Închide meniul

Asalt total la David Popovici! Ce s-a întâmplat după ce a câştigat cele două medalii de aur de la CE de Nataţie

Dan Roșu Publicat: 18 august 2022, 10:29

Asalt total la David Popovici! Ce s-a întâmplat după ce a câştigat cele două medalii de aur de la CE de Nataţie

David Popovici

David Popovici, la CE de Nataţie / Profimedia Images

  • David Popovici are doar 17 ani
  • Popovici e noul star al nataţiei mondiale

Asalt total la David Popovici! Românul a dat o lovitură de imagine incredibilă după Campionatul European de Nataţie de la Foro Italico. Cifrele spun totul atunci când vorbim de urmăritorii campionului nostru, pe reţelele de socializare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de competiţia de la Roma, Daniel Popovici era urmărit pe Instagram de 176.000 de fani. Între timp, după cele două medalii de aur adjudecate în bazinul de la Foro Italico, numărul lor a ajuns la 234.000.

Asalt total la David Popovici! Ce s-a întâmplat după ce a câştigat cele două medalii de aur

Asta înseamnă că aproape 60.000 de oameni au început să-l urmărească pe Instagram după evoluţiile magistrale de la Europene, acolo unde David a stabilit şi un nou record mondial, la proba de 100 de metri liber.

Reclamă

Pe de altă parte, sportivul de 17 ani a dat şi lovitura pe plan financiar. El va încasa 15.000 de euro pentru cele două medali de aur, de la MTS.

Asta după ce el a primit 200.000 de euro din fondul de rezervă al guvernului pentru form incredibilă de la CM de la Budapesta. Mai mult, clubul Dinamo i-a pasat 100.000 de euro.

Reclamă

David Popovici, cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, anunţă Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

La masculin, David a totalizat 1.003 puncte, pentru timpul din finala de 100 m liber (46.86 s – nou record mondial de seniori) şi a fost urmat în clasament de Mykhaylo Romanchuk (Ucraina) – 982 de puncte şi de Thomas Ceccon (Italia) – 979 de puncte.

Adrian Rădulescu, prima reacţie după ce David Popovici s-a retras din proba de 400 de metri

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a oferit primele declaraţii după ce înotătorul s-a retras din finala probei de 400 de metri liber. Acesta a mărturisit că sportivul a fost afectat de oboseala acumulată pe parcursul Campionatului European de la Roma.

Reclamă 4 / 0/3

Adrian Rădulescu a mărturisit că David Popovici şi-a atins obiectivul, acela de a-şi testa limitele în proba de 400 de metri. Ulterior, decizia de a se retrage din finală este ca urmare a faptului că oboseala şi-a făcut simţită prezenţa, după o săptămână de concurs încărcată.

“Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie