Închide meniul

Cum ar putea arăta primul „11” al lui FCSB în sezonul viitor, după transferurile lui Dawa și Bouhenna. Ce șanse la titlu are echipa lui Gigi Becali

Alexandru Ivan Publicat: 19 iunie 2022, 23:47

Cum ar putea arăta primul „11 al lui FCSB în sezonul viitor, după transferurile lui Dawa și Bouhenna. Ce șanse la titlu are echipa lui Gigi Becali

Gigi Becali e patronul lui FCSB

Gigi Becali, în timpul unui interviu / as.ro

  • FCSB a făcut două transferuri
  • Cum poate arăta echipa roș-albaștrilor

FCSB i-a transferat în această vară pe Joyskim Dawa și Rachid Bouhenna, iar primul „11” al roș-albaștrilor ar putea suferi modificări considerabile. Ce șanse la titlu are echipa lui Gigi Becali dezbatem mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB e echipa care a marcat cele mai multe goluri în sezonul trecut, dar roș-albaștrii au întâmpinat probleme pe faza defensivă. Echipa lui Toni Petrea a încasat cu 10 goluri mai mult decât campioana CFR Cluj.

Cum ar putea arăta primul „11” al lui FCSB, cu Dawa și Bouhenna

În consecință, Gigi Becali nu le-a prelungit contractele lui Vinicius și Andrei Miron. Brazilianul, la 37 de ani, nu a avut același impact la FCSB cum a avut la CFR Cluj. De cealaltă parte, Miron a fost făcut vinovat pentru golul din minutul 88 încasat în meciul cu FC Voluntari, care a costat-o titlul pe FCSB.

Reclamă

A plecat și Nedelcu, pe care Gigi Becali voia să-l pună să joace în centrul apărării. De asemenea, s-a accidentat Iulian Cristea, astfel că FCSB avea nevoie urgentă de întăriri în apărare.

Au venit Joyskim Dawa și Rachid Bouhenna, de la FC Botoșani și CFR Cluj. Primul, fundaș de bază în echipa moldovenilor, a avut patru goluri în 30 de partide disputate în Liga 1, plus un assist. A înscris inclusiv împotriva lui CFR Cluj, într-un meci disputat în Gruia, scor 1-1.

Reclamă

Bouhenna, pe de altă parte, n-a fost om de bază la CFR Cluj, unde a prins doar 10 meciuri în Liga 1, reușind să înscrie un gol. Cristi Balaj a dezvăluit că algerianul a fost nemulțumit de statutul său în Gruia și a forțat plecarea la FCSB.

Cei doi ar intra direct în primul „11” al lui FCSB, ținând cont și de accidentarea lui Cristea. Haruț poate juca și el în centrul apărării, dar fundașul de 23 de ani nu l-a impresionat pe Gigi Becali.

De la mijloc în sus, Tănase, Olaru și Popescu rămân puncte fixe. Florinel Coman e marele pariu al lui Becali în noua stagiune.

Reclamă 4 / 0/3

Posibila echipă a FCSB-ului în sezonul viitor:

Târnovanu – Crețu, Dawa, Bouhenna, Radunovic – Edjouma, Olaru, Tănase – Tavi Popescu, Florinel Coman, Cordea

Ce șanse la titlu are FCSB

În comparație cu FCSB, care a adus doar doi jucători, CFR Cluj a făcut nu mai puțin de șase transferuri.

  • Vito Hammershoy-Mistrati, 30 de ani, mijlocaș
  • Jefte Betancor, 28 de ani, atacant
  • Christopher Braun, 30 de ani, fundaș dreapta
  • Karlo Brucic, 30 de ani, fundaș stânga
  • Karlo Muhar, 26 de ani, mijlocaș
  • Denis Kolinger, 28 de ani fundaș central

CFR Cluj s-a bucurat și în sezoanele trecute de un lot mai numeros decât al FCSB-ului. Dan Petrescu vrea să se asigure că lucrurile rămân la fel și în următoarea stagiune.

Universitatea Craiova va dori să-și ia revanșa pentru sezonul ratat și ar putea să fie și ea o contracandidată la titlu pentru FCSB. Rapidul, cu Dan Șucu și noile transferuri, visează și ea.

Ilie Dumitrescu laudă transferurile lui Dawa și Bouhenna

Ilie Dumitrescu a analizat cele două mutări făcute de Becali și a avut numai cuvinte de laudă. Totodată, fostul mare jucător al naționalei României i-a trasmis un sfat patronului FCSB, referitor la improvizațiile pe care le încearcă uneori în primul „11”.

„Mister” consideră că, pentru o liniște totală, vicecampioana României ar trebui să mai aducă un fundaș central:

Reclamă

„Haruț nu este fundaș central, nici Ovidiu Popescu nu e fundaș central. Sunt două transferuri foarte bune, eu l-am remarcat pe Dawa. Bouhenna a avut un sezon bun la Sepsi, apoi a început bine la CFR, cu Șumudică, apoi a venit Petrescu, a apărut competiție pe post, a revenit Burcă și a jucat puțin.

Două transferuri foarte bune, FCSB s-a mișcat foarte bine, dar mai trebuie un fundaș central. Haruț e o soluție, dar nu cred că dă un randament bun pe postul de fundaș central. Dacă vrei să câștigi campionatul, nu poți să mergi cu improvizații.

Echipa a avut probleme pe faza defensivă, mai ales în zona fundașilor centrali. Un lucru pozitiv că s-a înțeles acest aspect și s-a investit în zona aceasta.

Și continuitatea pe banca tehnică contează foarte mult. Relația este una solidă între patron și antrenor. A fost la un pas să joace finala campionatului în ultimul meci, acasă, este un lucru foarte bun că se merge pe continuitate”, a spus Ilie Dumitrescu, pentru digisport.ro.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:13 Al Ain – Al Hilal LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la ora 19:00. Se anunţă show total în prima semifinală a Ligii Campionilor Asiei 10:00 Cum va arăta echipa de Champions League a FCSB-ului! Gigi Becali transferă cinci jucători după câştigarea titlului 9:33 Adina Diaconu – Manika Batra (12:00) şi Elizabeta Samara – Sabine Winter (13:20) vor fi LIVE VIDEO în AntenaPLAY 8:57 „Nu aş face-o pentru nimic în lume!” Primul refuz după ce Rapid a pierdut al 4-lea meci din playoff 8:49 Ce se întâmplă la FCSB, imediat după câştigarea matematică a titlului! Apel de urgenţă: „Avem deschidere totală!” 8:29 „I se umflă vena la gât când pierde!” Carlos Martinez, dezvăluiri despre Simona Halep: „Poate câştiga Roland Garros!” 8:22 Ilie Dumitrescu i-a propus doi antrenori lui Dan Șucu, pentru a scoate Rapidul din criză. Ar fi o lovitură de proporții! 7:56 Programul complet al semifinalelor Ligii Campionilor Asiei. Toate meciurile sunt exclusiv în AntenaPLAY 15
apr.
23:55
Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!”
15
apr.
23:29
Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mihai Stoica a dezvăluit cum va arăta echipa de Champions League a FCSB-ului
Liga 1 • 10:00
Cum va arăta echipa de Champions League a FCSB-ului! Gigi Becali transferă cinci jucători după câştigarea titlului
Ce se întâmplă la FCSB, imediat după câştigarea matematică a titlului
Liga 1 • 8:49
Ce se întâmplă la FCSB, imediat după câştigarea matematică a titlului! Apel de urgenţă: „Avem deschidere totală!”
Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB
Liga 1 • 15 apr., 22:21
Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis
Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători
Liga 1 • 15 apr., 21:44
„Trebuia schimbat şi antrenorul!” Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători de la Rapid
Prima mutare de la FCSB, din sezonul viitor! Anunţul lui Mihai Stoica
Liga 1 • 15 apr., 21:00
Prima mutare de la FCSB, din sezonul viitor! Anunţul lui Mihai Stoica: „E mereu în top 3!”