Închide meniul

”Pumnul destinului!” Florian Ceafalău, despre ce înseamnă victoria lui Benny în fața lui Badr Hari

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 20 decembrie 2020, 5:06

”Pumnul destinului!” Florian Ceafalău, despre ce înseamnă victoria lui Benny în fața lui Badr Hari

GLORY

Benny vs Badr

Victoria lui Benjamin Adegbuyi în fața lui Badr Hari este mai mare decât poate părea în acest moment. Conștiința prezentului reduce din grandoarea momentului ce va rămâne întipărit în eternitate. Despre marile victorii s-a scris din totdeauna. Fiecare generație a avut eroii ei, și fiecare eră a avut legende care au inspirat generații după generații.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Benny se înscrie, după victoria cu Badr Hari, în rândul marilor campioni ai sportului din România. Victoria în fața legendarului marocan are echivalentul, pentru cei ce și-au trăit viața în sălile cu saci de box atârnați de tavan, cu trofeul câștigat de Simona Halep pe zgura de la Roland Garros, cu golurile lui Hagi de la Mondialul din 1994, cu aruncările imparabile ale Cristinei Neagu, cu toate reușitele sportivilor ce au inspirat generații de tineri sportivi.

În 1961, Yuri Gagarin a devenit primul om care iese în spațiu, orbitând în jurul Pământului. A doua zi după ce a aterizat înapoi pe Pământ, peste 1 milion de copii nou născuți au fost botezați Gagarin. Rusul a reușit o performanță uriașă dar, mai mult, a reușit să inspire milioane de oameni. Același lucru se întâmplă și în sport, chiar dacă nu la nivelul la care era atunci mașinăria de propagandă comunistă.

Miile de fetițe ce fac tenis în România s-au apucat de acest sport odată cu ascensiunea Simonei spre ”fileu”, Hagi este idolul după care tânjesc în continuare toți românii care se uită la fotbal iar dacă nu ați văzut ce înseamnă să vină zeci de copii la un meci, special pentru a face o poză, mergeți la un meci de-al Cristinei Neagu, să vedeți ce cozi se formează la final când rămâne să se fotografieze cu fanii.

Același lucru sper să se întâmple și cu Benny. Îmi doresc ca victoria cu Badr Hari să pună mănușile în mâini unei noi generații de copii. La fel cum au făcut-o și alți luptători înaintea sa, Benny a demonstrat că românii pot. Pot orice, oriunde, cu oricine, dacă muncesc îndeajuns de mult pentru visul lor.

Reclamă

”E un moment la care am visat încă de acum 10 ani, când am urcat pentru prima dată în ring. Au fost mii de ore de antrenament, accidentări, sacrificii. Lucruri care nu sunt în lumina reflectoarelor. Plec imediat spre hotel, apoi abia aștept să ajung acasă să îmi strâng băiatul și soția în brațe după atâtea săptămâni fără ei”, sunt cuvintele lui Benny, imediat după victoria istorică. 

Meciul lui Benny a fost despre kickbox. Victoria sa, însă, e despre mai mult decât sport. E despre ambiție, determinare, despre a demonstra că și noi românii putem. E despre actuala generație de luptători, dar și despre următoarea. Și următoarea. Și următoarea. 

Pentru că dacă Benny a putut, putem cu toții. Trebuie doar să vrem, să muncim și să avem avem încredere în noi. Sună a clișeu pentru noi, românii, dar unul dintre cei mai mari luptători din istorie a simțit pe pielea sa ce înseamnă clișeul românesc.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
Vezi toate știrile
Citește și