Închide meniul
Foto

Proiectul de suflet al lui Mihai Neşu capătă contur. A investit, din donaţii, 3.8 milioane de euro în 22 de luni. Ajutor uriaș pentru românii cu dizabilități

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 martie 2023, 9:45

Proiectul de suflet al lui Mihai Neşu capătă contur. A investit, din donaţii, 3.8 milioane de euro în 22 de luni. Ajutor uriaș pentru românii cu dizabilități

Proiectul de suflet al lui Mihai Neșu capătă contur

Mihai Neşu, la Complexul de recuperare Sfântul Nectarie / Colaj Facebook

Proiectul de suflet al lui Mihai Neşu (40 de ani) capătă contur. Fostul fundaș al Stelei construiește, în Oradea, Complexul de recuperare Sfântul Nectarie, care vine în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilităţi neuromotorii. Aflat în scaun cu rotile după un accident teribil suferit la un antrenament al lui FC Utrecht, Neșu încearcă să îi ajute pe cei care au probleme similare cu ale lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 10 mai 2011, Neșu s-a ciocnit de coechipierul Alje Schut și a rămas întins pe gazon. A fost operat de urgență, iar doctorii au stabilit un diagnostic teribil: ruptură de vertebră cervicală. Fostul fotbalist a rămas paralizat.

Proiectul de suflet al lui Mihai Neşu capătă contur

Mihai Neșu nu a renunțat la luptă și este într-un continuu proces de recuperare. Își dorește să îi ajute și pe ceilalți români care trec prin clipe grele. În orașul natal construiește, din strângeri de fonduri, un complex de recuperare ultramodern. Neșu tocmai a arătat cum arată șantierul și le-a mulțumit tuturor celor care au donat.

22 luni de santier in 4 minute. TURUL CENTRULUI DE RECUPERARE SFANTUL NECTARIE!

Puteți susține continuarea lucrărilor trimițând un sms în valoare de 2 euro lunar cu textul CRED la numarul 8844.

Reclamă

Vă mulțumim pentru tot sprijinul de pâna acum! Iată cum începe să se contureze visul lui Mihai Neșu pentru copiii și adultii cu dizabilităti din România!„, a postat fundația lui Mihai Neșu.

Investiția a fost una uriașă. Până acum s-au achitat 3.8 milioane de euro. Mai este nevoie de încă aproximativ jumătate din această sumă.

Reclamă 4 / 0/3

Dragi prieteni,

Încet dar sigur avansăm cu pregătirea centrului de recuperare. Acum suntem la etapa finisajelor în cadrul clădirii centrului, iar la clădirea cazărilor se montează încălzirea în pardoseală.

Probabil că vom decala deschiderea pe care noi o estimam în luna septembrie căci sunt câteva întârzieri, dar nădăjduim ca anul viitor sa avem și acest moment deosebit de important. Avem multe solicitări din țară pe zona de terapie adulți și vom începe să facem o listă de așteptare.

Cei care puteți să ne sprijiniți vă rugam să o faceți, la etapa finisajelor costurile sunt foarte mari.

Momentan am investit 3.8 milioane de euro in întregul complex, suma finala estimata ajungând la 5.5 milioane în urma scumpirilor din ultima perioada la tot ce tine de construcții. Ne puteți ajuta directionand 3.5% din impozitul pe profit„, a mai transmis Mihai Neșu Foundation în această lună.

Mihăiţă Neşu primeşte o pensie infimă, de 100 de euro, din partea statului român. La aceasta se adaugă o pensie de însoţitor în valoare de 300 de euro. De asemenea, Mihăiţă Neşu mai primeşte o pensie de 3000 de euro de la statul olandez.

Patronul FC Utrecht sare în ajutorul lui Mihai Neşu

Patronul FC Utrecht a anunţat că sare în ajutorul lui Mihai Neşu. Frans van Seumeren nu a uitat de fostul fotbalist, care a suferit un accident teribil în urmă cu 12 ani şi a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

Reclamă

Mereu am avut o relație specială cu el, pentru că e un tip foarte de treabă. Știți, câteodată ai un sentiment bun față de cineva, fără să vorbești prea mult. Așa fost cu Neșu.

Da (n.r. dacă încă păstrează legătura cu el), câteodată vorbim la telefon, iar acum … (strigă către soția lui: Gonnie, când mergem în România?). Da, la începutul lunii mai venim în România, să vizităm acolo proiectul lui Mihai.

Este un tip incredibil! Cred că a fost foarte important pentru el, pentru forța lui mentală, să aibă ceva pentru care să tragă. El e un luptător, avea nevoie să vadă că ceva merge, avea nevoie de un proiect de succes. De asta merg în România. Vreau să fiu la fața locului și să văd dacă pot ajuta cumva.

Trebuie să spun că a fost o perioadă în care era foarte trist. Era foarte jos, era la pământ. Dar a găsit forța de a se schimba și de a redeveni luptătorul care obișnuia să fie mereu pe terenul de fotbal. Minunat! E fantastic că poate să facă ceea ce face acum. De-asta e un om atât de special!„, a declarat Frans van Seumeren pentru gsp.ro.

Frans van Seumeren are 72 de ani şi are o avere estimată la peste 350 de milioane de euro. Este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Olanda.

Recomandări
  • Mihai Neşu a rămas în scaun cu rotile după accidentul teribil suferit în urmă cu 12 ani
  • Fostul fundaş al Stelei vine în ajutorul oamenilor cu dizabilităţi

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
Vezi toate știrile
Citește și