Închide meniul

Unde sunt marii “milionari” dinamovişti? Se ascund?

Reclamă

Antena Sport Publicat: 24 aprilie 2021, 5:29

Unde sunt marii “milionari” dinamovişti? Se ascund?

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Dinamo riscă să retrogradeze

Dacă azi s-ar spune STOP campionatului, Dinamo ar fi în liga a doua. Nu asta e drama, pentru că au mai fost branduri care au ajuns jos şi s-au ridicat. Drama e că Dinamo a ajuns echipa nimănui. Da, se pierd bani din fotbal, dar pierd cei care nu ştiu să îi facă. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fanii-acţionari, cum şi-au spus cei din peluză, sunt de lăudat, dar cu ţârâita nu merge. La Dinamo e nevoie de un om care să pompeze bani, care să acopere datoriile din buzunarul lui, iar apoi să o ia de la zero, să facă investiţii, să facă o echipă, să se bată cu milioanele lui Gigi Becali şi cu banii de la Cluj. Acum, azi. Mâine poate fi prea târziu. 

"Vina" lui Ionuţ Negoiţă pentru situaţia în care a ajuns Dinamo

Ok, s-a retras Negoiţă, n-a mai avut bani să bage la echipa. Nu s-a găsit niciun dinamovist potent, care să ducă brandul mai departe? Iată, că nu! 

Echipa a ajuns pe mâna unui spaniol de care nu s-a auzit nici în Spania. Aici, o parte din vină o are şi Negoiţă, pentru ca i-a dat-o pe mână lui Cortacero, dar dacă omul nu mai avea puterea să o ţină, a pasat-o cât a putut de repede. Probabil că spaniolul l-a păcălit cu un plan bine pus la punct, de care nu s-a ţinut. 

Iar Dinamo a luat-o, încet şi sigur, la vale. Şi se duce, se duce. Iar milionarul aşteptat pe un cal frumos nu apare. De ce? Răspunsul nu e atât de alambicat şi fără viziune, precum jocul lui Dinamo.

Reclamă

România e ţara combinaţiilor, a învârtelilor, a patronilor îmbogăţiţi peste noapte din bişniţă. Afacerile se fac, de multe ori, la limita legală sau sub ea. Şi atunci, de ce să se expună un milionar care îşi duce viaţa frumos? Pentru că fotbalul te scoate în faţă, iar dedesubturile ies mai repede la suprafaţă. Ai cumpărat, eşti patronul lui Dinamo, nu mai esti Gheorghe, Ion sau Vasile. Noul tău nume de familie va fi “patronu’ lu’ Dinamo”. Şi când nu vei mai fi la Dinamo va deveni “fostu’ patron de la Dinamo”.

Ce vreau să spun e că n-o să găsim omul care să aducă bani curaţi, munciţi pe bune, în fotbal. Pentru că este un risc. Oricât de mare ar fi pasiunea şi dragostea pentru fotbal.

E mare păcat că brandul Dinamo să ajungă în liga a doua, dar nu e capăt de ţară

Doar că interesul pentru campionat, oricum scăzut, va pica şi mai mult. Banii din Europa sunt tot mai greu de adus. Vorba aia, nu dai, nu ai. Iar fără investiţii nu poţi mişca pe frontul european, să te baţi cu cei mai buni. În plus, scade şi calitatea fotbalului de la noi. Iar asta se simte, se vede tot mai mult în ultimii ani.

Reclamă 4 / 0/3

Dar să revenim la Dinamo, unde amintirile “chinuiesc”! Când nu ai echipa pentru marile meciuri, se pierde ataşamentul. Sunt puţini fani în România care au cultura fotbalului şi care rămân lângă echipă, oriunde ar fi ea. S-a văzut asta şi la Dinamo, părăsită de fani pe stadionul învechit din Ştefan cel Mare, în ultimii ani şi atunci când se juca cu suporteri.

Fără ei, Dinamo a devenit o echipă de pluton, o echipă de bătut, dorită de adversare. Înfrângerea cu Mediaş, încă una din seria ruşinoasă de 19 din acest campionat, e mai dureroasă ca toate. Câinii dinamovişti au luat 4, au rămas corigenţi şi au ajuns să umble cu covrigu’ în coada clasamentului.

Recomandări
  • Dinamo riscă să retrogradeze în Liga 2
  • Dinamo a fost învinsă de Gaz Metan Mediaş

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:51 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Repriză de coșmar pentru Răzvan Lucescu! Belgienii fac spectacol pe Toumba. Dueluri „de foc” în Europa 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri Vezi toate știrile
Citește și