Închide meniul

Momentul care i-a schimbat destinul lui David Popovici: „Nu știu ce aș fi ales!”

Reclamă

Publicat: 1 iulie 2022, 21:53 / Actualizat: 8 ianuarie 2024, 19:51

Momentul care i-a schimbat destinul lui David Popovici: „Nu știu ce aș fi ales!

Momentul care i-a schimbat destinul lui David Popovici

David Popovici, campion mondial/ Profimedia

Momentul care i-a schimbat destinul lui David Popovici. David Popovici este noul „Rege” al nataţiei mondiale a dezvăluit că înotul nu a fost prima sa dragoste. David Popovici a dezvăluit ce visa se devină când era mic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a vorbit despre planurile sale din copilărie. La un moment dat şi-a dorit să fie călugăr shaolin, magician sau chiar actor. A devenit, însă, „magician” la înot.

Momentul care i-a schimbat destinul lui David Popovici

Ca orice copil am avut faze în care voiam să fiu… ceva: călugăr shaolin pe la 7-8 ani, magician (am făcut și meditații pentru a deveni magician), pe urmă am mers la teatru în trupa Brainstorming, unde am cunoscut niște oameni foarte tari, dar nu știu dacă aș fi devenit actor. Nu știu ce aș fi ales eu, dar cred că m-ar fi ales altceva pe mine dacă nu mă alegea apa„, a dezvăluit David Popovici pentru euronews.ro.

Alimentul pe care David Popovici nu îl mănâncă niciodată

Alimentul pe care David Popovici nu îl mănâncă niciodată este pâinea albă. Sportivul de 17 ani trebuie să aibă mare grijă de dieta sa, din care mai lipsesc produsele de fast-food şi mâncarea cu multe grăsimi.

Pe de altă parte, conform doctordebine.ro, David Popovici are parte de un mic dejun în care se regăsesc un iaurt mare, cu banane, miere și fulgi de ovăz. De asemenea, gustările la care are acces David conţin migdale, curmale sau alte seminţe.

Reclamă

După antrenamentele din sala de forţă, David se delectează cu un shake cu lapte miere şi scorţişoară.

Alimentul pe care David Popovici nu îl mănâncă niciodată

Părinţii lui David fac un adevărat sacrificiu şi acesta are parte de mic dejun la pat în fiecare dimineaţă, la 04:30, pe care acesta îl mănâncă „cu ochii închişi”.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine…Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00„, a povestit David Popovici, potrivit Şcoala9.ro.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a încasat un milion de lei după ce a scris istorie în natația mondială

Guvernul a aprobat hotărârea prin care David Popovici va fi premiat cu 1 milion de lei, aproximativ 200.000 de euro, suma netă, pentru rezultatele excepţionale obţinute la Campionatul Mondial de Nataţie.

David Popovici este primul sportiv care în ultimii 49 de ani a obţinut titlul mondial concomitent în probele de 100 şi 200 metri liberi, la campionatele mondiale. De asemenea, sportivul român a doborât recordurile mondiale de juniori atât în proba de 200 de metri liber, cât şi în proba de 100 de metri liber.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consilierul onorific Gică Popescu, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, secretarul general al FRNPM, Matei Giurcănean și tatăl sportivului, Mihai Popovici.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și