Închide meniul
EXCLUSIV

Drepturile de denumire ale Stadionului Steaua, aproape să se vândă pentru o sumă uriașă!

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 2 noiembrie 2022, 20:03

Drepturile de denumire ale Stadionului Steaua, aproape să se vândă pentru o sumă uriașă!

Stadionul Ghencea

Imagine cu stadionul Ghencea / frf.ro

Drepturile de denumire ale Stadionului Steaua sunt aproape să se vândă pentru o sumă uriașă. As.ro a aflat detalii exclusive despre afacerea colosală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din informațiile as.ro, o companie din domeniul financiar ar putea cumpăra pentru următorii cinci ani drepturile de denumire ale Stadionului Steaua.

Drepturile de denumire ale Stadionului Steaua, aproape să se vândă pentru o sumă uriașă!

Surse din cadrul clubului Armatei au confirmat că discuțiile ar avea loc de mai bine de 3 luni și s-ar putea concretiza în prima jumătate a anului viitor, chiar înainte ca stadionul din bulevardul Ghencea să găzduiască mai multe meciuri de la Euro 2023, Campionatul European de fotbal U21.

O asemenea tranzacție va costa o avere. Suma totală pentru achiziționare a drepturilor de denumire a stadionului din Ghencea depășește 5 milioane de euro.

Stadionul Steaua a fost reconstruit de la zero de Compania Națională de Investiții pentru organizarea de partide din cadrul EURO 2020 la București.

Reclamă

De când arena legendară a fost repusă în folosință, au evoluat acolo doar echipa de fotbal a Armatei și naționala României. FCSB a încercat de mai multe ori să ajungă în Ghencea, dar a fost refuzată.

Stadionul Rapid și-a vândut drepturile de denumire

Arena din Ghencea ar putea să ia exemplul celei din Giulești. Stadionul pe care evoluează Rapid va fi primul din România care va purta numele unui sponsor privat, după modelul altor mari stadioane din lume.

În urma unei licitații publice, care a avut loc în septembrie, o casă de pariuri a câștigat drepturile de denumire a stadionului Giulești.

Reclamă 4 / 0/3

Sponsorul va plăti 600.000 de euro în următorii cinci ani ca să dea numele stadionului din Giulești.

Stadionul Steaua

  • Cost construcţie: 64 milioane de euro
  • Capacitate: 31.254 de locuri
  • Suprafața de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
  • Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)
  • Vestiare pentru sportivi
  • Spaţii tehnice şi pentru birouri
  • Spații VIP
  • Sală de forță și de recuperare
  • Punct medical de prim ajutor
  • Magazine
  • Restaurante
  • Sala de conferință
  • Zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
  • Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și