Închide meniul

„Tricolorii” remarcaţi de Dorinel Munteanu, după România – Finlanda 1-0. Ce spune despre Octavian Popescu şi George Puşcaş

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 12 iunie 2022, 13:33 / Actualizat: 12 iunie 2022, 14:35

„Tricolorii remarcaţi de Dorinel Munteanu, după România – Finlanda 1-0. Ce spune despre Octavian Popescu şi George Puşcaş

Dorinel Munteanu este contestat de o parte a fanilor dinamovişti

Dorinel Munteanu, cel mai selecţionat jucător al naţionalei/ Hepta

Dorinel Munteanu a analizat meciul România – Finlanda 1-0. Munteanu susţine că victoria obţinută de „tricolori” sâmbătă seara a fost una muncită, şi în acelaşi timp benefică pentru moralul jucătorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a obţinut prima victorie sub comanda lui Edi Iordănescu. Este şi prima victorie din grupa de Nations League, după două înfrângeri suferite cu Muntenegru şi Bosnia. Pentru România urmează partida retur cu Muntenegru, de pe 14 iunie, care va avea loc pe stadionul din Giuleşti.

Jucătorii remarcaţi de Dorinel Munteanu, după România – Finlanda 1-0

Dorinel Munteanu a ajuns la concluzia că echipa naţională a prestat un joc mult mai bun decât în precedentele partide, cu Muntenegru şi Bosnia. Acesta i-a remarcat pe Florin Niţă, Vlad Chiricheş şi Deian Sorescu. Totodată, îi laudă efortul lui George Puşcaş, care deşi a ratat penalty, a fost unul dintre cei mai activi jucători ai naţionalei lui Edi Iordănescu.

„Niță a avut câteva intervenții, Chiricheș a fost destul de sigur. Bancu a fost surpriza plăcută pentru mine, Sorescu a jucat bine. Mijlocașii nu au ieșit în evidență, dar au avut un travaliu foarte mare, mai ales Olaru. Mulți jucători au fost peste nivelul ultimelor două partide. Chiar Pușcaș, a făcut o partidă foarte bună. Chiar dacă a ratat penalty, a muncit foarte mult, a ținut de minge.

Important este că și-a revenit după ratare. Nu a căzut psihic, dimpotrivă. A avut câteva acțiuni foarte frumoase, a dat și centrarea la gol. (n.r. despre ratarea lui George Puşcaş)”, a declarat Dorinel Munteanu pentru gsp.ro.

Reclamă

Dorinel Munteanu consideră că rezultatul obţinut de „tricolori” cu Finlanda este cel care contează, evoluţia nefiind cea mai sigură. Totodată, acesta este de părere că jucătorilor echipei naţionale le-a lipsit încrederea, şi speră ca acest fapt să se remedieze în următoarea partidă, cu Muntenegu, de pe 14 iunie.

„În primul rând mă bucură rezultatul. Indiferent cum a fost obținut, poți construi pe acest rezultat. Au fost momente mai puțin bune în joc, au avut și finlandezii ocazii, am avut și noi. Rezultatul e cel mai important, trebuie să ne dea încredere pentru următorul joc. A fost obținut cu multe sacrificii, dar cele 3 puncte rămân.

Am văzut o foarte mare reținere în randamentul jucătorilor. Au fost prea timizi, iar asta nu a fost niciodată caracteristic nouă. Ar trebui să aibă mai multă încredere, dar rezultatul a fost unul pozitiv”, a declarat Dorinel Munteanu pentru aceeaşi sursă.

Reclamă 4 / 0/3

Dorinel Munteanu, despre Tavi Popescu: „Foarte reținut în joc”

Tavi Popescu a debutat pentru echipa naţională. Acesta a fost înlocuit de Sergiu Hanca, în a doua repriză. Dorinel Munteanu consideră că mijlocaşul lui FCSB are nevoie de mai multă libertate pe plan ofensiv.

„Foarte reținut în joc. Nu știu ce restricții tactice are, poate nu are libertate mai mare pe faza ofensivă. Pe faza defensivă s-a achitat de datorii, dar pe faza ofensivă are nevoie de mai multă libertate. E tânăr, ar trebui să fim mulțumiți. Dar poarte mai mult.

Nu cred că a avut emoții. Jucătorii tineri convocați nu ar trebui să aibă emoții. Poate când debutezi, dar el debutase deja la echipa națională. Cred că a fost restricționat tactic. A dovedit că poate decide jocurile de unul singur”, a mai declarat Dorinel Munteanu pentru sursa citată mai sus.

Remarcaţii lui Mihai Stoica, după România – Finlanda 1-0

MM Stoica a analizat jocul echipei naţionale în partida cu Finlanda. Printre remarcaţii managerului de la FCSB se numără Vlad Chiricheş, Nicuşor Bancu şi Darius Olaru. În schimb, Octavian Popescu a fost „uitat” de managerul FCSB-ului.

„Bancu şi Niţă, care au făcut un joc excepţional. Practic, Bancu a fost eroul meciului. Chiricheş a făcut un joc excepţional. Vreau să îi aud acum pe cei care îl criticau. Olaru la fel, a făcut un meci excepţional. Sper să nu fie vorba de nicio accidentare. Aş vrea să remarc doi jucători.

Şi pe Sorescu, care acum are un debut, chiar dacă a mai jucat… A făcut un meci consistent. Rar mi-a fost dat şi mereu căutam jucători care vin cu centări bune. Care să execute lovituri libere bune din lateral şi aici am avut: din partea dreaptă, Raţiu, care a terminat foarte multe acţiuni cu centrare. Iar la faze fixe executate din lateral, Cicâldău, excelent.

Ăştia sunt de remarcat. În rest, aş putea să spun şi de cei care au intrat. Nu au fost de nivelul celor care i-au înlocuit. Poate şi din cauza aia am suferit. Au fost câteva intervenţii, am văzut cu toţii. Dar cred că victoria e meritată, poate spuneţi că exagerez”, a declarat MM Stoica, pentru orangesport.ro.

Reclamă
Recomandări
  • Dorinel Munteanu a analizat partida România – Finlanda
  • Declaraţii despre prestaţia lui Octavian Popescu 

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și