Închide meniul

Cea mai bătrână persoană din lume va purta torţa olimpică la Tokyo. Kane Tanaka este pregătită să spulbere un record care părea de neatins!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 martie 2021, 10:24

Cea mai bătrână persoană din lume va purta torţa olimpică la Tokyo. Kane Tanaka este pregătită să spulbere un record care părea de neatins!

Profimediaimages

Kane Tanaka are 118 ani

Femeia a supravieţuit de două ori cancerului, a prins două pandemii şi a anunţat că îşi doreşte să trăiască cel puţin până la vârsta de 120 de ani. Nimic nu pare a o putea opri din a înregistra un record fabulos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kane Tanaka are 118 ani şi va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Kane Tanaka poate deveni cea mai vârstnică persoană care poartă torţa olimpică. În acest moment, recordul este deţinut de Aida Gemanque, din Brazilia, care a aprins flacăra olimpică la JO de la Rio, în 2016, la vârsta de 106 ani.

"Este impresionant faptul că a reușit să ajungă la această vârstă și că încă poate să păstreze un stil de viață activ. Vrem ca și alți oameni să vadă ceea ce face bunica mea și să se simtă inspirați. Nu considerăm că vârsta este o barieră pentru ea. Trăiește în prezent şi nu își face prea multe griji", a declarat nepotul supercentenarei, Eiji Tanaka, pentru CNN.

Kane Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903. S-a căsătorit la vârsta de 19 ani şi a fost mamă a patru copii. A lucrat până la 103 ani într-un magazin de orez. După pensionare, afacerea a ajuns pe mâna celor cinci nepoţi şi opt strănepoţi.

Tanaka locuiește acum într-un azil de bătrâni. De obicei se trezeşte la 6 dimineața, iubeşte jocurile de strategie şi băuturile acidulate. Familia nu a putut să o mai viziteze din cauza pandemiei de Covid-19.

Reclamă
Recomandări

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:01 Anunţul lui Gigi Becali despre transferurile lui Louis Munteanu şi Denis Alibec! Câţi bani va investi pentru Liga Campionilor 11:50 Marius Şumudică, anunţul pe care îl aşteptau toţi rapidiştii: „M-a contactat Angelescu”! Ce urmează să se întâmple 11:22 Marius Şumudică, verdict dur pentru Gigi Becali: „Nici Europa League”! Jucătorii FCSB-ului pe care i-a făcut praf! 11:06 Kyros Vassaras, verdict categoric după controversa de la FCSB – Rapid! Ce a spus şeful CCA despre golul anulat al giuleştenilor 11:01 Marius Şumudică a tras un mare semnal de alarmă legat de situaţia de la Rapid: „Ar fi un eşec mare!” L-a lăudat pe Dan Şucu 10:34 Formula 1™ pregăteşte o schimbare majoră! Planul pus la cale pentru a răsplăti mai mulţi piloţi în „Marele Circ” 10:09 Veste tristă în fotbalul românesc! A murit fostul finanţator al unei echipe de tradiţie! S-a duelat cu Becali, Copos şi Borcea! 9:58 Vinicius a râs de Barcelona, după victoria din El Clasico! Cum au răspuns fanii catalanilor 9:52 Veste excelentă pentru FCSB! Doi jucători ai „roş-albaştrilor” revin în lotul echipei antrenate de Elias Charalambous 9:31 Carlo Ancelotti a spus totul despre victoria uriaşă a lui Real Madrid cu FC Barcelona: „Aşa am reuşit să câştigăm” Vezi toate știrile
Citește și