Închide meniul

Edi Iordănescu, gata să ducă România la EURO 2024: „Nu putem rămâne să trăim doar cu acele amintiri! Am văzut speranţă şi ne vom ridica!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 4 octombrie 2022, 12:42 / Actualizat: 4 octombrie 2022, 14:12

Edi Iordănescu, gata să ducă România la EURO 2024: „Nu putem rămâne să trăim doar cu acele amintiri! Am văzut speranţă şi ne vom ridica!

Edi Iordănescu, România

Edi Iordănescu, în timpul intonării imnului / Profimedia

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Edi Iordănescu spune că a fost dezamăgit de startul din Liga Nţaiunilor, dar crede că poate duce România la EURO 2024.

Edi Iordănescu, gata să ducă România la EURO 2024

„Întâi de toate, vă mulțumesc tuturor celor care susțineți echipa națională și cu atât mai mult celor care ați fost alături de noi la meciurile din acest an. Sprijinul vostru contează enorm pentru jucători, aveți capacitatea de a aduce un plus în jocul nostru. Pentru modul în care ne-ați susținut și pentru devotamentul vostru, vă mulțumesc din suflet!

Reclamă

Așa cum am spus-o și ieri, în fața membrilor Comitetului Executiv, trebuie să construim pe fundația pe care am reușit să o clădim pe parcurs în acest an. Ne aflăm într-un moment de consolidare care necesită continuitate. Am făcut o analiză și avem concluzii pozitive și negative.

Un lucru bun este că avem o medie de vârstă care ne oferă speranță. Fotbaliștii noștri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim. Iar jucătorii sunt principalul motiv pentru care am venit la echipa națională și pentru care am ales să continui pe acest drum! Cred în ei, cred în potențialul lor de a crește. Sunt sigur că vor munci și vor lupta, devenind mai buni!

Reclamă

Una dintre concluziile negative a fost că ne lipsește experiența internațională și că avem nevoie ca jucătorii noștri din străinătate să lupte pentru obiective mărețe ca să își ridice nivelul. În același timp, mă bucur că FCSB și CFR Cluj s-au calificat în grupele unei competiții europene, îi va ajuta pe jucătorii de acolo să capete experiență la acest nivel.

În Liga Națiunilor am trăit o dezamăgire, dar în luna septembrie am văzut speranță. Mă bucur că jucătorii au început să arate că pot forma în viitorul cel mai apropiat o echipă națională foarte competitivă. Am văzut o schimbare de atitudine, iar de aici nu putem decât să creștem. Eu am încredere că vom reuși!

Echipa națională ne-a dăruit multe bucurii, dar nu putem rămâne să trăim doar cu acele amintiri. Trebuie să acceptăm realitatea ca să o putem schimba. Respectăm trecutul, îl admirăm, dar trăim în prezent și avem datoria de a face orice pentru a avea un viitor. Vă rog să luptăm împreună pentru a ne bucura împreună! Vă asigur că noi, staff-ul echipei naționale și jucătorii, vom da totul pentru România la fiecare meci și ne vom ridica. Împreună vom reuși să ajungem din nou unde am fost, la turneele finale”, a fost mesajul lui Edi Iordănescu postat de frf.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Edi Iordănescu, gata să înceapă reconstrucția la echipa națională

Edi Iordănescu e gata să înceapă reconstrucția la echipa națională. După AS.ro a anunțat în exclusivitate, FRF are încredere deplină în actualul selecționer, care va continua pe banca României și în preliminariile pentru EURO 2024.

Edi Iordănescu a oferit prima reacție după ce a primit votul de încredere al membrilor din Comitetul Executiv. Selecționerul are planuri mari.

“Încrederea care mi s-a oferit mă onorează și, la fel ca și până acum, promit să pun în slujba echipei naționale toate cunoștințele mele și tot ce am eu mai bun ca să reușim să ne atingem obiectivul. Am identificat cinci probleme pe care le avem și sper să le remediem sau să le diminuăm efectele. Nu sunt cazuri izolate, e vorba de situația în care ne aflăm, un exemplu ar fi lipsa meciurilor internaționale ale jucătorilor români la echipele de club.

Cred că am reușit să punem fundația la procesul de reconstrucție, cu jucători tineri, mulți proveniți de la Under 21, cu o mentalitate diferită, pe care ne-o dorim foarte mult, care să ne dea speranțe pentru o calificare la EURO. Încercăm să construim în jurul elementelor bune și să le dezvoltăm. Pentru mine e o onoare și o mândrie să mă aflu în această poziție și sper să ne bucurăm cu toții la final și să facem fericiți românii”, a declarat Edi Iordănescu, potrivit frf.ro.

Mihai Stoichiță: ”Edi și-a asumat o reconstrucție!

Mihai Stoichiță a fost convins de Edi Iordănescu și speră ca selecționerul să ducă România la EURO 2024.

“Edi Iordănescu trebuie să continue la cârma echipei naționale. Am văzut lucruri bune în luna septembrie, de la ele trebuie continuat. A fost dezamăgitor că am încheiat grupa pe locul 4, dar trebuie să privim în detaliu. Cu un singur punct în plus am fi fost pe locul 2.

Per total, individual, am fost peste Finlanda și Bosnia și Herțegovina la dueluri directe. În plus, deși am terminat pe ultimul loc, în cele 16 grupe din Liga Națiunilor doar trei formații de pe locul 3, nu locul 4, au avut mai multe puncte decât noi. Nu sunt niște realizări, dar sunt lucruri care contează.

Reclamă

Edi și-a asumat o reconstrucție, sperăm cu toții să reușească și să ne aducă o bucurie pe care o așteptăm, calificarea la EURO 2024”, a spus și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:03 FotoSuferinţă fără margini pentru Aryna Sabalenka! Tenismena şi-a pierdut tatăl şi iubitul la aceaşi vârstă, în condiţii similare! 8:52 Pilotul de Formula 1 care investeşte într-un club de fotbal! Pierre Gasly şi-a ales echipa 8:23 Mesajul trimis din arest de liderul galeriei Rapidului, după meciul cu Farul. „Bocciu”, apel la adresa ultraşilor 8:15 Conducerea lui Dinamo i-a făcut praf pe jucători după ce au fost umiliţi de Hermannstadt: „Nu arătăm nici ca o echipă de Liga 2” 7:41 Darren Cahill, alături de Simona Halep, la Miami! Ajutor la antrenamente pentru româncă înainte de revenirea în circuit 3:32 Dramă pentru Aryna Sabalenka! Iubitul ei a murit la doar 42 de ani. Cei doi se aflau la Miami 2:19 Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Simo revine marţi pe teren după suspendare 18
mart.
23:27
Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României
18
mart.
23:27
„Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo
18
mart.
23:01
Ţipete în vestiarul lui FCU Craiova, după înfrângerea cu Petrolul! Ce reacţii au putut avea Nicolo Napoli şi Vlad Achim
Vezi toate știrile
Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Formula 1
Pe același subiect
Alexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 martie
Antena Sport Update • 18 mart., 17:25
Alexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 martie
Edi Iordănescu, mesaj tranşant cu 3 luni înainte de EURO 2024
EURO 2024 • 18 mart., 13:13
Edi Iordănescu, mesaj tranşant cu 3 luni înainte de EURO 2024: „Sunt extrem de îngrijorat. Aveam alte aşteptări”
Imagini de la antrenamentele echipei naționale, din cantonamentul de la Mogoșoaia
Echipa naţională • 17 mart., 20:25
FOTO
Imagini de la antrenamentele echipei naționale, din cantonamentul de la Mogoșoaia. Cum se pregătesc „tricolorii”
Șefii FRF nu mai au răbdare și l-au chemat de urgenţă la negocieri pe selecţionerul Edi Iordănescu. Anunţul lui Mihai Stoichiţă
Echipa naţională • 17 mart., 8:25
Șefii FRF nu mai au răbdare și l-au chemat de urgenţă la negocieri pe Edi Iordănescu. Ce se întâmplă înainte de EURO 2024
Mihai Rotaru s-a enervat după ce Edi Iordănescu nu l-a convocat pe Alexandru Mitriță
Echipa naţională • 16 mart., 22:41
Mihai Rotaru s-a enervat după ce Edi Iordănescu nu l-a convocat pe Alexandru Mitriță: „Cu el ar fi trebuit să înceapă lista”