Închide meniul

Euro 2020 | Danemarca – Belgia 1-2. Kevin De Bruyne, show la Copenhaga! Gol şi pasă de gol, după ce a intrat la pauză. „Diavolii” sunt calificaţi în optimi

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 17 iunie 2021, 20:56

Euro 2020 | Danemarca – Belgia 1-2. Kevin De Bruyne, show la Copenhaga! Gol şi pasă de gol, după ce a intrat la pauză. „Diavolii sunt calificaţi în optimi

Profimedia

Kevin De Bruyne, gol şi pasă de gol în Danemarca - Belgia, la Euro 2020

Belgia a obţinut o nouă victorie la Euro 2020. După 3-0 cu Rusia, „diavolii” s-au impus cu 2-1 contra Danemarcei, chiar la Copenhaga.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Intrarea în minutul 46 a lui De Bryune, aflat la debutul în competiţie, s-a dovedit decisivă. Starul lui City a pasat la reuşita lui Thorgan Hazard, din minutul 55, şi a marcat golul victoriei, în minutul 71.

Poulsen le adusese pe gazde în avantaj încă din minutul 2, cu al doilea cel mai rapid gol din istoria Euro. După victoria de astăzi, Belgia a devenit a doua echipă calificată în optimi, după Italia.

LIVE SCORE Danemarca – Belgia 1-2

Update 20.54: Final de meci la Copenhaga.

Reclamă

Update 20.45: Bară Danemarca! Braithwaite a trimis excelent cu capul, dar mingea a lovit transversala!

Update 20.30: GOOOL Belgia! De Bruyne a marcat cu un şut cu stângul, din prima, din colţul careului. Belgia a întors scorul după pauză, într-un interval de doar 15 minute. De Bruyne a intrat la pauză şi a oferit o pasă de gol şi un gol. Starul lui City a lipsit la primul meci, din cauza accidentării din finala Champions League.

Reclamă 4 / 0/3

Update 20.14: GOOOL Belgia! Thorgan Hazard a egalat în minutul 55, cu un şut din faţa porţii goale.

Update 19.10: Meciul a fost oprit în minutul 10 pentru Christian Eriksen. Jucătorii, fanii şi chiar şi arbitrii au aplaudat pentru a-l încuraja pe fotbalistul danez care a făcut stop cardiac la meciul de debut al danezilor de la Euro 2020. „Toată Danemarca este cu tine”, a fost unul dintre mesajele afişate de fani.

Update 19.02: GOOOL Poulsen în minutul 2! Jucătorul legitimat la Leipzig a şutat imparabil de la 15 metri! Este al doilea cel mai rapid gol din istoria Euro.

Update 19.00: A început meciul de la Copenhaga.

Reclamă

Update 18.55: Toate gândurile sunt la Christian Eriksen. Fanii danezi şi belgieni au umplut tribunele cu mesaje emoţionante. Fotbalistul este internat la un spital din apropierea stadionului.

Danemarca - Belgia, Euro 2020
profimedia
Danemarca - Belgia, Euro 2020
Profimedia

Echipele de start

Danemarca: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard, Maehle – Wass, Hojbjerg, Delaney – Poulsen, Damsgaard, Braithwaite
Selecționer: Kasper Hjulmand

Belgia: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen – Meunier, Tielemans, Dendoncker, T.Hazard – Mertens, Lukaku, Carrasco
Selecționer: Roberto Martinez

Ştirea iniţială

Danemarca – Belgia este primul meci pentru danezi după drama lui Christian Eriksen. Naționala nordică n-a reușit să se concentreze la fotbal în a doua repriză a meciului cu Finlanda și a piedut la limită, 0-1. Acum, Danemarca îi promite victoria lui Eriksen.

Simon Kjaer, discurs emoționant înainte de Danemarca – Belgia

Simon Kjaer e convins că nu va uita niciodată momentele de groază cu Eriksen. Căpitanul și-a lăudat colegii pentru maniera în care au reacționat la incident.

„Au fost câteva zile speciale, în care fotbalul a trecut pe plan secund. Am trăit un șoc care va face parte din mine – din noi – pentru toată viața. Singurul lucru care contează cu adevărat este că Christian este bine! Sunt mândru de cum ne-am comportat ca echipă și că am rămas uniți în aceste momente grele. Sunt foarte recunoscător pentru toată susținerea pe care am primit-o.

Astăzi vom intra pe teren cu Belgia cu Christian în inimile și gândurile noastre! Asta ne oferă liniștea de care aveam nevoie ca să ne putem concentra pe fotbal. Vom juca pentru Christian și ca de obicei pentru toată Danemarca. Asta este cea mai mare motivație pentru noi. Ca întotdeauna, vom da totul”, a declarat Simon Kjaer.

Romelu Lukaku: „Petrec mai mult timp cu el decât cu familia mea!”

Lukaku a izbucnit în lacrimi după accidentul colegului său de la Inter, iar gândurile i-au fugit către familia danezului.

„A fost foarte greu pentru mine să mă concentrez. E prima dată când trec prin asta ca fotbalist, când este vorba despre un coechiper de-al meu alături de care chiar joc. L-am mai avut pe Daley Blind, dar el a trecut prin ceva asemănător pe când era la Ajax.

Alături de Christian, așa cum am spus și pe teren, petrec mai mult timp decât cu familia mea. Așa că pentru mine a fost foarte dificil să mă concentrez. Am vărsat câteva lacrimi pentru că mă gândeam la familia lui, la copiii săi, la iubita lui, la părinții și sora lui, dar și la echipa noastră.

Petrecem mult timp împreună, câștigăm împreună, așa că să-l văd prăbușindu-se așa în momentul în care își reprezintă țara, într-un meci în țara lui, a fost foarte greu de gestionat și mi-a fost dificil să-mi revin. Colegii mei m-au ajutat și le sunt recunoscător că mi-au fost alături. Gândurile mele sunt alături de Christian și de familia lui”, a spus și Romelu Lukaku

Momente şocante cu Christian Eriksen

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, sâmbătă, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Danemarca era în atac, la faza în care Eriksen s-a prăbuşit pe teren, în minutul 43. Un jucător al danezilor a executat un aut de pe partea stângă, trimiţând mingea către Eriksen. Fotbalistul echipei Inter Milano a părut că trimite înapoi mingea, apoi s-a prăbuşit pe gazon cu faţa în jos. Jucătorii celor două echipe şi arbitrul au recţionat imediat, realizând că s-a întâmplat ceva grav şi au chemat medicii pe teren.
Jucătorii danezi au făcut un zid în jurul medicilor, pentru a-şi proteja coechipierul, asupra căruia se intervenea cu defribilatorul, iar unii se rugau. Pe teren a intrat şi soţia jucătorului.

După minute bune, arbitrul englez Anthony Taylor a trimis jucătorii finlandezi la cabine. Eriksen a fost scos de pe teren cu targa, aceasta fiind camuflată aproape total de un material alb ţinut în jur de personalul medical, pentru a nu se vedea în interior. Totuşi, în social media au apărut imagini cu Eriksen pe targă, în care jucătorul părea conştient.

Meciul s-a reluat după aproape două ore şi a fost câştigat de Finlanda, cu 1-0.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:55 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid Vezi toate știrile
Citește și