Închide meniul

Golgheterii ALL TIME din naționala României. Îi știi pe toți?

Reclamă

Antena Sport Publicat: 29 octombrie 2020, 10:33

Golgheterii ALL TIME din naționala României. Îi știi pe toți?

profimediaimages

Adrian Mutu și Gheorghe Hagi împart locul 1 în clasamentul golgheterilor României

Cu toate acestea, cine sunt golgheterii reprezentativei noastre? România a avut mulți jucători mari, dar care dintre ei s-au evidențiat din punct de vedere al reușitelor? Îi știi pe toți?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Locurile 1 și 2: Adrian Mutu și Gheorghe Hagi

Adi Mutu și Gică Hagi împart prima poziție în topul golgheterilor all-time din naționala României. Ambii au 35 de goluri marcate pentru prima reprezentativă. ”Briliantul” a avut nevoie de doar 77 de meciuri comparativ cu cele 125 ale ”Regelui”, dar și poziția în teren a celor doi a fost una de așa natură.

Locul 3: Iuliu Bodola

Iuliu Bodola a fost un fotbalist cu dublă cetățenie, română și maghiară, care a fost golgheterul absolut al României până în anul 1990. El a reușit 30 de goluri pentru tricolor.

Locul 4: Anghel Iordănescu

Legendar ca selecționer, Anghel Iordănescu și-a scris numele în cărțile de istorie și ca marcator. Între 1971 și 1981, el a marcat 26 de goluri pentru prima reprezentativă.

Locurile 5,6 și 7: Viorel Moldovan, Ladislau Boloni și Ciprian Marica

Cei trei jucători de pe locurile 5, 6 și 7 vin din ere diferite, dar au același numărul de goluri: 25

Reclamă

Locul 8: Rodion Cămătaru

Golgheterul Universității Craiova și al lui Dinamo a jucat pentru România la două turnee finale, în 1984 și 1990. El a marcat 21 de goluri în 73 de apariții.

Locurile 9 și 10: Florin Răducioiu și Dudu Georgescu

Florin Răducioiu a venit cu o generație după Dudu Georgescu, dar a reușit să marcheze același număr de goluri ca acesta: 21. Georgescu a avut nevoie de 44 de meciuri, în timp ce Răducioiu a avut la dispoziție doar 40.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Tu știi care sunt golgheterii all-time ai României?
  • Cine este pe locul 1?

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:48 VIDEOAutogol incredibil în Championship! Pears a făcut o gafă colosală, cu care îl „eclipsează” pe Bănel Nicoliţă. Eroarea anului! 16:32 Real Madrid – FC Barcelona LIVE TEXT, ora 22:00. Catalanii joacă ultima şansă la titlu în „El Clasico” 16:10 LIVE VIDEOBlackburn – Sheffield Wednesday e ACUM în AntenaPLAY. QPR – Preston 1-0. Spectacol total în Championship 15:54 „Sunt supărat pe el” Luca Mihai, mesaj direct pentru Homawoo după ce a fost externat din spital! 15:26 Daniel Ricciardo, penalizat cu trei locuri pe grila de start la Marele Premiu din Miami! Motivul pentru care a fost pedepsit 15:19 FotoAndrea Compagno a devenit tată! Primul mesaj al italianului după ce soţia lui a născut un băieţel 15:02 „E nebunia lui Gigi!” Bănel Nicoliță, verdict surprinzător după FCSB – Rapid 2-2! Cum pot ajunge roș-albaștrii în Europa 14:48 VideoDaniel Ricciardo nu îl iartă pe Lance Stroll după accidentul teribil din Marele Premiu al Chinei: „Fierbe sângele în mine” 14:34 „Sunt infatuați! Rușine!” Adrian Porumboiu, atac direct la adresa arbitrilor VAR de la FCSB – Rapid 2-2! 14:11 „E pentru prima dată!” Basarab Panduru, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu! Ce a remarcat în FCSB – Rapid 2-2 Vezi toate știrile
Citește și