Închide meniul

Un fost jucător uriaș a aruncat bomba: "Super Liga NU a murit!". Amenințări pentru UEFA: "Florentino Perez nu este un prost"

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 25 aprilie 2021, 5:52

Un fost jucător uriaș a aruncat bomba: "Super Liga NU a murit!". Amenințări pentru UEFA: "Florentino Perez nu este un prost"

profimediaimages

Scandalul continuă în jurul Super Ligii Europei

Super Liga Europei a luat cu asalt lumea fotbalului, dar s-a stins la fel de repede. În numai 48 de ore, ideea lui Perez a ajuns în toate colțurile planetei, a înfuriat ultrașii de pretutindeni, după care a fost abandonată. Barcelona, Real Madrid, Juventus și Milan sunt singurele echipe care n-au părăsit în mod oficial proiectul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Christian Vieri amenință că Super Liga nu va muri

Vieri e de părere că nimic din cele întâmplate n-a fost în zadar. Potrivit fostului mare atacant, un plan măreț al lui Florentino Perez n-are cum să cadă atât de ușor. 

"Super Liga se va desfășura. Nu astăzi, dar în viitor se va face. Cluburile au făcut multe greșeli în comunicare, dar Florentino nu este un prost, știe ce vrea chiar dacă există dezacorduri între echipe. Cei mari, pur și simplu, nu vor ca altcineva să le gestioneze banii, punct. Ei sunt cei care plătesc și adună datorii. Cluburile de top nu au nevoie de UEFA pentru a le gestiona afacerea", a spus Christian Vieri, citat de AS. 

Imediat după anunțarea Super Ligii, UEFA a reacționat vehement și a anunțat sancțiuni grave pentru cluburile participante. Vieri, pe de altă, susține că tocmai forul condus de Aleksander Ceferin este cel care distruge fotbalul. Numeroși membri FIFA sau UEFA au fost arestați de-a lungul timpului din cauza corupției. 

"La fiecare doi ani este arestat cineva din FIFA sau UEFA. Nu o spun eu, sunt vești din ziare. Cele 12 cluburi sunt încă acolo, așa cum a spus Florentino, pentru că există contracte obligatorii. S-au oprit să înțeleagă, să gândească și să discute cu alții, dar sunt sigur că Super Liga nu a murit încă. Vorbim despre oameni de afaceri de cel mai înalt nivel", a mai spus Christian Vieri.

Reclamă

Deși Super Liga a creat un scandal uriaș, UEFA a decis în mod oficial să nu sancționeze cluburile fondatoare care s-au retras din proiect. Pe altă parte, Ceferin pune presiune pe echipele care n-au făcut încă acest pas în mod oficial.

Florentino Perez: "Proiectul Super Ligii este cea mai bună soluție"

Preşedintele celor de la Real Madrid e de părere că fotbalul a fost puternic afectat din punct de vedere financiar. Prin urmare, Perez vrea să înființeze un campionat care să genereze venituri uriașe. 

"Nu este un plan prin care excludem cluburile și nu a fost construit pentru a afecta alte competiții. Proiectul Superligii este cea mai bună soluție posibilă, iar competiția a fost lansată pentru a ajuta fotbalul să iasă din criză. Fotbalul este serios afectat din punct de vedere financiar și trebuie să se adapteze la noua eră în care trăim.

Reclamă 4 / 0/3

Superliga nu afectează campionatele interne, iar obiectivul său este de a asigura mai mulți bani pentru cluburile de fotbal. Conceptul este de a genera mai mult interes pentru meciuri. Eu nu cred că UEFA a venit cu o soluție reală pentru această problemă, pentru că ceea au propus ei nu este nici măcar o îmbunătățire a modelului actual", a explicat Florentino Perez. 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și