Închide meniul

Încă un refuz pentru Gigi Becali? FCSB ar putea fi interzisă și pe Arcul de Triumf. „Nu înțeleg această dorință acerbă!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 27 aprilie 2022, 13:55

Încă un refuz pentru Gigi Becali? FCSB ar putea fi interzisă și pe Arcul de Triumf. „Nu înțeleg această dorință acerbă!

Gigi Becali caută stadion pentru FCSB

Hepta

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, spune că nu înțelege de ce echipele private de fotbal își doresc să joace pe stadionul Arcul de Triumf, printre care și FCSB. Gigi Becali tot caută stadion pentru echipa lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Am fost pro pentru ca echipele naționale să joace. Se numește «Stadionul Național Arcul de Triumf». Am fost deschis pentru organizarea evenimentelor naționale. Federația de Tir a avut un campionat euorpean aici, Federația de Oină a organizat o competiție și multe alte federații.

FCSB, refuzată și pe Arcul de Triumf?

Să nu uităm că două naționale din partea FRF, cea de fete și cea U21, au avut activități aici. Când putem ajuta, o vom face. Și am făcut-o. Am ajutat Federația de Fotbal în 2013, când a depus dosarul pentru organizarea EURO 2020.

Au fost și cereri private, dar, din punct de vedere al rugby-ului, sunt puțin ciudate. Nu înțeleg de ce toată lumea vrea pe acest stadion? Poate datorită poziționării. Dar să nu uităm că aparține Federației de Rugby de peste 115 ani. Ar fi bine să rămână așa.

Cererile se facă către Ministerul Sportului. Nu înțeleg de ce există dorința aceasta acerbă. Avem atât de multe stadioane, Ghencea, Rapid, Arena Națională, care au fost făcute pentru fotbal. Nu înțeleg această cramponare.

Reclamă

Din punctul nostru de vedere, Ministerul se poziționează foarte bine. Noi avem un protocol, prin care noi utilizăm și administrăm baza. Când sunt cereri de la echipele de fotbal, trebuie să ne gândim la calendarul nostru sportiv. E un stadion destul de utilizat. Mă gândesc că e normal ca rugby-ul să aibă întâietate. Așa a fost din 1913 și mă gândesc că așa va fi. Este inima rugby-ului românesc”, a spus Alin Petrache, potrivit sport.ro.

Gigi Becali vrea să ducă FCSB-ul în Ghencea

FCSB poate deveni campioană pe Ghencea, în ultima etapă, împotriva rivalei CFR Cluj. Gigi Becali s-a decis şi a anunţat că va face cerere pentru a juca pe stadionul celor de la CSA Steaua.

„Direct pe Ghencea o să jucăm (n.r. meciul decisiv cu CFR). Ce, e stadionul lor? Crezi că fac ei ce vor (n.r. – CSA Steaua)? Facem plângeri peste tot: DNA, procuratură, mergem peste tot unde e nevoie, chiar și la președinte, pentru a juca acolo, dacă nu ne dau voie. Arcul de Triumf nu este deocamdată o soluție pentru noi, are prea puține locuri.”, a declarat Gigi Becali pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

7 ani au trecut de când FCSB a jucat ultima dată în Ghencea. Pe 22 martie 2015, echipa lui Gigi Becali câștiga cu 4-1 în fața celor de la Viitorul.

De atunci, FCSB s-a mutat pe Arena Națională. Au existat însă multe momente când roș-albaștrii n-au putut să joace nici pe cel mai mare stadion al țării, fiind rezervat pentru alte evenimente. Așa a ajuns FCSB să dispute meciuri, în calitate de gazdă, la Giurgiu, Buzău sau Călărăși.

Cum vrea CSA Steaua să oprească disputarea meciului FCSB – CFR Cluj în Ghencea

Stadionul Ghencea va fi liber în perioada 20-23 mai, când va avea loc derby-ul FCSB – CFR Cluj. Nici echipa de fotbal, nici cea de rugby din cadrul CSA Steaua nu vor avea meci pe teren propriu, la data respectivă.

Totuși, oficialii din Ghencea au găsit un alt motiv pentru a interzice FCSB-ului să joace în „casa” lor. Potrivit gsp.ro, „militarii” consideră că litigiile anterioare și actuale dintre FCSB și CSA Steaua vor duce la un răspuns negativ în contextul disputării partidei cu CFR în Ghencea.

„Din moment ce au existat litigii cu FCSB, pe care le-am câștigat, atunci e clar că acțiunile lui Gigi Becali ne-au prejudiciat.

Plus că încă mai sunt în plină judecare alte spețe, inclusiv pe subiectul dacă Gigi Becali trebuie să despăgubească CSA Steaua cu 37 de milioane de euro fiindcă a folosit marca Steaua vreme de 10 ani, deși nu avea voie să o facă.

Toate aceste lucruri sunt argumente solide să nu poți da curs solicitării FCSB de a intra pe stadionul din Ghencea.”, a explicat un oficial al CSA Steaua, potrivit gsp.ro.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și