Închide meniul

Lusia Harris: a murit unica femeie aleasă în draftul băieților din NBA!!! A marcat primul coș din istorie!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 19 ianuarie 2022, 16:10

Lusia Harris: a murit unica femeie aleasă în draftul băieților din NBA!!! A marcat primul coș din istorie!

Lusia Harris (pe scaun) este considerată un adevărat pionier în baschetul profesionist american

Foto: Profimediaimages

Lusia Harris, unul dintre simbolurile baschetului feminin la nivel internațional, s-a stins, la 66 de ani, ”luându-ne pe nepregătite”, așa cum a declarat familia sa. ”Îngerul nostru, sora, mama, bunica, medaliata olimpică, regina baschetului, Luisa Harris, a plecat”. ”The Queen of Basketball”, cum era alintată, cu documentar apărut anul trecut, este unica doamnă din baschetul profesionist american draftată, la masculin, în 1977!!!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu opt ani înaintea sa, Denise Long fusese draftată de către cei de la San Francisco Warriors, dar alegerea devenise invalidă. Așa că în 1977, Harris este aleasă de New Orleans Jazz, turul al 7-lea, poziția a 137-a. Interesant este că atunci este draftat și William Bruce Jenner, faimosul decatlonist, viitoarea doamnă Caitlyn Jenner, poziția 139, de către cei de la Kansas City Kings!!!

Primul coș din istorie la Jocurile Olimpice!

Luisa nu a evoluat niciodată la Jazz, refuzând să meargă chiar și la antrenamente. ”Sunt gravidă, nu mă pot prezenta”, a motivat ea. În 1976, reușise să marcheze primul coș… feminin, la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde baschetul feminin fusese admis pentru prima oară și unde trupa SUA a terminat pe a doua treaptă a podiumului.

Harris a obținut, cu fetele de la Delta State, trei titluri consecutive de campioană între universități, cu niște cifre impresionante: medie de 25,9 puncte și 14,4 recuperări pe fiecare meci. A rămas în istorie prestația sa din ”Madison Square Garden”, cu 47 de puncte. A fost inclusă în Naismith Basketball Hall of Fame în 1992. Mamă a patru copii, Lusia Harris a devenit o antrenoare respectată la nivelul echipelor de colegiu.

Reclamă
Recomandări

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și