Închide meniul

Ce onoare pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă! Fabio Grosso este chemat să o readucă pe Parma în Serie A

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 mai 2021, 14:14 / Actualizat: 11 noiembrie 2023, 16:45

Ce onoare pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă! Fabio Grosso este chemat să o readucă pe Parma în Serie A

profimedia

Dennis Man și Mihăilă, românii de la Parma

Fabio Grosso este chemat să o readucă pe Parma în Serie A. Parma pare hotărâtă să schimbe antrenorul la vară, odată ce a retrogradat în Serie B. Dennis Man și Valentin Mihăilă ar putea să fie pregătiți de un fost jucător uriaș, campion mondial cu Italia în 2006.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este vorba despre Fabio Grosso, unul dintre principalii candidați de pe lista echipei lui Man și Mihăilă, scrie Sport Parma. Ajuns în prezent la 43 de ani, acesta a fost o piesă de bază în echipa Italiei care a cucerit Mondialul din 2006. Atunci, Grosso a marcat golul calificării în semifinala cu Germania și a transformat penalty-ul decisiv în finala cu Franța.

Fabio Grosso este chemat să o readucă pe Parma în Serie A și ar putea să-i antreneze pe Dennis Man și Valentin Mihăilă

Grosso s-a retras în 2012, în tricoul lui Juventus. El a pregătit ulterior echipele de juniori ale „Bătrânei Doamne”. Prima experiența la seniori a avut-o pe banca lui Bari, în sezonul 2017-2018, când a terminat pe locul 7 în Serie B.

După experiența de la Bari, Grosso le-a mai antrenat pe Hellas Verona, Brescia și FC Sion. În prezent, acesta este antrenorul lui Frosinone, fiind numit în funcție în martie 2021.

Grosso ocupă locul 10 cu Frosinone în actuala stagiune de Serie B. Când era la Bari, acesta a fost nevoit să plece după ce fanii Pescarei i-au vandalizat casa. „Secundul” său este Stefano Morrone, fost jucător de emblemă pentru Parma.

Reclamă

Sistemul preferat al lui Fabio Grosso este 4-3-3, formație cu care Man și Mihăilă sunt obișnuiți de la FCSB și, respectiv, Universitatea Craiova. În general, echipele lui Grosso au practicat un stil ofensiv, ceea ce ar putea să fie pe placul celor doi jucători români, ținând cont de viteza pe care o posedă amândoi.

Parma, sezon dezastruos

Parma a retrogradat matematic din Serie A, la capătul unui sezon dezastruos. Echipa lui Man și Mihăilă a reușit doar 3 victorii stagionale, mai puține decât oricare altă echipă. Antrenorul D’Aversa a preluat echipa la începutul acestui an, însă n-a reușit să o salveze

Pe de altă parte, românii Man și Mihăilă au avut evoluții solide la sezonul de debut în Serie A. Dennis Man a jucat 14 partide în Serie A pentru Parma, reușind să-și treacă în cont două goluri și un assist. De cealaltă parte, Mihăilă a bifat 16 prezențe în Serie A și una în Cupa Italiei. Românul are, în total, 4 goluri și 2 assist-uri.

Reclamă 4 / 0/3

Peste 20 de milioane de euro a plătit Parma pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă. Cei doi n-au nicio clauză în contract care să le permită să plece odată ce echipa a retrogradat.

Parma reușise să revină în 2018 pe prima scenă a fotbalului italian după ce, în 2015, a fost retrogradată în Serie D. Echipa s-a confruntat cu grave probleme financiare.

Recomandări
  • Parma a retrogradat în Serie B
  • Un fost campion mondial ar putea să-i antreneze pe Man și Mihăilă

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și