Închide meniul

EURO 2020 | Val de reacţii după, după ce UEFA a refuzat să permită iluminarea stadionului din Munchen în culorile curcubeului: „Regret această decizie!” Mesajul postat de Juventus

Reclamă

Antena Sport Publicat: 22 iunie 2021, 23:27

EURO 2020 | Val de reacţii după, după ce UEFA a refuzat să permită iluminarea stadionului din Munchen în culorile curcubeului: „Regret această decizie! Mesajul postat de Juventus

DPA Images / Jamie Gardner via Hepta

UEFA, decizie radicală

UEFA nu permite iluminarea stadionului din Munchen în culorile curucubeului. Această decizie a provocat un val de reacţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a declarat, marţi, că „regretă” refuzul UEFA de a permite ca stadionul din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT, la meciul Germania-Ungaria de miercuri, din cadrul Grupei B a EURO 2020.

Regret această decizie, cred că ar fi fost un simbol foarte puternic. Este dincolo de un mesaj politic, este un mesaj de valori profunde„, a declarat el, pentru AFP, la sosirea la o întâlnire cu omologii săi europeni, organizată în Luxemburg, scrie news.ro.

El şi-a exprimat foarte puternica îngrijorare a Franţei cu privire la legea adoptată recent în Ungaria, care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor.

Această lege „creează în mod clar discriminare faţă de o orientare sexuală, faţă de homosexualitate, pe care o asimilează unei forme de ameninţare sau propagandă, nu se poate accepta acest discurs, nu se poate accepta această încălcare a valorilor”, a continuat secretarul de stat, indicând că Franţa împărtăşeşte aceste îngrijorări cu Benelux şi Germania.

Reclamă

UEFA a refuzat, marţi, cererea oraşului München de a-şi ilumina stadionul în culorile curcubeului, explicând că este o „organizaţie neutră din punct de vedere politic”. Cu toate acestea, forul european a propus date alternative pentru o astfel de iluminare.

UEFA nu permite iluminarea stadionului din Munchen în culorile curucubeului. Mesajul postat de Juventus

Şi cei de la Juventus au avut o reacţie după refuzul celor de la UEFA. Clubul italian şi-a colorat logo-ul în culorile curcubeului. „Toată lumea iubeşte fotbalul”, a fost mesajul care însoţit fotografia.

Reclamă 4 / 0/3

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 19:00 FC Botoşani – Dinamo, LIVE TEXT, 19:30! Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și