Închide meniul
EXCLUSIV

Helmut Duckadam, amintiri de aur la 36 de ani de la finala Cupei Campionilor Europeni. Ce au făcut eroii de la Sevilla înaintea meciului cu Barcelona

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 mai 2022, 9:05

Helmut Duckadam, amintiri de aur la 36 de ani de la finala Cupei Campionilor Europeni. Ce au făcut eroii de la Sevilla înaintea meciului cu Barcelona

Helmut Duckadam a câștigat Cupa Campionilor Europenilor cu Steaua

Hepta

  • Helmut Duckadam a câștigat Cupa Campionilor Europeni, cu Steaua, în 1986
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Helmut Duckadam are amintiri de aur de la finala Cupei Campionilor Europeni, disputată pe 7 mai 1986, la Sevilla. Atunci, Steaua o învingea pe Barcelona la penalty-uri, scor 2-0, și câștiga cel mai râvnit trofeu din fotbalul european.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Helmut Duckadam a rememorat cum și-au petrecut steliștii ziua dinaintea marii finalei. Fostul portar a dezvaluit că Emeric Ienei și-a scos jucătorii la plimbare prin Sevilla, iar aceștia au rămas impresionați de orașul iberic.

Helmut Duckadam, amintiri de aur la 36 de ani de la finala Cupei Campionilor Europeni

Duckadam a mai povestit că Lăcătuș se ținea de glume. „Fiara” tot spunea că, după meci, jucătorii Stelei vor rămâne în Spania și ca nu se vor mai întoarce în România.

Cel mai frumos a fost când am stat în jurul hotelului, am mers la antrenament, cred că am făcut antrenamentul nu pe stadionul unde s-a jucat finala, ci pe stadionul lui Betis.

Cel mai frumos a fost când am mers să facem acea plimbare în parc, un oraș superb, am mai fost de două ori după aia și chiar Sevilla este un oraș splendid. Noi eram relaxați. Nu știu, poate că fiecare în sufletul lui avea o anumită emoție, o neliniște, dar așa eram relaxați, făceam poze.

Reclamă

Mai era un domn maior cu noi, care era de la Contrainformații de la club. Era un om extraordinar și Lăcătuș îi mai spunea: ‘Haideți, domn maior, să facem o poză, că și-așa nu ne mai vedem, că noi rămânem aici’. ‘Hai, mai, Lăcă, nu mai fă glume din astea!’ Puteai să rămâi oriunde, pentru că făceam în acea perioada foarte multe deplasări în Olanda, în Italia, puteai să rămâi oriunde„, a spus Helmut Duckadam, în exclusivitate pentru www.as.ro.

Duckadam a apărat toate cele patru execuții ale spaniolilor în finala de la Sevilla și a intrat în istoria fotbalului. Steliștii erau prima echipă din Estul Europei care cucereau Cupa Campionilor Europeni.

Steaua, regina Europei în 1986

Golgheterul steliștilor în sezonul în care au câștigat Cupa Campionilor Europeni a fost Victor Pițurcă. „Piți” a marcat 5 goluri pentru formaţia noastră în acel sezon de vis: unul cu Honved Budapesta, în victoria cu 4-1, de la Bucureşti, unul cu Vejle (4-1), tot la Bucureşti.

Reclamă 4 / 0/3

Poate cel mai important gol al numărului 9 stelist a venit în returul cu Kuusysi Lahti, în Finlanda. După 0-0 pe Ghencea, Piţurcă a marcat singurul gol la Lahti, în minutul 87. Echipa se califica atunci în semifinale. Acolo, Piţurcă a mai punctat de două ori împotriva celor de la Anderlecht, în victoria cu 3-0.

La câteva luni distanța, Steaua câștiga și Supercupa Europei, după ce a învins-o pe Dinamo Kiev, scor 1-0, printr-un gol marcat de Gică Hagi.

În același an 1986, Steaua câștiga și campionatul României. Erau anii de gloriei ai steliștilor, care aveau să mai joace o finală de Cupa Campionilor Europeni, în 1989, pierdută cu AC Milan, 0-4, și semifinale, în 1988, când au pierdut cu Benfica.

CSA Steaua îi premiază pe eroii de la Sevilla

Duminică, componenţii echipei care au adus grandiosul trofeu în România vor fi premiaţi pe gazonul stadionului Steaua. Ceremonia va avea loc la pauza întâlnirii dintre CSA Steaua şi Unirea Slobozia. Lovitura de start a meciului va fi dată de Victor Pițurcă. 

Clubul Armatei e în război cu FCSB pentru stadionul Ghencea. Echipa lui Gigi Becali a depus cerere să joace în „Templul fotbalului românesc” și așteaptă răspunsul.

Mihai Stoica a anunțat că FCSB e dispusă să facă plângere penală dacă CSA nu răspunde solicitării.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Reclamă

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:00 Carlo Ancelotti şi Pep Guardiola, moment superb la finalul meciului Manchester City – Real Madrid: „E un gentleman” 8:33 Mikel Arteta, verdict dur după eliminarea lui Arsenal din UEFA Champions League: „Vestiarul e devastat” 8:18 Pep Guardiola, reacţie surprinzătoare după ce Manchester City a fost eliminată din Ligă! Ce a spus despre meciul cu Real Madrid 0:54 Tabloul semifinalelor din UEFA Champions League! Dueluri stelare pentru finala de pe Wembley 0:49 Manchester City – Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d) și Bayern – Arsenal 1-0! Dramatism în sferturile Ligii! Se știu semifinalistele 17
apr.
23:57
Câţi bani a câştigat Corvinul Hunedoara, după calificarea istorică în finala Cupei României
17
apr.
23:25
„S-ar potrivi!” Mesaj clar despre posibilul transfer de vis al lui Dennis Man la Borussia Dortmund
17
apr.
23:20
Corona Brașov este campioana României la hochei! Echipa de sub Tâmpa a reușit o „triplă” istorică
17
apr.
22:55
Anunţ teribil pentru Simona Halep! Motivul pentru care ar putea să nu primească wild card la Roland Garros
17
apr.
22:41
Sorin Cârțu l-a luat la țintă pe jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB! Avertisment pentru patronul roș-albaștrilor
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Florin Prunea sare în apărarea lui Istvan Kovacs după scandalul de la Barcelona - PSG 1-4
Liga Campionilor • 17 apr., 17:15
Florin Prunea sare în apărarea lui Istvan Kovacs după scandalul de la Barcelona – PSG 1-4. L-a atacat dur pe Xavi: „Aerul ăsta..”
Ce note a primit Istvan Kovacs după prestaţia de la meciul Barcelona - PSG 1-4!
Liga Campionilor • 17 apr., 13:05
Ce note a primit Istvan Kovacs după prestaţia de la meciul Barcelona – PSG 1-4! A ieşit un scandal uriaş după meci
Ce gest a putut face Araujo la adresa lui Istvan Kovacs, după ce arbitrul român l-a eliminat în minutul 29 al meciului!
Liga Campionilor • 17 apr., 11:12
FOTO
Ce gest a putut face Araujo la adresa lui Istvan Kovacs, după ce arbitrul român l-a eliminat în minutul 29 al meciului!
Istvan Kovacs, făcut praf de un expert în arbitraj
Liga Campionilor • 17 apr., 9:30
„În Spania nu ar arbitra nici în liga a patra” Istvan Kovacs, făcut praf de un expert în arbitraj după ce PSG a învins Barcelona!
Ce i-a putut spune Xavi lui Istvan Kovacs, la finalul meciului Barcelona - PSG 1-4
Liga Campionilor • 17 apr., 0:46
Ce i-a putut spune Xavi lui Istvan Kovacs, la finalul meciului Barcelona – PSG 1-4. Arbitrul român, făcut praf