Închide meniul

Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova după calificarea în playoff-ul Conference League

Publicat: 12 august 2022, 8:46

Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova după calificarea în playoff-ul Conference League

Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova

Colaj Hepta

  • Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova
  • Cu cine se luptă echipele româneşti pentru calificarea în grupe

Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova după calificarea în playoff-ul Conference League. Calificarea în această fază a competiţie au adus venituri importante pentru cele 3 echipe româneşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova s-au calificat în playoff-ul Conference League după ce au învins în manşa secundă pe Dunajska Streda (1-0), Şahtior Sologorsk (1-0) şi Zorya Luhansk (3-0).

Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova după calificarea în playoff-ul Conference League

După această performanţă, fiecare din cele 3 echipe româeşti vor primi 750.000 de euro. Venitul celor 3 poate creşte considerabil dacă se vor califica şi în grupe. Pentru acest lucru, FCSB trebuie să treacă de Viking, CFR Cluj de Maribor şi Universitatea Craiova de Hapoel Beer Sheva.

Reclamă

Premiile totale din Conference League

Premiile din Conference League:

Reclamă

Cu cine vor juca echipele româneşti în Conference League

FCSB va întâlni în play-off-ul Conference League pe cei de la Viking. Viking este o echipă din Norvegia, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent, în spatele lui Bodo/Glimt și Molde. Valoarea actuală a lotului este de 9 milioane de euro.

FCSB va juca pe teren propriu manșa tur din play-off, pe 18 august. Partida retur se va disputa o săptămână mai târziu, pe 25 august.

CFR Cluj – Maribor este duelul din play-off-ul Conference League. După ce a trecut de Şahtior Soligorsk, scor 1-0 la general, echipa lui Dan Petrescu va înfrunta campioana Sloveniei pentru calificarea în grupele competiţiei.

Reclamă 4 / 0/3

Maribor este una dintre cele mai titrate echipe din Slovenia. Are 16 titluri și nouă cupe. În istoria sa, cea mai bună performanță europeană a fost câștigarea Cupei UEFA Intertoto, în 2006.

Viitoarea adversară a ardelenilor este obşinuită cu grupele europene. A ajuns ultima oară în grupele UEFA Champions League, în 2017. De asemenea, a mai bifat prezenţe în grupele Europa League, în 2012 şi 2014.

Slovenii și-au început sezonul european în turul 1 preliminar din UEFA Champions League. S-a întâlnit cu Șahtior Soligorsk, adversara lui CFR Cluj din Conference League, pe care a eliminat-o cu 2-0 la general. În turul doi, Maribor a fost eliminată de Sherif Tiraspol şi a „retrogradat” în preliminariile Europa League.

În Europa League, Maribor a pierdut „dubla” cu HJK Helsinki din turul 3 preliminar al Europa League, scor 0-3 la general.

Universitatea Craiova se pregătește acum pentru dubla manșă în fața lui Hapoel Beer Sheva, echipă care a încheiat pe locul secund sezonul precedent din Israel, în spatele lui Maccabi Haifa.

În turul 3 din Conference League, Hapoel a trecut fără emoții de Lugano, după 2-0 în tur și 3-1 în retur. Echipa pregătită de Elyaniv Barda este cotată la 11,93 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com.

Cel mai valoros jucător al israelienilor este Astrit Selmani, atacantul născut în Suedia care reprezintă Kosovo.

Reclamă

La Hapoel evoluează și Itay Shechter, un atacant israelian în vârstă de 35 de ani care deține și cetățenie română.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB
Liga 1 • 12:09
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol”
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care "este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024"
Liga 1 • 11:15
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024”
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul
Liga 1 • 10:10
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu
Gică Hagi se gândeşte doar la victorie, înainte de Farul - FCSB
Liga 1 • 27 mart., 19:58
Gică Hagi se gândeşte doar la victorie, înainte de Farul – FCSB: „Altă alternativă nu avem! Trebuie să câştigăm!”
Fanii români nu au uitat de războiul dintre FCSB şi CSA Steaua nici la meciul Columbia - România
Extra • 27 mart., 12:28
Fanii români nu au uitat de războiul dintre FCSB şi CSA Steaua nici la meciul Columbia – România! Ce banner au afişat