Închide meniul

OFICIAL | Răzvan Burleanu a devenit membru în Consiliul FIFA. Prima reacţie a şefului FRF şi ce salariu uriaş va încasa

Reclamă

Antena Sport Publicat: 20 aprilie 2021, 13:55

OFICIAL | Răzvan Burleanu a devenit membru în Consiliul FIFA. Prima reacţie a şefului FRF şi ce salariu uriaş va încasa

profimediaimages

Răzvan Burleanu, numit oficial în Consiliul FIFA

FRF a confirmat numirea lui Răzvan Burleanu în Consiliul FIFA. Decizia a fost luată în la Cogresul UEFA, care a avut loc la Montreux, în Elveţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Răzvan Burleanu, oficial în Consiliul FIFA: "O performanță pentru diplomația sportivă a României!"

"Prezența în Consiliul FIFA este o performanță pentru diplomația sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaștere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de președintele UEFA și de ceilalți 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european și al altor federații naționale non-europene care împărtășesc aceeași viziune cu UEFA. 

Pentru România înseamnă și un acces la o cunoaștere și o înțelegere globală a dezvoltării fotbalului care se va transpune totodată în decizii pe care voi încerca să le influențez la nivel internațional și național.

Totodată, prin demersul de a candida și de a fi ales mi-am dorit să inspir și alți români tineri care consideră că anumite domenii sau funcții le sunt greu accesibile, dacă nu chiar interzise, iar modul nostru de lucru integru să fie un model și pentru ale sectoare de activitate din țara noastră”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu, într-un comunicat postat de frf.ro.

Răzvan Burleanu, salariu de 210.000 euro pe an

Şeful FRF va încasa un salariu de 210.000 euro pe an, la care se adaugă o diurnă de 700 de euro. El are un mandat de patru ani, astfel că va aduna doar din salariu cel puţin 840.000 de euro.

Reclamă

Alături de Burleanu au mai fost numiţi în Consiliul FIFA: Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) și Dejan Savicevic (Muntenegru), în timp Locul rezervat unei persoane de sex feminin a fost câștigat în urma alegerilor de Evelina Christillin (Italia), mai informează FRF.

România este afiliată la FIFA din 1923 şi nu a mai avut niciodată un reprezentant în această funcţie. Burleanu va ocupa şi un post în Comitetul Executiv al UEFA.

Ce este Consiliul FIFA

Consiliul FIFA este un organ non-executiv, cu rol strategic și de supraveghere. Are misiunea de a stabili viziunea pentru FIFA și fotbalul de la nivel mondial.

Reclamă 4 / 0/3

Consiliul are sediul la Montreaux (Elveția). Este condus de președintele FIFA, Gianni Infantino, și este format din 37 de reprezentanți ai confederațiilor continentale.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și