Închide meniul
Foto

Ce s-a ales de cele trei gimnaste din România care au făcut un pictorial nud și au provocat un scandal uriaș

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 martie 2023, 11:30 / Actualizat: 27 martie 2023, 11:34

Corina Ungureanu, Lavinia Miloșovici și Claudia Presăcan au declanşat un scandal uriaş în România

Corina Ungureanu, Lavinia Miloșovici și Claudia Presăcan au declanşat un scandal uriaş în România

Corina Ungureanu are 42 de ani / Instagram

  • Corina Ungureanu, Lavinia Miloșovici și Claudia Presăcan au declanşat un scandal uriaş în România

Ce s-a ales de cele trei gimnaste din România care au făcut un pictorial nud în Japonia. Corina Ungureanu, Lavinia Miloșovici și Claudia Presăcan au declanșat un scandal uriaș în 2002, când s-au lăsat fotografiate goale pentru revista “Shukan Gendai”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiecare dintre ele a primit atunci 40.000 de euro pentru a fi filmate și fotografiate în timp ce efectuau mai multe exerciții la bârnă, paralele, sol și sărituri într-o sală de competiții. A urmat o adevărată nebunie la revenirea în țară, iar Federația Română de Gimnastică a decis să le sancționeze.

Ce s-a ales de cele trei gimnaste din România care au făcut un pictorial nud

Corina Ungureanu, Lavinia Miloșovici și Claudia Presăcan au dezvăluit că au fost păcălite și că traducătorul le-a spus numai anumite porțini din contract.

Reclamă

Dublă campioană mondială (Lausanne 1997, Tianjin 1999) și dublă campioană europeană (St. Petersburg 1999), Corina Ungureanu a oferit detalii, în acest an, despre momentul controversat în care a pozat într-o revistă pentru adulți.

Nu voi spune că nu a contat partea financiară. A contat enorm. Erau mai mulți bani decât primisem pentru titlul mondial. Aveam o casă de terminat și…

Reclamă

A fost și chestia că pozase o patinatoare și că au mai fost gimnaste înaintea mea… Am zis «OK, bun». M-am autodepășit, dacă vrei. Noi nu am fi vorbit azi fără chestia asta. Eu nu sunt o mare gimnastă. Nu mă consider în primele 15. Eu știu unde îmi e locul în ierarhia marilor gimnaste din România. Nu o să mă auzi că spun «Sunt o mare gimnastă». OK, comparativ cu rezultatele de azi, putem spune. Dar poate dacă nu făceam acele poze lumea nu știa că Ungureanu e și campioană mondială.

Când a fost pictorialul din Japonia a fost o mare încurcătură, un mare scandal. Eu, din prostie sau neștiință, am avut emblema Federației pe echipament. Atât ne-a dus pe noi capul. Nu am știut să luăm un avocat, să citim contractul cum trebuie. Noi nu am dat niciun fel de explicații, nu am spus prea multe. Probabil dacă se întâmpla azi, nu mai se mai agita nimeni. Au fost multe gimnaste care au făcut mult mai multe, după noi. Dar atunci…”, a spus Corina Ungureanu, în luna ianuarie, pentru gsp.ro.

Corina Ungureanu a surprins, în 2021, când a devenit mamă la 41 de ani. Numai apropiații au știut despre sarcină. Fosta gimnastă este într-o relație cu spaniolul Santiago Munoz, cel care este instructor de golf. Corina a cochetat cu politica şi a concurat, independent, pentru un fotoliu de eurodeputat.

Reclamă 4 / 0/3

Lavinia Miloșovici a revenit la Lugoj

Lavinia Miloșovici a fost una dintre cele mai importante gimnaste ale României. În 1992, la Jocurile Olimpice de la Barcelona, câștiga două medalii de aur, un argint și un bronz. Mai are în palmares alte două medalii olimpice la Atlanta, în 1996. De cinci ori campioană mondială, Miloșovici a fost și ea implicată în scandalul care a zguduit România.

După retragerea din activitate, „Milo” nu a putut sta departe de sportul în care a obținut performanțe incredibile. S-a reîntors în orașul natal, Lugoj, acolo unde şi-a început activitatea de antrenor.

S-a dedicat vieții de familie. A trăit o dramă în momentul în care și-a pierdut unul dintre copii din cauza unei boli a sistemului nervos. Mai are doi băieți, pe Cosmin Mihai și pe Andrei Nicolae.

Lavinia Miloşovici a fost inclusă în International Gymnastics Hall of Fame, în 2011. Și Cătălina Ponor a avut parte de o asemenea onoare. A fost cel de-al 12-lea reprezentant al gimnasticii româneşti inclus în galeria legendelor. Prima a fost Nadia Comăneci, în 1993.

Cele mai puține informații se cunosc, în prezent, despre Claudia Presăcan. Gimnasta care a câștigat aurul olimpic cu echipa României, la Sydney, în anul 2000, ar fi plecat din țară după retragerea din activitate. A dispărut din viața publică și ar fi antrenoare pe Insula Man, situată între Irlanda și Anglia.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Alte sporturi • 1 mart., 17:09
De 1 martie, rugbyştii s-au dat în spectacol în fața gimnastelor
Alte sporturi • 28 ian., 17:13
Exclusă pentru un pictorial nud
Fotbal • 15 iul., 16:37
Fotografii ireale! S-a pus în cap să le facă pe gimnastele de 10 să arate trăsnet!