Închide meniul

Cosmin Olăroiu a rupt tăcerea după desființarea lui Jiangsu: "E cu adevărat halucinant!" Cere dreptate pentru echipa unde a scris istorie

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 24 martie 2021, 18:56

Cosmin Olăroiu a rupt tăcerea după desființarea lui Jiangsu: "E cu adevărat halucinant!" Cere dreptate pentru echipa unde a scris istorie

ImagineChina / Stringer via Hepta

Cosmin Olăriu, despre desființarea lui Jiangsu

Jiangsu era deținută de miliardarul Zhang Jidong, președintele grupului Suning. Acesta este acținarul și gigantului italian Inter Milano. Falimentul lui Jiangsu a fost anunțat în urmă cu o lună.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Imediat după aceea, jucătorii și membri staff-ului au început să plece rând pe rând. Olăroiu nu și-a găsit un nou angajament după ce a fost forțat să plece din China.

Cosmin Olăroiu a vorbit despre desființarea lui Jiangsu Suning

”Nu e normal ce se întâmplă. Nu înțeleg cum se poate să nu-și plăteasca datoriile.  Autoritățile care au mare grijă de sport în general în China, sper să găsească o soluţie să salveze echipa campioană. Nu mai există nicio garanţie în fotbal. Munceşti, câştigi, iar apoi îţi spun, gata, nu mai continuăm", a declarat Cosmin Olăroiu pentru Telekom Sport.

Alex Teixeria sau Joao Miranda erau numai câteva din vedetele lui Jiangsu. Patronii au refuzat pur și simplu să mai finanțeze echipa. La Inter, Zhang Jidong aruncă cu milioane. Numai Romelu Lukaku a costat 74 de milioane de euro! 

"Dacă compania era în aceiaşi situaţie înţelegeam, dar această companie ţine Inter Milano, un club uriaş, cu cheltuieli foarte mari. A fost distrus visul fanilor şi al provinciei Jiangsu. Îmi pare rău că fotbalul din China, unul aflat în plină dezvoltare, primeşte o asemenea lovitură. Mi-aş dori ca toată lumea să pună umărul şi să salveze echipa campioană, nu doar suporterii ”, a mai spus Cosmin Olăroiu.

Reclamă

Cosmin Olăriu era antrenorul lui Jiangsu din martie 2018, când l-a înlocuit pe marele Fabio Capello. Era aproape de borna de 100 de meciuri pe banca chinezilor. Nici acum nu poate înțelege de ce Zhang Jidong a renunțat la echipă.

”Eu n-am auzit în lumea asta ca o campioană să se desfiinţeze în următorul an. Pentru mine acest lucru, ca Jiangsu să dispară, e cu adevărat halucinant. Mai ales că ambiţiile iniţiale erau să ducem clubul la un nivel înalt să ne luptam în Liga Campionilor. 

Nimeni nu are voie să-şi bată joc de fotbalişti de staff şi de familiile lor. ”Am înţeles că au păstrat Inter în Italia în continuare. De ce nu se poate continua şi în China? Nimeni nu are nicio responsabilitate pentru acest lucru? Ai o echipă şi o închizi tu că vrei, cum pot fi lăsaţi?", a încheiat Cosmin Olăroiu.

Reclamă 4 / 0/3

În total, Olăroiu a cucerit 17 trofee în şase ţări. În afară de China, el a mai fost campion în România, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite. Antrenorul român are o avere estimată la 46 de milioane de euro.

Jiangsu, campioana care s-a desființat

Jiangsu Suning Football Club câştiga titlul în China pe 12 noiembrie şi numele îi era schimbat în Jiangsu Football Club, la începutul lui 2021. Primul semn al colapsului a fost dat de discursul ţinut de miliardarul Zhang Jindong, preşedintele Suning, pe 19 februarie. Acesta vorbea de 2021 ca despre un an al schimbărilor.

Alte semne ale dezastrului au venit şi de la despărţirea de vedetele echipei, Alex Teixeira (adus în 2016 pentru 50 de milioane de euro), sau Ivan Santini. În capul listei plecărilor a fost însă Cosmin Olăroiu.

"În ciuda reticenţei noastre de a ne despărţi de jucătorii care au câştigat cele mai mari onoruri şi de suporterii care şi-au arătat solidaritatea faţă de club, cu regret trebuie să facem un anunţ: de astăzi, Jiangsu Football Club pune capăt activităţii echipelor sale", a comunicat clubul la momentul respectiv. 

Recomandări
  • Cosmin Olăroiu a cucerit titlul cu Jiangsu
  • Echipa s-a desființat la scurt timp după

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:51 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Repriză de coșmar pentru Răzvan Lucescu! Belgienii fac spectacol pe Toumba. Dueluri „de foc” în Europa 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și