Închide meniul

Cum mai poate ajunge Rapid la barajul pentru Conference League după înfrângerea cu CS Mioveni. Giuleştenii au nevoie de o minune! Haos în regulament

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 mai 2022, 22:55

Cum mai poate ajunge Rapid la barajul pentru Conference League după înfrângerea cu CS Mioveni. Giuleştenii au nevoie de o minune! Haos în regulament

Adrian Mutu are duel cu Marius Măldărăşanu

Adi Mutu, în faţa unui nou meci în Giuleşti/ SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Cum mai poate ajunge Rapid la barajul pentru Conference League. Giuleştenii au fost învinşi în ultima etapă a Ligii 1 şi şi-au compromis, pentru moment, şansele de a ajunge în cupele europene. Mai există un scenariu care i-ar putea salva după CS Mioveni – Rapid 3-2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sepsi a terminat pe primul loc în play-out, cu 42 de puncte. A fost urmată de FC Botoşani, care a învins-o cu 4-0 pe Academica Clinceni. Fără victorie în ultimele trei etape, Rapid a încheiat pe locul 3, cu 39 de puncte.

Cum mai poate ajunge Rapid la barajul pentru Conference League

Alb-vişiniii au nevoie ca Sepsi Sfântu Gheorghe să câştige finala Cupei României cu FC Voluntari care va fi joi, de la ora 20:30, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Dacă echipa lui Cristiano Bergodi va obţine trofeul, atunci va fi calificată direct în preliminariile Conference League. Locul lui Sepsi de la baraj ar putea fi luat de Rapid, care s-ar duela astfel cu FC Botoşani. Câştigătoarea va juca apoi cu Universitatea Craiova.

FRF nu a prevăzut această situaţie în regulament. Nu s-a luat în calcul un astfel de scenariu şi rămâne de văzut care va fi răspunsul oficialilor Federaţiei. Este haos total. Din informaţiile AS.ro, LPF îşi doreşte ca Rapid să fie acceptată la baraj, dar FRF va lua decizia finală. Răspunsul final va fi comunicat abia mâine.

Reclamă

Dragoş Grigore nu îşi explică cum a ajuns Rapid într-o astfel de ruşine şi a avut o reacţie dură la finalul meciului de la Mioveni.

Dragoş Grigore: „N-aș vrea să găsesc alibiuri

Ne-am făcut de rușine! Nu mă gândeam că o să trăiesc și o să simt lucrul ăsta. Trebuie să știm să trecem și prin asta. Poate că nu meritam în Europa. Trebuia să ne dorim, să demonstrăm că ne dorim să jucăm acel baraj. Una s-a vorbit în vestiar, alta am făcut pe teren. Era normal ca ei să dea totul pe teren, nu mă așteptam să fim noi așa de slabi.

Dacă nu suntem la baraj, înseamnă că nu merităm. N-aș vrea să găsesc alibiuri, nu-mi stă în caracter. După acel egal cu Chindia, am pierdut din jucători. S-a pierdut și din omogenitate. Astăzi trebuia să demonstrăm că ne dorim să jucăm acel baraj. N-am reușit să ne ridicăm la nivelul celor de la Mioveni și noi ne gândim la Europa. Mergem mai departe, ne pare rău pentru toată lumea, suferim toți„, a declarat Dragoş Grigore pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Rezultatele înregistrate azi:

CS Mioveni – Rapid 3-2
Clinceni – Botoșani 0-4
FC U Craiova 1948 – Sepsi 0-5

Clasamentul din play-out:

1. Sepsi 42 de puncte
2. FC Botoșani 41 de puncte
3. Rapid 39 de puncte
4. FC U Craiova 1948 34 de puncte
5. UTA 33 de puncte
6. CS Mioveni 31 de puncte

Au retrogradat direct în eşalonul secund Academica Clinceni şi Gaz Metan Mediaş. Locurile 7 (Chindia) şi 8 (Dinamo) vor disputa un baraj de menţinere/promovare în Liga 1 în dublă manşă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 5 şi 3, din Liga 2, Chindia Târgovişte, respectiv U Cluj.

Programul jocurilor de baraj este următorul (primele echipe sunt gazde în tur):

Concordia Chiajna (locul 5 în Liga 2) – Chindia Târgovişte (locul 13 în Liga I);

Reclamă

Universitatea Cluj (locul 3 în Liga 2) – Dinamo Bucureşti (locul 14 în Liga I).

Recomandări
  • Cum mai poate ajunge Rapid la barajul pentru Conference League
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Vezi toate știrile
Citește și