Închide meniul
EXCLUSIV

Dan Petrescu s-a comparat cu Sir Alex Ferguson: „Mi-aș dori să câștig Champions League!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 19 iunie 2022, 19:17

Dan Petrescu s-a comparat cu Sir Alex Ferguson: „Mi-aș dori să câștig Champions League!

Dan Petrescu s-a comparat cu Sir Alex Ferguson

Colaj cu Dan Petrescu și Sir Alex Ferguson / Profimedia

Dan Petrescu s-a comparat cu Sir Alex Ferguson când a fost întrebat ce îl motivează să antreneze în România, după cinci titluri câștigate. Tehnicianul de la CFR Cluj visează să cucerească Champions League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Petrescu are cinci titluri de campion în România, patru cu CFR Cluj și unul cu Unirea Urziceni. Sir Alex Ferguson are 13 titluri în Anglia, cu Manchester United, dar și două trofee Champions League.

Dan Petrescu s-a comparat cu Sir Alex Ferguson

„Noi vrem să câștigăm pentru că așa e normal. Când era Ferguson la Manchester United, ce îl mai motiva? Trebuia să câștige și în Europa. Vă dați seama că și eu mi-aș dori să câștig Champions League, dar nu sunt la Manchester United. Nu am același buget.

Dacă, Doamne ajută, suntem inspirați, puternici și ajungem cât mai sus, să încercam să ajungem în grupele pe care și le dorește patronul de când am venit. Poți să ai și 100 de milioane buget, asta nu înseamnă că îți asigură calificări”, a spus Dan Petrescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Dan Petrescu se află în cantonament cu CFR Cluj, în Austria, până pe 26 iunie. Clujenii au câștigat primul amical al verii, 2-0 cu FC Koper. Urmează să mai joace cu Napredak Kruševac, pe 21 iunie, Partizan Belgrad, 24 iunie și Hajduk Split, 25 iunie.

Reclamă

FC Pyunik, adversara lui CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League

CFR Cluj își va începe aventura în preliminariile UEFA Champions League contra celor de la FC Pyunik.

Pyunik deține un record impresionant în Armenia, fiind cea mai titrată echipă din campionatul național. Fondată în 1992, adversara CFR-ului a cucerit 15 titluri de-a lungul istoriei, în 1992, 1996, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2014–15 și 2021–22.

Pe lângă cele 15 titluri, FC Pyunik a mai câștigat 8 Cupe și 9 Supercupe ale Armeniei.

Reclamă 4 / 0/3

La ora actuală, adversara campioanei României are o valoare a lotului de 5,96 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. Cei mai scumpi jucători ai echipei sunt Nikita Baranov, Anton Bratkov, Alexander Gonzalez, Renzo Zambrano și Jose Caraballo, cotați fiecare la 300.000 de euro.

Cum arată traseul lui CFR Cluj din preliminariile UEFA Champions League

Dacă va trece de primul tur, CFR Cluj va fi cap de serie și la tragerea la sorți pentru runda secundă. Acolo, ardelenii ar putea da piept cu câștigătoarea duelului dintre Dudelange și FK Tirana.

În turul al treilea, echipa lui Dan Petrescu va avea adversari dificili, printre care se numără FC Copenhaga (Danemarca), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Dinamo Zagreb (Croaţia), Malmo (Suedia), Olympiacos (Grecia) sau Viktoria Plzen (Cehia).

În play-off-ul pentru grupele UEFA Champions League, CFR Cluj poate da peste echipe precum Celtic (Scoţia) sau Şahtior (Ucraina). Ardelenii au ajuns ultima oară în grupele UCL în sezonul 2012-2013, unde i-au avut adversari pe Manchester United, Galatasaray şi Braga.

Recomandări
  • Dan Petrescu s-a comparat cu Sir Alex Ferguson
  • Anunțul făcut de „Bursuc”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și