Închide meniul

De la refugiat, la finala UEFA Champions League. Călătoria miraculoasă a canadianului Alphonso Davies

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 23 august 2020, 16:22

De la refugiat, la finala UEFA Champions League. Călătoria miraculoasă a canadianului Alphonso Davies

profimediaimages

Alphonso Davies

Pentru cineva care a fost născut în Libera devastată de război civil şi s-a mutat apoi în Canada, Davies reprezintă o poveste de viaţă demnă de cunoscut, iar evoluţia cu Barcelona a fost doar ultima dovadă a acestui lucru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mijlocaşul care încă nu a împlinit 20 de ani devine în această seară primul jucător născut în anii 2000 care joacă o finală de UEFA Champions League.

Alphonso Davies, o copilărie afectată de război

Când Liberia a fost afectată de al doilea răzvoi civil din istoria sa, Victoria şi Debeah Davies, părinţii lui Alfonso, au ales să fugă din ţară.

"Era greu de trăit pentru că singurul mod în care puteai să supravieţuieşti era să porţi arme şi tu. Iar noi nu aveam niciun interes să folosim arme", îşi aduce aminte tatăl său.

Familia a călătorit sute de kilometri peste Africa de Vest şi a găsit adăpost în Ghana, într-o tabără de refugiaţi. Alphonso Davies şi-a petrecut primii cinci ani de viaţă în acea tabără înainte ca familia să se stabilească în Canada.

Reclamă

Davies, o viaţă nouă prin fotbal

Alphonso s-a înscris într-un program al guvernului canadian prin care copiii care nu îşi permiteau să meargă la antrenamentele şi jocurile de fotbal erau susţinuţi financiar.

A debutat pentru echipa FC Whitecaps la doar 15 ani şi a impresionat prin viteza şi determinarea sa.

"Ceea ce trebuie să îmbunătăţească este faptul că face bine lucrurile foarte grele, dar uneori încurcă lucrurile simple", a declarat Carl Robinson, fostul său antrenor de la Whitecaps.

Reclamă 4 / 0/3

"Era foarte slab şi subţire, dar odată ce a depăşit unul sau doi jucători, ceilalţi antrenori au văzut acelaşi potenţial pe care l-am văzut şi eu", îşi aminteşte acesta, conform TheSun

Davies, la 16 ani la nivel internaţional

Alphonso Davies a debutat în echipa Canadei la 16 ani, cel mai tânăr jucător din istoria trupei din America de Nord.

Cu oferte de la Manchester United, Chelsea şi Liverpool pe masă, el a ales în cele din urmă să meargă la Bayern şi a fost remarcat prin determinarea cu care joacă fiecare partidă.

Din Ghana în Canada şi apoi în Germania, următoarea ţintă a lui Davies este Portugalia unde va lupta în această seară pentru a cuceri titlul UEFA Champions League.

PSG – Bayern se joacă în această seară de la ora 22:00, Live Text pe antenasport.ro

Recomandări
  • Alphonso Davies şi-a petrecut primii cinci ani într-o tabără de refugiaţi din Ghana
  • El a fost transferat de Bayern pentru puţin peste 11 milioane de euro

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz 9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum 22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
Vezi toate știrile
Citește și