Închide meniul

Dan Petrescu vrea să rămână la CFR Cluj şi anunţă obiective uriaşe: „Vreau titlul numărul 6!” Despre grupele Ligii Campionilor: „E ca şi cum România ar lua Cupa Mondială!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 18 mai 2022, 9:06

Dan Petrescu vrea să rămână la CFR Cluj şi anunţă obiective uriaşe: „Vreau titlul numărul 6! Despre grupele Ligii Campionilor: „E ca şi cum România ar lua Cupa Mondială!

Dan Petrescu vrea să rămână la CFR Cluj

Dan Petrescu, în timpul meciului CFR - Craiova 2-1 / Hepta

Dan Petrescu vrea să rămână la CFR Cluj şi anunţă că vrea un nou titlu cu ardelenii. Petrescu visează cu ochii deschişi şi la grupele Ligii Campionilor, însă admite că va fi extrem de dificil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Petrescu spune că ar fi o minune ca CFR Cluj să ajungă în grupele Ligii Campionilor. „E ca şi cum România ar lua Cupa Mondială”, e de părere antrenorul campioanei. Petrescu nu se gândeşte la plecare după ce a devenit, din nou, campion cu CFR Cluj.

Dan Petrescu vrea să rămână la CFR Cluj

Mai am doi ani de contract, vreau să rămân. Știu că dacă nu ne calificăm în grupele europene, pot fi îndepărtat. Ăsta e clubul, dar simt că sunt iubit, sunt Cetățean de Onoare al județului, de ce aș mai pleca, la vârsta asta?.

Cred că e posibil și al 6-lea titlu la rând. E posibil orice. Eu în România am fost mereu pe primul loc, așa că mi se pare logic. Surpriza ar fi să fim pe locul doi sau trei. Dacă voi fi aici și voi avea încrederea conducerii, eu tot timpul voi face rezultate„, a spus Dan Petrescu pentru gsp.ro.

Dan Petrescu, savuros despre grupele Ligii Campionilor

Dan Petrescu e de părere că o calificare a CFR-ului în grupele UEFA Champions League ar echivala cu câştigarea Cupei Mondiale de România.

Reclamă

Acum se vorbește de grupele Champions League. Trebuie să visăm, dar să fim realiști. Ar trebui să facem ca Sheriff Tiraspol, un miracol. Dar hai să ne uităm ce buget avem noi! De ce nu suntem realiști niciodată? Lumea se supără dacă spui adevărul. Noi nu avem buget să ne calificăm în grupele UCL. Putem să luptăm, dar acum vrem mai mult decât se poate. 

Dacă ajungem în grupele Europa League, e ca și cum am câștiga Champions League. Iar dacă am ajunge în grupele Champions League, e ca și cum România ar lua Cupa Mondială„, a  mai spus Dan Petrescu.

Dan Petrescu a câștigat o sumă uriașă după titlul luat de CFR Cluj

Dan Petrescu a câștigat o sumă uriașă după titlul adjudecat de CFR Cluj. Neluțu Varga nu se uită la bani și, chiar dacă a fost aproape în mai multe rânduri să îl dea afară pe ”Bursuc”, îi va oferi acum o sumă uriașă.

Reclamă 4 / 0/3

Conform prosport.ro, Varga îi va dubla prima pentru titlu lui Dan Petrescu, asftfel că antrenorul va încasa 200.000 de euro. Cu tot cu salariile și primele din cele 10 luni de contract, Petrescu ajunge la 500.000 de euro primiți de la revenirea în Gruia.

Dan Petrescu l-a înlocuit pe Marius Șumudică, în august 2021, la cârma feroviarilor. El va rămâne pe postul care i-a adus patru titluri de campion și în sezonul viitor. Anunțul a fost făcut Bogdan Mara.

”Petrescu va rămâne. El e arhitectul. El și patronul clubului sunt arhitecții, noi am ajutat. Normal, îi mulțumim și lui Șumudică”, a spus Mara, citat de digisport.ro.

Traseul lui CFR Cluj în preliminariile UEFA Champions League

Traseul lui CFR Cluj, noua campioană a României, în preliminariile UEFA Champions League va fi unul facil în primele tururi. Echipa antrenată de Dan Petrescu și-a asigurat matematic titlul, cu o etapă înainte de finalul sezonului 2021-2022 şi va ataca din nou grupele celei mai tari competiţii intercluburi.

Aventura în Europa va începe în primul tur preliminar, unde CFR Cluj va fi cap de serie. Şahtior Soligorsk (Belarus), Sutjeska Niksic (Muntenegru), Hibernians FC (Malta), Tobol Kustanai (Kazahstan), KF Tirana (Albania) sau FC Ballkani (Kosovo) se numără printre posibilii adversari.

De asemenea, ardelenii vor fi cap de serie și în turul secund, unde pot da peste formaţii precum Bodo/Glimt (Norvegia), HJK Helsinki (Finlanda), Shamrock Rovers (Irlanda) sau Slovan Bratislava (Slovacia).

În turul al treilea, echipa lui Dan Petrescu va avea adversari dificili, printre care se numără FC Copenhaga (Danemarca), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Dinamo Zagreb (Croaţia), Malmo (Suedia), Olympiacos (Grecia) sau Viktoria Plzen (Cehia).

Reclamă

În play-off-ul pentru grupele UEFA Champions League, CFR Cluj poate da peste echipe precum Celtic (Scoţia) sau Şahtior (Ucraina). Ardelenii au ajuns ultima oară în grupele UCL în sezonul 2012-2013, unde i-au avut adversari pe Manchester United, Galatasaray şi Braga.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și