Închide meniul

Câţi bani va primi Ana Maria Popescu pentru medalia de la Jocurile Olimpice 2020. „Orice vis poate deveni realitate!”

Reclamă

Publicat: 24 iulie 2021, 21:37

Câţi bani va primi Ana Maria Popescu pentru medalia de la Jocurile Olimpice 2020. „Orice vis poate deveni realitate!

Premii dublate pentru sportivii români de la Jocurile Olimpice 2020

Profimedia

S-a aflat câţi bani va primi Ana Maria Popescu pentru medalia de la Jocurile Olimpice 2020. Ea va încasa în primul rând 50.000 de euro din partea statului român.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câţi bani va primi Ana Maria Popescu pentru medalia de la Jocurile Olimpice 2020

Şi clubul de care aparţine, CSA Steaua, îi va oferi 50% din valoarea premiului de la stat, adică încă 25.000 de euro.

Ana poate primi şi o maşină cadou de la unul dintre sponsorii Comitetului Internaţional Olimpic. Asta susţine Mihai Covaliu, şeful COSR.

„După Jocurile Olimpice vom căuta să ne onorăm și această promisiune. Eu spun că vor fi mulțumiți cei care vor câștiga medalii. O medalie înseamnă o pensie viageră. Am făcut demersuri pe lângă Guvern și nu mai trebuie să așteptăm acea dublare a premiilor pentru medalia de aur, argint și bronz. S-a aprobat deja dublarea. Sunt 70.000 de euro pentru medalia de aur și se scade până la locul 3. Plus până la 50% din partea clubului sportiv la care este legitimat”, a spus Covaliu pentru gsp.ro.

Mesajul transmis de Ana Maria Popescu de la Tokyo: „Cea mai chinuită medalie!”

Ana Maria Popescu are trei medalii olimpice: una de aur, cu echipa, la Rio 2016, şi două de argint, la Beijing 2008 şi Tokyo 2020.

Reclamă

„Salutare oameni buni, e trecut de miezul nopţii, aici, la Tokyo, dar a fost o zi productivă pentru mine şi pentru Team România. Nu pot să pun încă în cuvinte ce s-a întâmplat astăzi. Am avut o zi perfectă până în finală. Acolo, am făcut o singură greşeală, pe care nu o regret.

Am muncit atât amar de vreme! E cea mai muncită şi mai chinuită medalie a mea. Am îndurat foarte mult ca să ajung aici. Am demonstrat că orice vis poate deveni realitate, dacă crezi suficient de mult în el. Vouă, celor de acasă, vă mulţumesc pentru gândurile bune şi pentru toate urările.

Şi nu uitaţi: sportivii români încă sunt în cursa pentru medalii. Eu mi-am terminat treaba aici. Mă întorc acasă bucuroasă şi fericită cu această bucăţică de metal. Vă rog să le ţineţi în continuare pumnii colegilor noştri din Team România. Vă pup pe toţi!”, a fost mesajul transmis pentru AntenaSport de Ana Maria Popescu, cu medalia la gât.

Reclamă 4 / 0/3

Ce a spus soţul Anei Maria Popescu despre prezenţa la Paris 2024

Spadasina din România a fost învinsă în finală de sportiva chineză Yiwen Sun, scor 11-10, cu tuşa de aur. La Tokyo, Ana a trecut de Tikanah Abdul Rahman, din Singapore, scor 15-10, apoi de sportiva coreeană Sera Song, scor 15-6, în sferturi de Julia Beljajeva, din Estonia, scor 15-8, iar în semifinale de o altă estonă, Katrina Lehis, scor 15-11.

Soţul ei a susţinut-o cu sufletul la gură şi nu s-ar mira să o vadă şi la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, din 2024.

„(n.r. Valorează argintul asta cât un aur?) Cu siguranță. Când câștigi medalia de argint, pierzi aurul. Întotdeauna am fost mândru de ea și pentru mine nu a contat niciodată medalia, ci să fie ea mulțumită după ce s-a terminat concursul. Dacă ea vrea să concureze și la Paris, eu nu pot să nu fiu de acord”, a declarat Pavel Popescu în exclusivitate pentru AntenaSport.

Recomandări
  • Ana Maria Popescu, medalie de argint la Tokyo
  • Câţi bani va primi sportiva

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:51 Gigi Becali, replică imediată după atacurile lui Dan Şucu: „Cum să câştige dacă nu a ajuns la poarta noastră?” 23:42 Daniel Niculae nu s-a putut abţine după FCSB – Rapid 2-2. Reacţie din şase cuvinte a preşedintelui din Giuleşti 23:31 Dan Şucu, reacţie explozivă după FCSB – Rapid 2-2: „Singuri împotriva tuturor! Arbitraj ostil!” Critici pentru fanii FCSB-ului 23:20 „Doar opinia lui contează!” Florinel Coman a dezvăluit cum se sfătuiește cu Gică Hagi, după FCSB – Rapid 2-2 23:13 Elias Charalambous, anunţ teribil despre Vlad Chiricheş: „Din primele informaţii e asta! Sper să nu fie adevărat!” 23:10 Vlad Chiricheş a primit veşti teribile de la medici! Darius Olaru confirmă: „Ne pare rău, suntem alături de el!” 23:00 „VAR-ul în România e penibil! Mai bine fără!” Cristi Săpunaru a pus tunurile pe arbitraj după FCSB – Rapid 2-2! 22:53 Gigi Becali a anunţat primul jucător care semnează cu FCSB: „N-ai văzut că i-a rupt chiloţii?” 22:49 „Am arătat ca o campioană!” Alex Băluță, verdict despre lupta la titlu după FCSB – Rapid 2-2! 22:43 „Te ascunzi, ţi-e frică! Bă, eu te văd!” Jucătorul făcut praf de Gigi Becali după FCSB – Rapid 2-2: „Îl trec prin foc!” Vezi toate știrile
Citește și