Închide meniul

Șengelia evoluează pentru Georgia cu ”dezlegare” de la Moscova

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 30 noiembrie 2021, 12:04

Șengelia evoluează pentru Georgia cu ”dezlegare” de la Moscova

Șengelia (echipament alb) nu refuză convocările la echipa națională. Din contră!

Profimediaimages

Când și-a dat acordul pentru ȚSKA, în vara lui 2020, ”Toko” Șengelia a trebuit să treacă granița dintre Georgia și Rusia pe propriile picioare, deși asta ar putea părea de necrezut. Coronavirusul, dar și relațiile ”reci” dintre cele două țări, au făcut ca pivotul să conducă ore întregi până la punctul de frontieră, apoi să meargă pe jos, plin ploaie, doi kilometri, apoi să intre în Rusia, unde reprezențanții clubului moscovit, noua sa grupare, îl așteptau.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Transferul său n-a fost văzut cu ochi buni, devenind un fel de chestiune de stat în Georgia. Salome Zourabichvili, președintele țării, a declarat chiar că trecerea sa este o ”mare decepție”.

Sportivii cer exact invers: ”uită” de națională…

Tornike ”Toko” Șengelia, 30 de ani, un pivot de 2.07 m., a evoluat, printre altele, la Valencia, Brooklyn Nets, Chicago Bulls ori Baskonia, înainte de a face pasul spre ȚSKA. Pentru a-și demonstra dragostea față de Georgia, baschetbalistul a cerut celor de la Moscova, prin contract, să fie lăsat liber la meciurile echipei naționale, chiar dacă jocurile au loc în același timp cu cele din cupele europene! Ceva cu totul diferit, dacă ținem cont că sportivii cer exact invers: ”uită” de meciurile naționalei și se concentrează doar pe cele de la echipa de club. ”Primul meu vis, chiar înainte de cel de a ajunge în NBA, a fost să pot juca pentru țara mea. Asta mi-am dorit de când eram mic”. Ca să arate că nu e totu fals patriotism, a evoluat în meciul contra Ucrainei, 33 de minute (16 puncte și 13 recuperări), doar două zile după un meci dificil, de Euroligă, contra celor de la Bayern.

”Cazul lui Șengelia este unul extrem de interesant, pentru că el a alesm prin contract, să poată reprezenta țara sa”, spune Sergio Scariolo, antrenorul naționalei Spaniei, cu care Georgia s-a duelat în drumul spre Mondialul de bacshet de anul viitor, ibericii impunându-se cu 89-61.

Reclamă
Recomandări

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și