Închide meniul

News Alert | Veste uriașă pentru Anamaria Prodan! FC Hermannstadt poate juca și sezonul viitor în Liga 1. Anunțul FRF

Reclamă

Antena Sport Publicat: 26 iunie 2020, 12:42 / Actualizat: 12 mai 2021, 10:59

News Alert | Veste uriașă pentru Anamaria Prodan! FC Hermannstadt poate juca și sezonul viitor în Liga 1. Anunțul FRF

SportPictures / Macrea Valentin/Sport Pictures via hepta

Veste uriașă pentru Anamaria Prodan! FC Hermannstadt poate juca și sezonul viitor în Liga 1. Anunțul FRF

Procesul de licențiere pentru cluburi s-a încheiat astăzi, 26 iunie, iar Hermannstadt se află printre formațiile care pot evolua în primul eșalon și din toamnă. În zilele trecute, sibienii erau anunțați că nu primesc licența din cauza unor datorii către un fost jucători, dar problemele s-au rezolvat între timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipele care pot evolua în Liga 1 în sezonul viitor:

  • Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
  • Fotbal Club FCSB SA
  • U Craiova 1948 Club Sportiv SA
  • Asociația Fotbal Club Astra
  • Clubul Sportiv „Gaz Metan” Mediaș
  • Asociația Fotbal Club Botoșani
  • Fotbal Club Viitorul SA
  • Asociația Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu Gheorghe
  • Fotbal Club Voluntari SA
  • ACS FC Academica Clinceni
  • Asociația Fotbal Club Hermannstadt
  • Asociația Fotbal Club Chindia Târgoviște
  • Dinamo 1948 SA
  • Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași
  • Asociația Fotbal Club UTA Arad
  • Clubul Sportiv Mioveni
  • Asociația Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Măgurele
  • Asociația Clubul Sportiv Petrolul 52
  • Fotbal Club Rapid 1923 SA
  • Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș

FC Hermannstadt poate juca în Liga 1. Comunicatul FRF

”Comisia pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond – a acordat licența de participare la campionatul național Liga 1 în sezonul 2020-2021 unui număr de 18 cluburi dintre cele menționate mai sus, ca urmare a constatării îndeplinirii cerințelor minime stabilite în Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2019 (în continuare RNLC&FPF).

Instanța de fond a respins cererea de acordare a licenței formulată de Asociația Fotbal Club Hermannstadt și a refuzat acordarea licenței de Liga 1, pentru încălcarea art. 47 – Lipsa datoriilor financiare restante către angajați, de la criteriul financiar, și a sancționat cu penalitate financiară de 50 mii lei încălcarea art. 23 – Stadion pentru competițiile UEFA și pentru campionatul național, de la criteriul de infrastructură din RNLC&FPF.

De asemenea, instanța de fond a respins cererea de acordare a licenței formulată de Asociația Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Măgurele și a refuzat acordarea licenței de Liga 1, pentru încălcarea prevederilor art. 39 alin. 6, de la criteriul de personal și administrație din RNLC&FPF și a sancționat cu penalitate financiară totală de 200 mii lei pentru încălcarea art. 28, 33, 35, 36, 37 și 38 de la criteriul de personal și administrație și pentru încălcarea art. 43, de la criteriul juridic din RNLC&FPF.

Reclamă

Hermannstadt, vești bune în ziua meciului cu Clinceni

Cele două cluburi au contestat hotărârile instanței de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor. Comisia de apel a pronunțat astăzi, 26 iunie, deciziile definitive și executorii, prin care au fost admise apelurile formulate de cele două cluburi.

Astfel, în cazul apelului formulat de clubul Asociația Fotbal Club Hermannstadt, Comisia de apel a constatat că sunt îndeplinite cerințele art. 23, la dosarul cauzei find depus P.V. din data de 22 iunie 2020, de omologare definitivă a stadionului Municipal din Sibiu. De asemenea, comisia a constatat că sunt îndeplinite și cerințele art. 47, la dosar fiind depus un Contract de tranzacție din data de 28 mai 2020, prin care s-a achitat suma restantă către un jucător. În consecință, Comisia de apel a schimbat hotărârea instanței de fond, a acordat licența de Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 clubului Asociația Fotbal Club Hermannstadt și a anulat penalitatea financiară de 50 mii lei.

În cazul apelului formulat de clubul Asociația Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Măgurele, Comisia de apel a constatat că sunt îndeplinite cerințele art. 28, 33, 35, 36, 37 și 43, fiind depuse la dosar documentele justificative necesare. De asemenea, comisia a constatat că sunt îndeplinite cerințele art. 39 alin. 6, la dosar fiind depuse adeverințele de la Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Comisia de apel a constatat că nu sunt îndeplinite cerințele art. 38. În consecință, Comisia de apel a schimbat în parte hotărârea instanței de fond, a acordat licența de Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 clubului Asociația Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Măgurele și a menținut sancționarea clubul cu penalitate financiară de 20 mii lei, pentru încălcarea art. 38 din RNLC&FPF”, se arată în comunicatul FRF.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Hermannstadt a primit licența pentru Liga 1
  • Sibienii primesc vești bune în ziua meciului cu Clinceni
  • Comunicatul integral al FRF

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și