Închide meniul
NEWS ALERT

TAS a respins cererea CSA Steaua de a suspenda barajul de promovare! Lovitură pentru echipa Armatei

Alexandru Ivan Publicat: 20 mai 2022, 16:51

TAS a respins cererea CSA Steaua de a suspenda barajul de promovare! Lovitură pentru echipa Armatei

CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 / Hepta

  • CSA Steaua rămâne în Liga 2
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

TAS a respins cererea CSA Steaua de a suspenda barajul de promovare în Liga 1. Echipa Armatei nu poate juca în primul eșalon fotbalistic din România sub actuala formă de organizare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CSA Steaua a încheiat play-off-ul Ligii a 2-a pe locul patru, dar nu are drept de promovare, astfel că locul său la baraj a fost luat de echipa clasată pe poziţia a cincea, Concordia Chiajna.

TAS a respins cererea CSA Steaua

„Vineri, 20 mai 2022, Tribunalul Arbitral al Sportului a respins cererea CSA Steaua de suspendare a jocului de baraj de menținere/promovare în Liga 1.

Reclamă

Prin urmare, jocurile de baraj dintre CS Concordia Chiajna și AFC Chindia Târgoviște se vor disputa conform programării inițiale. Manșa tur se joacă sâmbătă, 21 mai, de la ora 15:30.

Apărarea FRF a fost formulată și susținută de Adrian Stângaciu, managerul departamentului juridic FRF, și de avocatul Paul Ciucur”, se anunță în comunicatul emis de FRF.

Reclamă

Conform Legii Sportului cluburile de drept public, finanţate de la bugetul de stat, cum este cazul Stelei, nu au dreptul să promoveze în Liga I, competiţie unde sunt acceptate doar cele organizate ca persoane juridice de drept privat.

Răzvan Burleanu a dezvăluit cum poate promova CSA Steaua în Liga 1

Răzvan Burleanu a dezvăluit cum poate promova CSA Steaua în Liga 1. Președintele FRF a vorbit pe larg despre interzicerea „militarilor” de a promova, din cauza statutului de club de drept public.

Președintele Federației spune că există două variante pentru ca echipa lui Daniel Oprița să primească drept de promovare, în viitor: fie va fi modificată Legea Sportului, fie CSA Steaua va deveni club de drept privat.

Reclamă 4 / 0/3

Răzvan Burleanu recomandă cea de-a doua variantă, deoarece „este legală, sustenabilă și se poate realiza în numai 48 de ore”.

„Soluțiile merg în două direcții. Prima este modificarea Legii Sportului, iar a doua este transformarea clubului într-o structură de drept privat. În ceea ce privește primul scenariu, modificarea Legii Sportului se poate realiza printr-o procedură parlamentară sau printr-o Ordonanță de Urgență, dar, după promovarea clubului în Liga 1, afiliat la LPF, ar putea să aibă anumite dificultăți în ceea ce privește UEFA dacă pe parcurs își dorește să se transforme din club de drept public în club de drept privat.

Burleanu: „Steaua poate promova în 48 de ore!”

A doua direcție, transformarea clubului de drept public în drept privat, sub forma unei Societăți Comericale Sportive pe Acțiuni, reprezintă o soluție foarte accesibilă. E cea mai rapidă procedură, este legală și e cea care oferă o dezvoltare sustenabilă clubului.

În 48 de ore s-ar putea realiza această trecere dintr-un club de drept public într-o Societate Comercială Sportivă pe Acțiuni. Regulamentul de punere în aplicare a dispozițiilor Legilor Sportului prevede acest lucru. În ceea ce privește demersul de a merge la TAS, niciodată nu poate fi evitat. Este un demers legal pe care orice club din România are dreptul să și-l exercite”, a explicat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cum a putut să fie numită CSA Steaua într-un comunicat al FRF
Liga 2 • 27 mart., 18:20
Cum a putut să fie numită CSA Steaua într-un comunicat al FRF! Fanii din Ghencea s-au revoltat imediat: „Își bat joc!”
Fanii români nu au uitat de războiul dintre FCSB şi CSA Steaua nici la meciul Columbia - România
Extra • 27 mart., 12:28
Fanii români nu au uitat de războiul dintre FCSB şi CSA Steaua nici la meciul Columbia – România! Ce banner au afişat
Investiţie uriaşă la CSA Steaua, de peste 40 de milioane de euro!
Liga 2 • 25 mart., 22:00
Investiţie uriaşă la CSA Steaua, de peste 40 de milioane de euro! Proiectul lansat de „militari”
Daniel Opriţa mizează pe FCSB în lupta la titlu
Fotbal • 23 mart., 19:26
Daniel Opriţa mizează pe FCSB în lupta la titlu: „Sunt şanse mari să ia campionatul! Va fi greu să îi mai prindă cineva!”
Emeric Ienei împlineşte 87 de ani
Fotbal • 22 mart., 10:41
FOTO
Emeric Ienei împlineşte 87 de ani! Ce mesaje a primit legenda roş-albaştrilor de la CSA Steaua şi FCSB