Închide meniul

Ruben Amorim, antrenorul de la Sporting, şi-a început cariera ca Pintilii la FCSB! Sporting – FC Porto, finala Cupei Ligii Portugaliei, e sâmbătă, 28 ianuarie, în AntenaPLAY

Reclamă

Publicat: 26 ianuarie 2023, 10:26 / Actualizat: 26 ianuarie 2023, 15:43

Ruben Amorim, antrenorul de la Sporting, şi-a început cariera ca Pintilii la FCSB! Sporting – FC Porto, finala Cupei Ligii Portugaliei, e sâmbătă, 28 ianuarie, în AntenaPLAY

Ruben Amorim e Pintilii al Portugaliei

Profimedia

Ruben Amorim, antrenorul de la Sporting, are o poveste fabuloasă. Traseul profesional poate fi comparat cu cel al lui Mihai Pintilii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ruben Amorim, antrenorul care a făcut-o pe Sporting Lisabona campioană în sezonul trecut, şi a dus-o în finala Cupei Ligii Portugaliei în aceată săptămână, are doar 36 de ani şi se anunţă a fi unul dintre antrenorii de top din Europa în următorii ani.

Sporting va juca finala Cupei Ligii Portugaliei cu FC Porto, sâmbătă, 28 ianuarie, iar partida va fi transmisă în exclusivitate în AntenaPLAY.

Ruben Amorim, antrenorul de la Sporting, e Pintilii al portughezilor

Ruben Amorim s-a lăsat de fotbal la 32 de ani. În 2018, a decis să se înscrie la cursurile Şcolii de antrenori. În 2018, a obţinut şi primul job la o echipă din liga a treia. Federaţia a amendat clubul din Liga 3 pentru că a angajat un antrenor fără licenţă. Decizia a fost anulată, însă Ruben Amorim a decis să îşi dea demisia.

Amorim a primit o ofertă de la Braga, pentru a prelua echipa de tineret. După numai 3 luni, Amorim a fost instalat principal la echipa mare a clubului, deşi nu avea licenţa PRO. Deşi nu putea da indicaţii, Ruben Amorim a dus Braga în primul sezon pe locul 4, pentru ca anul viitor să prindă ultima treaptă a podiumului.

Reclamă

Mai mult, cu Amorim pe bancă, Braga a eliminat-o pe Rangers din Europa League. Imediat, cei de la Sportibg au plătit 20 de milioane de euro pentru a-l aduce la echipă, scrie gsp.ro.

Iar mutarea a fost una inspirată. Ruben Amorim a reuşti să ia titlul cu Sportin. Între timp, Amorim şi-a luat licenţa PRO şi este antrenor cu acte în regulă.

Sporting – FC Porto este marea finală a Cupei Ligii Portugaliei, iar partida va fi transmisă în exclusivitate, sâmbătă, 28 ianuarie, în AntenaPLAY, de la 21.45.

Reclamă 4 / 0/3

Final FOUR iau parte două dintre cele mai mari echipe din istoria Portugalia. Porto a câștigat 30 de titluri de campioană, în timp ce Sporting și-a trecut în palmares 19. Echipa de pe Dragao se poate lăuda și cu două trofee UEFA Champions League.

Recomandări
  • Ruben Amorim, antrenorul de la Sporting, are o poveste fabuloasă.
  • Amorim e „Pintilii” al Portugaliei

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:58 Veste proastă pentru Edi Iordănescu! Un „tricolor” s-a accidentat şi riscă să se opereze 13:42 FotoReacţia lui Gigi Becali după ce a auzit că Adrian Mititelu Jr e în spital! Ce sfat i-a dat lui Adrian Mititelu legat de fiul lui! 13:00 Gigi Becali a dezvăluit cât va lipsi Vlad Chiricheş după ultima accidentare: „Îmi pare rău de el” 12:39 „De Paşte campion” Reacţia lui Gigi Becali atunci când i s-a atras atenţia că e foarte aproape să se întâmple acest lucru! 12:38 Novak Djokovic a rămas lider în clasamentul ATP! Ce avans are sârbul faţă de Jannik Sinner şi Carlos Alcaraz 12:01 Anunţul lui Gigi Becali despre transferurile lui Louis Munteanu şi Denis Alibec! Câţi bani va investi pentru Liga Campionilor 11:50 Marius Şumudică, anunţul pe care îl aşteptau toţi rapidiştii: „M-a contactat Angelescu”! Ce urmează să se întâmple 11:22 Marius Şumudică, verdict dur pentru Gigi Becali: „Nici Europa League”! Jucătorii FCSB-ului pe care i-a făcut praf! 11:06 Kyros Vassaras, verdict categoric după controversa de la FCSB – Rapid! Ce a spus şeful CCA despre golul anulat al giuleştenilor 11:01 Marius Şumudică a tras un mare semnal de alarmă legat de situaţia de la Rapid: „Ar fi un eşec mare!” L-a lăudat pe Dan Şucu Vezi toate știrile
Citește și