Închide meniul

A vândut mărgele pe stradă, acum e amenințare pentru Real Madrid: 19 goluri în 35 de partide!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 15 martie 2021, 10:42

A vândut mărgele pe stradă, acum e amenințare pentru Real Madrid: 19 goluri în 35 de partide!

Profimediaimages

Luis Muriel este cea mai mare amenințare pentru Real Madrid

”Uneori nu toate lucrurile ies așa cum aș fi vrut eu, dar trebuie să nu arăt asta, trec peste”, spunea Luis Fernando Muriel după partida tur, dintre Atalanta și Real Madrid, din Liga Campionilor. Atunci, lucrurile n-au ieșit prea bine pentru el: Nacho l-a cam pus la respect la fiecare acțiune, iar Gasperini, antrenorul, s-a arătat supărat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acum, mare parte dintre visurile italienilor de a ”întoarce” rezultatul trec prin curtea lui Muriel. Nimeni la Bergamo nu marchează atât: 19 goluri în 35 de partide în acest sezon. Sau, în total, 76 de jocuri și 38 de reușite de când e în ”Cizmă”. Mai exact, un gol la fiecare două întâlniri. 

Muriel este, astăzi, vedetă în Serie A. Cu câțiva ani înainte, nu era așa. Din contră! Ai lui l-au dat de mic la fotbal, la cinci ani, în Columbia natală. Dar vremurile erau grele, familia ducea lipsă de bani. Tatăl, taximetrist, muncea mult. Însă tot nu le ajungea. Atunci, seniorul și juniorul ieșeau pe stradă, pentru a vinde bilete de loterie. Cu banii adunați acolo, în Santo Tomas, Muriel cel mic își plătea transportul către școală, către antrenamente. Uneori, bunica din partea mamei făcea șiraguri de mărgele. Ceva incredibil! Luis ieșea și cu ele la piață. Cum strângea ceva, cum își cumpăra ghete de fotbal. 

Pe 30 mai 2010 a semnat cu Udinese. Din primii bani, i-a cumpărat tatălui o mașină nouă, pentru taximetrie. Bătrânul nu avea de unde: câștiga șapte dolari pe lună! I-au spus ”Ronaldo din Columbia”, aluzie la marele jucător brazilian. Trei grupări în Italia, apoi pasul la Sevilla. 

La Bergamo a ajuns în iunie 2019. S-a adaptat rapid, dar tocmai când putea spune că a dat drumul la motoare, a venit pandemia. Era singur la Bergamo, soția și fetița rămăseseră acasă, în Columbia. Zona zero, epicentrul. I-a fost greu, singur. A strâns ajutoare, din banii lui le-a trimis peste Atlantic. Familia de acolo le-a distribuit. Imaginile au făcut înconjurul lumii: mama sa, Elizabeth Fruto, cățărată pe camioane, împărțind mâncare, medicamente, apă…

Reclamă

Acum urmează confruntarea cu Real Madrid, după 0-1 în tur. Fără Hazard, accidentat ca întotdeauna, dar cu Sergio Ramos, revenit pe gazon. 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și