aeroport”
Surpriza uriaşă pentru Simona Halep din partea Nadiei Comăneci şi a lui Florin Piersic
Extra • 8 mart., 9:05
Surpriza uriaşă pentru Simona Halep din partea Nadiei Comăneci şi a lui Florin Piersic, după decizia fantastică de la TAS!
Nadia Comăneci, mesaj superb pentru Simona Halep, după victoria de la TAS
WTA • 5 mart., 20:40
Nadia Comăneci, mesaj superb pentru Simona Halep, după victoria de la TAS: „Era şi timpul!”
Câţi bani primeşte Nadia Comăneci de la statul român în 2024
Diverse • 27 feb., 8:58
FOTO
Câţi bani primeşte Nadia Comăneci de la statul român în 2024. Ce s-a întâmplat după măsurile de austeritate luate de Guvern
Gestul făcut de Nadia Comăneci la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume
Diverse • 8 feb., 16:58
FOTO
Gestul făcut de Nadia Comăneci, la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume