Închide meniul

Cum a aflat Rareș Ilie despre transferul la Nice: „Săpunaru râdea de mine!”. „Perla” de 19 ani are planuri uriașe în Franța: „Sper să ajung la PSG!”

Cosmin Cioboată Publicat: 15 iulie 2022, 19:28

Cum a aflat Rareș Ilie despre transferul la Nice: „Săpunaru râdea de mine!. „Perla de 19 ani are planuri uriașe în Franța: „Sper să ajung la PSG!

Rareș Ilie, "perla" Rapidului

Rareș Ilie a fost transferat la Nice / AS.ro

  • Cum a aflat Rareș Ilie despre transferul la Nice: „Săpunaru râdea de mine!”
  • „Perla” de 19 ani are planuri uriașe: „Sper să ajung la PSG!”

Rareș Ilie a vorbit în premieră despre transferul de la Rapid la Nice. Jucătorul de 19 ani a plecat astăzi spre Franța, unde speră să se impună și să demonstreze că au meritat cele 5 milioane de euro plătite de Nice pentru el.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Culmea, Rareș Ilie a aflat ultimul despre transferul său, cu o zi înainte de plecarea în Franța. Tatăl său l-a sunat în timp ce puștiul se afla în mașină cu Cristi Săpunaru și Andrei Drăghia. Cei doi au început să râdă de Rareș, în timp ce acesta se afla în stare de șoc.

Cum a aflat Rareș Ilie despre transferul la Nice: „Săpunaru râdea de mine!”

Atacantul de 19 ani are gânduri mari după plecarea în Ligue 1. Rareș visează să devină titular la Nice, iar peste câțiva ani să ajungă la o echipă mult mai mare, precum PSG.

Reclamă

„După atâta timp petrecut în București vine și această schimbare. Dar cumva m-am pregătit și voi avea parte de familie și acolo. Cred că sunt pregătit, dar vom vedea acolo. Eu mă duc să dovedesc, nu sunt prea tânăr. Sigur nu va fi ușor, dar pentru asta m-am apucat de fotbal. Nu mi-e teamă, e normal ca lumea să aibă îndoieli legate de acest fapt, pentru că au fost atâtea exemple de tineri români plecați în străinătate. Dar eu m-am apucat de fotbal să joc în străinătate, nu să joc în România la nesfârșit și merg să îmi joc șansa.

Chiar nu mă așteptam (n.r. – să vină așa devreme transferul). Eu nici nu am știut, am fost concentrat pe ce am de făcut Rapid, am aflat de curând de la tatăl meu, pentru că el s-a ocupat, și s-a produs această schimbare.

Reclamă

A fost un șoc, eram cu Drăghia și Săpunaru în mașină. Ei știau și râdeau de mine. A fost un șoc, nici nu știam cum să reacționez. Tata m-a sunat și mi-a zis că trebuie să ne grăbim că urmează să plecăm. Eu nu știam, auzisem doar de discuții, dar nu m-am concentrat pe asta pentru că trebuia să joc cu CFR. Ieri am aflat. Cunosc niște lucruri de bază (n.r. – în franceză), dar știu bine engleza și voi învăța și franceza.

(N.r. – Cum vor fi meciurile cu PSG, Marseille sau Lyon?) Clar mult mai grele decât cele din România. Dar ce poate fi mai frumos decât să întâlnești acei jucători? O să mă pregătesc și sper să prind duelurile alea. Am citit câteva chestii despre Nice, am văzut orașul, acum o să îl rog pe tata să se mai uite pe unde e exact baza, pentru a fi pregătit. În primele 6 luni, tata va sta cu mine.

Rareș Ilie, extrem de sincer: „Nu mă așteptam ca Nice să plătească atât pentru mine!”

(N.r. – Despre Adrian Mutu și Daniel Niculae) Am vorbit mult cu ei în aceste două zile despre transfer. Amândoi au încredere în mine și mi-au spus să merg acolo pregătit, cu capul sus, pentru că asta mi-am dorit dintotdeauna și nu am de ce să n-am încredere în mine. În momentul de față, nu (n.r. – dacă se aștepta ca Nice să plătească 5 milioane de euro pentru el). Mă așteptam ca la un moment dat să fie o sumă de transfer destul de mare pentru mine, dar nu mă așteptam vara asta.

Reclamă 4 / 0/3

Despărțirea de Rapid e emoționantă pentru că Rapid mi-a oferit în ultimii doi ani absolut tot. Am debutat la seniori, am marcat la seniori, am avut atâtea realizări cu echipa, și individuale, și le sunt complet recunoscător pentru asta. Nu cred că pot să mă plâng de acest fapt (n.r. – tu ești noul Ronaldo, dar vei juca împotriva lui Messi). Sunt unii dintre cei mai buni fotbaliști din lume, iar eu sper să fiu pe teren cu ei.

(N.r. – Ce crezi că au remarcat cei de la Nice la tine?) Sper că maturitatea în joc pentru că aud că se tot vorbește despre asta. Mă bucură pentru că și eu consider la fel, că sunt foarte matur în joc, pentru vârsta mea. (N.r. – Unde te vezi peste 5 ani?) Sper că mai sus, poate chiar la PSG! Întotdeauna trebuie să-mi doresc cât mai mult. Deocamdată mă duc să-mi câștig locul, pentru că nu va fi ușor, și apoi voi ținti cât mai sus.

(N.r. – Mesaj pentru rapidiști) Îmi doresc de la ei să câștige toate meciurile, să ia campionatul, și la finalul sezonului să mă bucur alături de ei pentru campionat. Îi sunt recunoscător lui Adrian Mutu ca tuturor celorlalți antrenori, cei care au fost la juniori și la seniori, domnului Iosif care m-a băgat în teren, domnul Iencsi care m-a promovat. Dar cea mai bună perioadă o am de când a venit domnul Mutu și a schimbat foarte multe la mine și asta s-a văzut și în realizările personale.”, a spus Rareș Ilie, la plecarea în Franța.

Gigi Becali nu crede că Rapid l-a vândut cu 5 milioane de euro pe Rareş Ilie

Gigi Becali nu crede că Rapid l-a vândut cu 5 milioane de euro pe Rareş Ilie la Nice. Patronul FCSB spune că va crede doar în momentul în care va vedea contractul.

Nu (n.r. – nu crede că a fost vândut cu 5 milioane). Ştii tu că au primit 5 milioane? Să văd contractul? Numai când văd contractul cred. Eu când vând ceva ce vă spun?! Atâţia bani, atâta procent, cutare, cutare. Zic eu că e confidenţial? Aşa zic şi eu confidenţial Man, 20 de milioane de euro. Nu se face aşa. Aici nu e confidenţial. E confidenţial e ceva secret. Nu e problema mea ce face Rapidul”, a spus Gigi Becali în exclusivitate pentru AS.ro.

Transferul lui Rareş Ilie intră în topul celor mai scumpi jucători din istoria Rapidului, fiind pe locul 2. Lider în această ierarhie este Cristi Săpunaru, vândut de giuleşteni, la Porto, pe 6 milioane de euro, în 2008-2009.

Crescut la academia Rapidului, Rareș Ilie a fost promovat la prima echipă în sezonul 2020/2021, pe vremea când giuleștenii se aflau în Liga a 2-a. În ultimii doi ani, mijlocașul de 19 ani a marcat 9 goluri și a oferit 12 assist-uri în 60 de apariții pentru trupa de sub Grant.

Reclamă

Totodată, pe lângă Rareş Ilie, oficialii de la Nice ţintesc să-l transfere pe Marcus Thuram, de la Borussia Monchegladbach, fiul marelui fundaş Lilian Thuram. Tot de la formaţia din Budesliga, francezii l-au transferat în această vară pe portarul elveţian Yann Sommer, în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro.

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit Vezi toate știrile
Pe același subiect
Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice
Liga 1 • 18:51
Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB”
Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest!
Extra • 16:57
Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Echipa naţională • 16:39
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest
Liga 1 • 14:56
Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare”
Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova - Rapid
Liga 1 • 14:24
Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu