Închide meniul

A beautiful mind! A dat fotbalul profesionist pe intrarea la Harvard!

Cătălin Oprișan Publicat: 22 martie 2021, 9:26

A beautiful mind! A dat fotbalul profesionist pe intrarea la Harvard!

Profimediaimages

Deși mulți l-au rugat să se mai gândească, Arlotti a anunțat că în august va fi la Harvard

  • Este vicecampion european Under-17
  • A evoluat și la AS Monaco

Alessandro Arlotti, considerat de mulți noua perlă a fotbalului italian, a decis să pună capăt cariereri de profesionist la doar 18 ani, pentru a începe studiile la prestigioasa Universitate Harvard, unde a fost acceptat, din luna august. Așa cum a declarat, mijlocașul ofensiv nu va renunța total la pasiunea lui pentru fotbal, urmând a evolua în Ivy League, competiție ce reunește cele mai importante opt facultăți din nordul Statelor Unite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Arlotti, care ”naviga” între echipa de tineret și cea mare a celor de la Pescara, a primit, din partea celor de la Harvard, în februarie, o scrisoare prin care era anunțat că a fost acceptat ca student. Avea să declare, pentru ”RMC Sport”, că atunci când a aflat nu a avut niciun moment de ezitare: ”Am simțit că nu pot da cu piciorul la această șansă”, a spus el. A adăugat că mulți l-au rugat să se mai gândească: ”Mesajele îmi spuneau să mai meditez, să nu mă grăbesc. Amici, colegi de echipă, antrenori, directori sportivi, dar, de asemenea, oameni pe care nu-i cunosc, de pe Instagram. Mi-au spus că mi-au citit povestea, că-mi cunosc cariera și că nu sunt de acord cu mine, dar am înercat să-i contrazic”, a mai adăugat Arlotti. 

Mijlocașul ofensiv născut în Nisa, calcă pe pașii fratelui său mai mare, Gianluca, cel care, după ce a jucat la Monaco și la Cannes, a decis să plece în Statele Unite, pentru a studia Economia la Univeristatea din Boston. El a fost cel care i-a recomandat lui Alessandro să evolueze în Ivy League. ”Mi-a spus că aici fotbalul este mai puțin tehnic și mai mult fizic”.

Reclamă

Alessandro Arlotti, care s-a format la grupele de juniori de la AS Monaco, va merge la o universitatea fondată la 8 septembrie 1636 și care a dat lumii 75 de laureați ai Premiului Nobel, preum și pe președinții americani Franklin Delano Roosevelt, Bill Gates și Barack Obama. 

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"
Echipa naţională • 26 mart., 8:04
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m
Alte sporturi • 24 feb., 16:01
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m, la World Athletics Indoor Tour Madrid 2024
Novak Djokovic, la pământ după ce a ratat calificarea în finala Cupei Davis
Tenis • 25 nov., 23:25
Novak Djokovic, la pământ după ce a ratat calificarea în finala Cupei Davis: „O tragedie! Îmi asum responsabilitatea!”
Serbia, învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis
Tenis • 25 nov., 21:57
Serbia, învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis! Novak Djokovic a avut 3 mingi de meci pentru a-şi duce echipa în finală!
Ion Crăciunescu a dat verdictul după Ucraina - Italia 0-0, meciul care a dus "Squadra Azzurra" la EURO
Preliminarii EURO 2024 • 21 nov., 17:25
Ion Crăciunescu a dat verdictul după Ucraina – Italia 0-0, meciul care a dus „Squadra Azzurra” la EURO! Ce a spus despre arbitraj