Închide meniul

Khabib vs Gaethje, cine câștigă? Florian Ceafalău, despre ce șanse reale are Gaethje să îl bată pe Khabib diseară

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 24 octombrie 2020, 8:48

Khabib vs Gaethje, cine câștigă? Florian Ceafalău, despre ce șanse reale are Gaethje să îl bată pe Khabib diseară

Profimedia Images

Khabib Nurmagomedov

Întrebarea ultimilor ani în MMA este ”poate să îl bată cineva pe Khabib?”. Răspunsul este ”bineînțeles că da”. Nimeni nu este invincibil, chiar dacă rusul este cel mai dominant luptător din istoria acestui sport. Poate, însă, Gaethje să îl învingă în această seară? Raspunsul este ”posibil da, probabil nu”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai întâi, să vedem ce calități trebuie să aibă luptătorul care îl poate învinge pe Khabib, și cum se poate întâmpla acest lucru. Ca în orice meci, există șanse, mici ce-i drept, să avem un ”lucky punch”. Gaethje are putere în brațe și în picioare, dar dacă nu a reușit McGregor, care este cel mai bun ”precision striker” din divizie, șansele lui Gaethje sunt mult mai mici. Americanul poate seta însă o lovitură cu care să îl prindă pe Khabib, dar stilul rusului nu îl predispune la așa ceva, deci șansele sunt la fel de mici și în acest caz.

A doua variantă este o finalizare de pe spate, un submission, însă Gaethje clar nu are skillurile necesare pentru acest lucru. De altfel, această variantă nu este luată în calcul de absolut nimeni, nici măcar de Gaethje.

A treia varianta și ultima, este ca cineva să îl domine cel puțin 3 din cele 5 runde pe Khabib și să câștige la victorie. Poate face Gaethje acest lucru? Are calitățile necesare, cu siguranță. Însă există două mari necunoscute în această ecuație. Prima ar fi dacă Gaethje are rezistența necesară pentru a duce 5 runde la cel mai înalt nivel, pentru că după cum știm, Khabib nu obosește. Și a doua, poate Gaethje să îl oprească pe Khabib să îl ducă la sol și să îl țină acolo? Pentru că aceasta este tactica și principalul punct forte al rusului.

Așadar, simplificând puțin lucrurile, singura șansă reală a lui Gaethje este să îi blocheze game-ul lui Khabib și să țină lupta în picioare, acolo unde are un avantaj, pe hârtie. Însă pentru a face acest lucru timp de măcar 3 reprize din cele 5, Gaethje trebuie să fie într-o formă fizică impecabila și să nu facă nicio greșeală din punct de vedere tactic în startul meciului. 

Reclamă

Rămâne de văzut în această seară dacă americanul va reuși ceea ce nu a reușit nimeni în 28 de meciuri, să îl oprească pe Khabib din a duce meciul la sol. Este singura lui șansă reală de a câștiga acest meci.

Pronosticul meu este o victorie pentru Khabib, la decizie sau în ultima rundă, prin finalizare la sol.

Meciul poate fi urmărit live pe www.AS.ro, în această seară, în jur de 23:50.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Khabib este marele favorit la pariuri
  • Rusul este neînvins în carieră
  • Ce șanse reale are Gaethje să câștige?

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” Vezi toate știrile
Citește și