Închide meniul

Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova după calificarea în playoff-ul Conference League

Reclamă

Publicat: 12 august 2022, 8:46

Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova după calificarea în playoff-ul Conference League

Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova

Colaj Hepta

Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova după calificarea în playoff-ul Conference League. Calificarea în această fază a competiţie au adus venituri importante pentru cele 3 echipe româneşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova s-au calificat în playoff-ul Conference League după ce au învins în manşa secundă pe Dunajska Streda (1-0), Şahtior Sologorsk (1-0) şi Zorya Luhansk (3-0).

Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova după calificarea în playoff-ul Conference League

După această performanţă, fiecare din cele 3 echipe româeşti vor primi 750.000 de euro. Venitul celor 3 poate creşte considerabil dacă se vor califica şi în grupe. Pentru acest lucru, FCSB trebuie să treacă de Viking, CFR Cluj de Maribor şi Universitatea Craiova de Hapoel Beer Sheva.

Premiile totale din Conference League

Premiile din Conference League:

Reclamă

Cu cine vor juca echipele româneşti în Conference League

FCSB va întâlni în play-off-ul Conference League pe cei de la Viking. Viking este o echipă din Norvegia, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent, în spatele lui Bodo/Glimt și Molde. Valoarea actuală a lotului este de 9 milioane de euro.

FCSB va juca pe teren propriu manșa tur din play-off, pe 18 august. Partida retur se va disputa o săptămână mai târziu, pe 25 august.

CFR Cluj – Maribor este duelul din play-off-ul Conference League. După ce a trecut de Şahtior Soligorsk, scor 1-0 la general, echipa lui Dan Petrescu va înfrunta campioana Sloveniei pentru calificarea în grupele competiţiei.

Reclamă 4 / 0/3

Maribor este una dintre cele mai titrate echipe din Slovenia. Are 16 titluri și nouă cupe. În istoria sa, cea mai bună performanță europeană a fost câștigarea Cupei UEFA Intertoto, în 2006.

Viitoarea adversară a ardelenilor este obşinuită cu grupele europene. A ajuns ultima oară în grupele UEFA Champions League, în 2017. De asemenea, a mai bifat prezenţe în grupele Europa League, în 2012 şi 2014.

Slovenii și-au început sezonul european în turul 1 preliminar din UEFA Champions League. S-a întâlnit cu Șahtior Soligorsk, adversara lui CFR Cluj din Conference League, pe care a eliminat-o cu 2-0 la general. În turul doi, Maribor a fost eliminată de Sherif Tiraspol şi a „retrogradat” în preliminariile Europa League.

În Europa League, Maribor a pierdut „dubla” cu HJK Helsinki din turul 3 preliminar al Europa League, scor 0-3 la general.

Universitatea Craiova se pregătește acum pentru dubla manșă în fața lui Hapoel Beer Sheva, echipă care a încheiat pe locul secund sezonul precedent din Israel, în spatele lui Maccabi Haifa.

În turul 3 din Conference League, Hapoel a trecut fără emoții de Lugano, după 2-0 în tur și 3-1 în retur. Echipa pregătită de Elyaniv Barda este cotată la 11,93 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com.

Cel mai valoros jucător al israelienilor este Astrit Selmani, atacantul născut în Suedia care reprezintă Kosovo.

Reclamă

La Hapoel evoluează și Itay Shechter, un atacant israelian în vârstă de 35 de ani care deține și cetățenie română.

Recomandări
  • Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova
  • Cu cine se luptă echipele româneşti pentru calificarea în grupe

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa Vezi toate știrile
Citește și